שאלה על שימוש בלוגריתם

neophile

New member
שאלה על שימוש בלוגריתם

אני רוצה לדעת איך אני ממיר Hz לסולם לוגריתמי של 10 שלבים

נניח יש לי פרמטר שנקרא cut-off frequency שקובע מאיזה תדר ואילך תהיה הנמכה של כל התדרים הגבוהים יותר , בתוכנה אחת (סינתיסייזר) שאני משתמש בה זה מתואר בסולם מ1 - 10 אבל בתוכנה שניה זה מתואר בדיוק בתדר לצורך הדוגמה מ 1hz-20,000hz

השאלה שלי זה מה הנוסחה שאני צריך להשתמש בה כדי להמיר מהצורה האחת לשניה וחזרה ?

תשובה

נשמע לי שאתה רוצה לבנות סינתיסייזר בסינטאדיט או בסינט מייקר או בריאקטור.. כי אף יצרן לא נותן לך להתעסק בהגדרה או ב"סילום" של הנובים שלו .

לכן ככה ....

אתה צריך לבחון כל תוכנה כשלעצמה .. כל תוכנה עובדת בצורה שונה ויש לה שפה שונה .

אני מכיר אישית את הסינטאדיט ששמה זה כביכול עובד לפי "מתחים " כלומר בוולט,

שמה כל 5 v הם 440hz ... אתה רוצה את האפשרות לתת למשתמש להכניס מספר שיבטא את תדר הקאטווף ... לכן את המודול של ה nov אתה צריך להגדיר במאפיינים שלו

שהערך הגבוהה ביותר יהיה 20K והערך הנמוך 1hz נגיד .. כלומר קודם כל לסדר את הנוב עצמו ... ואז, להעביר את המתח דרך איזה מודל מתמטי שמאפשר לך לכתוב בו את הנוסחא הבאה (עם משתנה אחד )

log(freq) -log(13.75))/(log(2) zzz)

ובמילים : המשתנה שלך זה הfreq אז הלוג שלו פחות הלוג של 13.75 . כל זה לחלק ל לוג של 2 ... אל תתפוס אותי במלה אבל אני חושב שהלוג בבסיס 10 .

אם אין לך כוח לזה אז יש פשוט מודולים שאתה יכול להוריד שכבר עושים את העבודה השחורה .

neophile

New member
תודה אבל זה לא בדיוק מה שאני צריך

אני קורא ספר שם יש דוגמאות על סינטי מסויים שמשתמש בסולם של 1-10 בכל הפרמטרים שלו אבל הסינטי שאני משתמש בו נותן לקבוע תדר בדיוק נניח בפרמטר של ה cut-off freq

אני פשוט רוצה לדעת איך אני ממיר במצבים כאלה
נניח בסולם לוגריתמי של 1 - 10 , איך אני ממיר 3.45 להרצים (בסקאלה שבין 20hz-20khz)

עריסטו

Active member
האם ידוע ש...

1 בסולם הלוגריתמי מתאים ל- 20hz, ו- 10 בסולם הלוגריתמי מתאים ל- 20khz? אם זה כך, אז תוכל להמיר באמצעות הנוסחה הבאה:

2.154435 ^ x * 9.283178

עריסטו

Active member
אז תעשה כך

1.995262 ^ x * 20

והפעולה ההפוכה (המרה מתדר לסולם לוגריתמי)

log(x / 20) / 0.3

כשזהו לוגריתם בבסיס 10. הכל בהנחה ש-0 מתאים ל-20 הרץ ו-10 מתאים ל-20 קילוהרץ.

ככה

שמע בגדול לדעתי זה תלוי ביצרן ... בהגדרות שלו ...

לסולם לוגריתמי יש בסיס מספרי כלשהו .. בדרך כלל לשימושים האלה זה בסיס 10 אבל לעיתים זה בסיס אחר ... לדעתי זה משהו שהיצרן מחליט איך לעבוד איתו ..

אבל בגדול שוב זה פשוט לקחת סולם ערכים גדול ולצמצם אותו לערכי מספרים מ 1 עד 10 שמבטאים סדרי גודל של חזקת 10 .. וכאן הבעיה בגלל שאין לך יותר צורך ב מעל ל 20k

אז לא צריך תכלס יותר מאשר 10 בחזקת 4 ועוד קצת ... אז למה 10 שלבים ? (אלא אם כן זה סולם של היצרן ולך תדע מה הוא עשה שם)

כלל ההתאמה שאתה מחפש לדעתי לא תמצא .. זה תלוי הגדרה .... הדבר היחיד שכן תמצא זה שסולם של 10 ערכים "decade " לוגריתמי כן

אתה יכול לדעת מה היחס המספרי לפי הסילום הזה בין שתי תדירויות שונות ככה :log(f1/f2) zzzz לוג בסיס 10 כמובן . בשביל להתקדם לאנשו אתה חייב לדעת לפחות מה התדר שמציין מספר אחד מבניהם.

neophile

New member
רוב הנובים הם בסולם של 1-10

1.00-10

כמובן שאני צריך לנחש או לקרוא באיזה טווח תדרים מדובר כי לפעמים זה יהיה מ20hz-20khz
ולפעמים אפילו פחות מ20hz

למשל בדוגמה הזאת של עשרים עד עשרים אלף הרץ - מה זה 500HZ בסולם לוג 10 ?
איך אני מחשב את זה ?

ומקרה הפוך של נניח נוב שמסודר בסולם לוג 10 על ערך של 6.4 - איך אני ממיר את זה להרצים ?

אתה לא יכול לדעת

אם אתה לא יודע לפחות ערך אחד.

אני משאר ש 1 זה 440 הרץ .. אבל זאת השארה .. ואתה חייב את נתוני היצרן

למעלה