קודם כל, כפי שאמרו לך
יש כמה חברות שמתחייבות על חלק גדול מן התבלינים שלהן (אבל כמובן שתמיד צריך לבדוק מה בדיוק): טעם וריח, פרג, מק'קורמיק.
מעבר לזה, כאשר מדובר על תבלינים "טהורים", כלומר על משהו שמכיל אך ורק את התבלין, בלי שום מרכיב אחר, ובלי כל מיני תערובות תבלינים, וכאשר התבלין נקנה באריזה סגורה (ולא בתפזורת), בדרך כלל הסיכון שזה יכיל גלוטן מאוד נמוך.
כדי להיות בטוחים ב100% כדאי להשתמש בתבלינים שיש עליהם אישור. אבל אני מודה שאנחנו לא מאוד מקפידים על זה, לפחות כאשר אנחנו מתארחים אצל אחרים. אנחנו מבקשים שלא ישתמשו בשום תערובות אלא רק בתבלינים טהורים, אבל לא מקפידים על החברה הספציפית.