שאלה על תיבול:

1שילגיה

New member
שאלה על תיבול:

האם ניתן לתבל אוכל בכורכום או חוויג' או פפריקה.
מימה להמנע?
אני רוצה להכין קציצות, תודה :)
 

1שילגיה

New member
אף אחד לא יודע איזה תיבול מותר?

בהעדר התייחסות לגלוטן (פפריקה/ קינמון וכו')
 

תות 7

New member
תבלינים...

היי שילגיה
אני ראיתי עכשיו את ההודעה וגם אם לא עונים באותו הרגע, יענו בדר"כ בהמשך.
אני הולכת לפי המדריך של העמותה ואת רוב התבלינים ניתן לרכוש מחברת "טעם וריח",
התבלינים שלהם באיכות גבוהה ולא חסר שום דבר. מהכל יש להם. אני במשך שנה וחצי לא
נתתי לילדה שלי זעתר כי חשבתי שאסור ושום חברה לא מאשרת וששמתי לב שהחברה הזו
יש לה מלא תבלינים איכותיים וטבעיים כולל זעתר, מאז אנחנו לא מפסיקים לאכול מהתבלינים שלהם.
ממליצה בחום. ויש בהרבה סופרים את החברה הזו.
שבת שלום.
 

ליגילי

New member
אנחנו אימצנו את חברת פרג

החלפנו את כל התבלינים בבית לתבלינים של חברת פרג והבאנו גם לסבתות... יש כורכום, יש בהרט, פפריקה ועוד. הם מציינים בבירור אם יש או אין גלוטן. למשל הזעתר שלהם לא מתאים לצליאקים. זעתר ואגוז מוסקט הזמנו מ"מגדן".
 

נטלי22

New member
צריך לשים לב, שניסוח כמו ״ללא תוספת גלוטן״

אינו מקביל ל״אינו מכיל גלוטן״ או ״נטול גלוטן״.
יכול להיות שהם לא מוסיפים רכיב של גלוטן, אבל לא בודקים אם החומר המקורי המגיע אליהם ולא יכולים להתחייב לגבי נוכחות גלוטן. הייתי בודקת טוב אם הייתי רואה הצהרה קצת משונה כזאת.
 

1שילגיה

New member
עכשיו שמתי לב להערה שלך.

לא הגיוני שהם יבלבלו את הקונה בנושא כ"כ רגיש.
אם הייתי רואה "ללא תוספת גלוטן" סביר להניח שהייתי קונה כי אני מניחה שהם לא הוסיפו גלוטן לתבלין.
לא נשמע לי הגיוני שהמשפט יהיה דו משמעי בנושא הזה.
אבל תודה על הערה והארה.
(זה כמו שכותבים שמן קנולה ללא כולסטרול
).
 
על כל התבלינים של פרג רשום "ללא תוספת גלוטן"

לפחות כל אלה שקניתי זה הרבה : כורכום, זעתר, כמון, קינמון, פפריקה, פלפל, תבלין לקציצות, תיבול לסטיק ועוד כמה.
אני יוצאת מנקודת הנחה שהם ללא גלוטן.
 

net the jet

New member
אני משתמשת בתבלינים של מקקורמיק, אילו שהם

לא תערובת ספציפית, אלא תבלינים יחידים ( פלפל, פפריקה, כורכום, קינמון וכ״ו ) אין בעיה
 

d a p h n a

New member
קודם כל, כפי שאמרו לך

יש כמה חברות שמתחייבות על חלק גדול מן התבלינים שלהן (אבל כמובן שתמיד צריך לבדוק מה בדיוק): טעם וריח, פרג, מק'קורמיק.

מעבר לזה, כאשר מדובר על תבלינים "טהורים", כלומר על משהו שמכיל אך ורק את התבלין, בלי שום מרכיב אחר, ובלי כל מיני תערובות תבלינים, וכאשר התבלין נקנה באריזה סגורה (ולא בתפזורת), בדרך כלל הסיכון שזה יכיל גלוטן מאוד נמוך.
כדי להיות בטוחים ב100% כדאי להשתמש בתבלינים שיש עליהם אישור. אבל אני מודה שאנחנו לא מאוד מקפידים על זה, לפחות כאשר אנחנו מתארחים אצל אחרים. אנחנו מבקשים שלא ישתמשו בשום תערובות אלא רק בתבלינים טהורים, אבל לא מקפידים על החברה הספציפית.
 

טליאמתי

New member
טיפ קטן לדרך ארוכה:)היום נהוגה שיטת המותגים

למגה יש מותג משלה, לשופרסל, לויקטורי וכו'
המוצרים של המותג אינם מיוצרים על ידי אותה רשת.
על האריזה של המותג כתוב באותיות קטנות, בד"כ בתחתית האריזה, מי ייצר את אותו מוצר. על פי שם הייצרן מחפשים במדריך העמותה או שאפשר לשאול כאן כמובן.
למשל:
תבליני השופרסל מיוצרים על ידי טעם וריח עבור השופרסל-לכן הם מותרים לנו (לא בטוחה לגבי תערובות כי אני לא משתמשת בהן).

וזה נכון לגבי כל מוצר שמשווק תחת שם מותג כלשהו.
 
למעלה