שאלה על שילוב ילדים שהם בגן שפתי

דומיק

New member
שאלה על שילוב ילדים שהם בגן שפתי

הבן שלי בגן שפתי, עולה לגן חובה. הגננת המליצה שבשנה הבאה ישולב יום עד יומיים בשבוע בגן רגיל. האם מישהו יודע מה החוק מבחינת שילוב? הייתי מאד רוצה שתהיה איתו משלבת. אני מקבלת תשובות סותרות מכל מיני כוונים - מתי"א מסבירים לי שילד לא יכול להיות מתוקצב פעמיים - גם בגן שפתי וגם בגן רגיל, מצד שני לא ברור שלגן השפתי יהיה מספיק כוח אדם כדי לשלוח איתו מישהי לכל היום. לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה לא לגבי מה מגיע ולא לגבי מה אפשר (אני מוכנה אם צריך לממן את המשלבת בעצמי, אבל אני צריכה אישור לכך, לא? היא לא צריכה להיות עובדת עיריה?) כל התהליך ממש לא ברור לי. אשמח לכל עיצה. הרבה תודה מראש

נונינה1

New member
זאת הבעיה בגנים שפתיים

בגנים התקשורתיים יוצאת אחת הסייעות עם הילד לשילוב, אבל בגנים השפתיים אין כזו כמות של סייעות אז זו כנראה לא אופציה. הייתי מייעצת לך להתווכח עם המתיה כי לא יכול להיות שהדבר שכל כך חשוב ונכון לילדה טיפולית יפול על פרוצדורות ובירוקרטיה.

קרן ט

New member
זו באמת בעיה....

אבל לפחות עם עידן הייתה אופצחה שבת השירות תלך איתו. בעוד מקום שאני מכירה בת השירות מלווה שני ילדים.... תראי עד כמה שאני מבינה אין "חוק" שאומר מה מותר ומה אסור. לדעתי מותר לך לקחת משלבת... השילוב מתחיל בדרך כלל "אחרי החגים" ובניית התח"י. מה שאת צריכה לעשות בתחילת השנה זה לברר עם הגננת מה האפשרויות שלהם בגן מבחינת אנשי צוות (יש בת שירות לאומי או לא, כמה סייעות בגן). אם אין לגן את האופציה לשלוח איש צוות אז להתחיל לחפש מישהי- את יכולה לשאול במחלקת החיוך... השילוב לדעתי לא יתחיל לפני נובמבר.... בכל מקרה לדעתי לא תיהיה בעיה כלל להכניס אותו עם משלבת שהיא במימון שלך...האישור הוא מהמת"יא אבל שוב זה קצת מוקדם כי ה"שילובים" מתחילים לא מיד בתחילת השנה....

דומיק

New member
קרן, תודה רבה על התגובה

את מדברת על גן חובה או טרום חובה? הבן שלי עכשו מסיים טרום חובה, ושם באמת בת השירות הלכה איתם. אבל שם השילוב הוא רק לשעתיים, והגן סמוך (פיזית) לגן השפתי. בגן חובה השילוב הוא ימים שלמים, ולגן שהוא די מרוחק מהגן השפתי. הרעיון הוא לשלב את הילד בסביבת המגורים שלו, הגן השפתי עצמו הוא בשכונה אחרת, כדי שבגן הרגיל יהיה עם הילדים שבשאיפה יעלו איתו אח"כ לכיתה א' רגילה. לכן החשש שלי הוא שיהיה קשה לתת בת שירות ליום שלם שתצא איתו. מה גם שאני מניחה שעוד ילדים יצאו לשילוב, ולפחות חלקם יצטרך משלבת איתו, ואין לגן כוח אדם מספיק. למה את חושבת שלא תהיה לי בעיה להכניס משלבת במימון שלי? הבנתי שהעיריה אחראית לנושא הקצאת המשלבות והרבה פעמים הם מתעקשים לתת כוח אדם שלהם שהוא לא מתאים לשילוב ואז מתחיל מאבק איתם. אם יש לך ניסיון אחר אשמח לשמוע. אשמח גם אם תגידי לאיזה איזור את שייכת מבחינת עיריה (אפשר במסר אם לא נוח לך בפורום), תודה רבה!

גאמי

New member
הי דומיק, שבת שלום

לא יודעת מה לומר לך כי לגבי חוקים אינני בקיאה, אך רצוי לשאול את המתיא את השאלה החשובה מכל, ההמלצה היא לשלב, איזה מן שילוב זה שילוב ללא סייעת או ליווי צמוד אחר? זה לא שילוב, זה בייביסיטר של גננת הגן המשלב, לא כך עושים שילוב ועל זה תאבקי, כי אם יש המלצה לשלב, אז שילוב, התחלתי בעיקר חייב להיות בליווי ותיקצובים למיניהם לא צריכים לעניין אותך כהורה. בת שירות כפי שאמרה קרן יכול להיות פתרון לא רע, הציעי זאת אך עימדי על כך שלא תתפשרי שבנך יצא לגן ללא ליווי.

דומיק

New member
תודה על התגובה, את צודקת, אבל אין הגדרות

אני מקבלת תגובות מעורפלות בסגנון "נדאג שיהיה משאב שילווה את הילדים ונכשיר אותו". כלומר לא יודעים מי זה יהיה, לא יודעים איזה ניסיון והכשרה יהיו לו... אני רוצה לוודא שהמשלבת שתהיה איתו מסוגלת לשלב איתו ולא רק להיות "עוד בייביסיטר". בכל מקרה, את צודקת ואני אתעקש איתם

למעלה