נכון...שאלה על רכבות.
שלום. מעניין אותי איזו אנרגיה מניעה רכבת מודרנית, אני מתאר לעצמי שחשמל..נכון? אז איך הזרם מגיע לרכבת? דרך המסילה? [נשמע לי מסוכן קצת כי המסילה חשופה לכל].
רכבות חשמליות על הקרקע, כלומרשאלה על רכבות.
שלום. מעניין אותי איזו אנרגיה מניעה רכבת מודרנית, אני מתאר לעצמי שחשמל..נכון? אז איך הזרם מגיע לרכבת? דרך המסילה? [נשמע לי מסוכן קצת כי המסילה חשופה לכל].
הרכבות בישראל,רכבות חשמליות על הקרקע, כלומר
לא רכבות תחתיות, זה נדיר שהחשמל מגיע על האדמה. בד"כ זה חוטי חשמל שמונחים בגובה של כ-4.5 עד 6 מ' מעל פני הקרקע והחשמל עצמו מגיע לקטר ע"י פנטוגרף (מתקן מעל הקטר בצורת מעוין או מקבילית הנוגע בחוטים מלמטה). גם חשמליות (מעין אוטובוסים או קרוניות קטנות) הנעות ברחבי הערים על האדמה מקבלות את החשמל מעליהן ע"י או פנטוגרף או כבל מיוחד המתחבר לחוטי החשמל מלמטה. החשמליות (נקראות גם טראם) נפוצות בעיקר ב- מלבורן, אמסטרדם, ליסבון, פראג, וינה ואיסטנבול. גם חלק מהרכבות התחתיות כבל החשמל שלהן הוא לא על האדמה אלא בגובה והן מחוברות אליו ע"י פנטוגרף. רק חלק מהרכבות התחתיות מקבלות את הזנת החשמל שלהן מהמסילה או מכבל המונח ליד המסילה.
ממש לאהרכבות בישראל,
רגע אז מה שאתה אומר זה שגם בארץ מעל כל מסילת ברזל יש חוטי חשמל חשופים בגובה 4.5-6 מטר? אף פעם לא שמתי לב למתקן הזה ברכבות בארץ [מעל הקטר]..
אכן, המסילות בארץ לא מחושמלותממש לא
כל הרכבות בארץ עובדים על דיזל אם אני לא טוע ואין שום חוטי חשמל מעל (בארץ)
זה גם לא יהיהאכן, המסילות בארץ לא מחושמלות
כלומר אין חוטי חשמל מעל המסילות, למרות שמדברים על חישמול המסילות כבר הרבה שנים.
גם הדיזל הם בעצם חשמלייםממש לא
כל הרכבות בארץ עובדים על דיזל אם אני לא טוע ואין שום חוטי חשמל מעל (בארץ)
אז מה בעצם מתדלקים את הרכבותגם הדיזל הם בעצם חשמליים
ההנעה עצמה ברוב קטרי הדיזל נעשית בידי מנועים חשמליים. מנועים אלו מוזנים מגנרטור שמופעל בידי מנוע הדיזל.
סולראז מה בעצם מתדלקים את הרכבות
בארץ? ובעולם ,כן יש חוטי חשמל מעל מסילות הברזל? אני מדבר על רכבות לא תחתיות..
המכרז לחישמולהרכבות בישראל,
רגע אז מה שאתה אומר זה שגם בארץ מעל כל מסילת ברזל יש חוטי חשמל חשופים בגובה 4.5-6 מטר? אף פעם לא שמתי לב למתקן הזה ברכבות בארץ [מעל הקטר]..
הנעת רכבותשאלה על רכבות.
תוספת קטנההנעת רכבות
רכבות כיום מונעות באמצעות אנרגיה חשמלית שיכולה להגיע בכמה צורות אפשריות: 1. זרם דרך פס שלישי במסילה עצמה. 2. חשמולת (כבלי חשמל עיליים המחוברים אל הקטר באמצעות פנטוגרף). 3. גנרטור דיזל. במדינת ישראל הרכבות מונעות ע"י קטרים דיזל חשמליים, קטרים אלו נושאים את תחנת הכוח שלהם והיא זו שמייצרת חשמל לצורך הפעלתם של מנועים חשמליים המחוברים לצירי הגלגלים של הקטר. בנוסף לכך לכל מערך קרונות קיים קרון כוח\חצי קרון כוח המיועד להפעלת מערכות שונות בקרונות ובעיקר מערכות מיזוג אויר. מערכות אלו מופעלות ע"י גנרטור נפרד מאחר והגנרטור של הקטר לא מסוגל לעמוד גם בעומס ההנעה של הקטר והפעלת המערכות השונות. במערכי IC3 ממערכים 11 והלאה כמדומני אחד מתוך ארבעת המנועים משמש כגנרטור כוח להפעלת מיזוג האויר בקרונוע. במערכות מחושמלות 1/2 אין צורך בקטר דיזל-חשמלי ואין צורך בקרון\חצי קרון כוח מאחר וכל תצרוכת החשמל מגיעה דרך תשתית חשמל חיצונית וקבועה. אם הנושא הזה מעניין אותך תוכל להכנס למאמרי הפורום לתת תחום "רכבות" יש שם לא מעט מאמרים טכניים בנוגע לרכבות
מה ההדל ברכבת השוודית בין Y2 ל-Y2K?תוספת קטנה
כמובן שלא כל הרכבות מונעות באמצעות חשמל, אפילו לא דיזל-חשמלי ואפילו לא בארץ - כל הקרונועים מדגם IC3 בארץ מונעים על-ידי מנועי דיזל בעלי תמסורת הדראולית, בדומה לרוב קרונועי הדיזל בעולם כיום.
חשוב לדעת משהוא בחשמולתמה ההדל ברכבת השוודית בין Y2 ל-Y2K?
ההבדל בין Y2 ל-Y2Kמה ההדל ברכבת השוודית בין Y2 ל-Y2K?
תודה על ההשלמותתוספת קטנה
כמובן שלא כל הרכבות מונעות באמצעות חשמל, אפילו לא דיזל-חשמלי ואפילו לא בארץ - כל הקרונועים מדגם IC3 בארץ מונעים על-ידי מנועי דיזל בעלי תמסורת הדראולית, בדומה לרוב קרונועי הדיזל בעולם כיום.
איפה מתדלקים קטרים\קרונועים בישראל?תוספת קטנה
תדלוק רכבותאיפה מתדלקים קטרים\קרונועים בישראל?
האם התדלוק נעשה ממתקן של תחנות דלק או ממשאית?
חן....כחלק מהקמת תחנת ב"שתדלוק רכבות
תדלוק הרכבות (קטרים, קרונועים וקרונות כח) ברכבת ישראל נעשה במתקנים קבועים (פחות-או-יותר) בכל אחד מהמוסכים הגדולים (חיפה, לוד ודימונה) ואולי גם קיימים מתקנים משניים במקומות אחרים. מתקני התדלוק מזכירים את אלו של המכוניות בתחנות הדלק, אולם הם יותר גדולים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.