שאלה על שינוי תנאי העסקה בהריון

מצב
הנושא נעול.

שלום, שמי מאיה ואני בחודש שמיני להריון. אני עובדת במספר מקומות כשכירה בעבודת משמרות. באחד מהמקומות אני עובדת יום וחצי בשבוע. עקב שיפוץ הנעשה במקום עבודתי הולכת לרדת משמרת מהיום בו אני עובדת (במקום 5 אנשים במשמרת - ארבעה). השינוי יעשה בעוד שבועיים ורק שבוע שעבר נשאלתי אם אוכל לבוא ביום אחר במקום היום בו אני עובדת. השבתי כי לא אוכל מאחר ואני עובדת באותו יום במקום אחר. בתשובה לכך נאמר לי כי יאלצו להוריד לי משמרת (ולהשאיר אותי עם חצי משמרת בלבד). הדבר פוגע לי בדמי חופשת הלידה המבוססת על המשכורות של 3 החודשים האחרונים. אני עובדת במקום 11 חודשים. האם מותר להם מבחינה חוקית לשנות את תנאי העסקתי בסוף הריון? תודה מראש..

שיר ורד

New member
תשובה

שלום, שמי מאיה ואני בחודש שמיני להריון. אני עובדת במספר מקומות כשכירה בעבודת משמרות. באחד מהמקומות אני עובדת יום וחצי בשבוע. עקב שיפוץ הנעשה במקום עבודתי הולכת לרדת משמרת מהיום בו אני עובדת (במקום 5 אנשים במשמרת - ארבעה). השינוי יעשה בעוד שבועיים ורק שבוע שעבר נשאלתי אם אוכל לבוא ביום אחר במקום היום בו אני עובדת. השבתי כי לא אוכל מאחר ואני עובדת באותו יום במקום אחר. בתשובה לכך נאמר לי כי יאלצו להוריד לי משמרת (ולהשאיר אותי עם חצי משמרת בלבד). הדבר פוגע לי בדמי חופשת הלידה המבוססת על המשכורות של 3 החודשים האחרונים. אני עובדת במקום 11 חודשים. האם מותר להם מבחינה חוקית לשנות את תנאי העסקתי בסוף הריון? תודה מראש..
תשובה
אם עבדת שם לפחות חצי שנה, הם אינם יכולים לפטר אותך או להקטין את היקף משרתך בלי לבקש ולקבל אישור מהמפקחת על עבודת נשים. המפקחת תתן את האישור אם הם יוכיחו שאין קשר בין הפיטורים/הקטנת המשרה לבין ההריון וכנראה את זה הם יצליחו להוכיח. אבל,אם הם משאירים עובד אחר באותו יום שאת עבדת עד כה, יתכן והיא תסרב לאשר את הקיצוץ/פיטורים במיוחד אם עובד זה הוא פחות ותיק ממך. כדאי שתפני אליה טלפונית ותבררי מה זכויותיך במקרה כזה. תחפשי קצת בתשובות של גליה מהשבוע האחרון בנושא פיטורים בהריון ובטיפולי פוריות, היא נתנה את שמה ומספר הטלפון של המפקחת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה