שאלה על פתיחת משרד

שאלה על פתיחת משרד

אני רו"ח ובשנים האחרונות עבדתי בתחום האשראי במחלקה מסחרית של בנק. אחרי שנים של וויכוחים עם לקוחות ומריבות על החזרי שיקים, נמאס לי והחלטתי לנסות להיות עצמאי. האם מישהו כאן מרגיש שיש מקום לשירות שיעזור לעסקים שבקשיים מול הבנק? מבחינת קשיים, אני מתכוון גם למי שהבנק "מטריד" אותו כמעט מדי יום, או שהבנק נותן לו תחושה שיש לו בוס חדש (הכל תלונות שאמרו לי כשהייתי "שם")

dzajman

New member
פתיחת משרד

בהחלט כן, עסקים רבים תלוים באופן מוחלט בבנק, ויהיו מוכנים לשלם לכל מי שיאפר להם לשפר את התנאים או לקבל/להמשיך לקבל אשראי. הבעיה העיקרית שאני רואה זה בזמן שיעבור עד שתצליח ליצור את מאגר הלקוחות הראשוני שלך.שהרי בכל זאת חייב להתפרנס ממשהו לך על זה ותצליח!

אני חשבתי על בעיה אחרת...

התמחיר. הרי אין לי כאן מוצר מוגדר. אומנם לעסקים מסויימים ניתן להקטין הוצאות מימון, ואז לקבוע שהתמורה היא % X, אבל לגבי פתרון בעיות בנקאייות, אין לי מושג כיצד לתמחר, ביחוד כשמדובר בעסקים בקשיים שממילא אין להם הרבה כסף לשלם.

יוסי99

New member
בשיטה הישנה והטובה

לפי שעת עבודה .. אם אתה מאמין שיש בפעילות תועלת, הרי שאדם יהיה מוכן לשלם (ממילא, גם אם התשלום לשעה גבוה, הרי שאני מניח שזה עיסוק שלא ידרוש יותר מכמה שעות טיפול לכל עסק, ולפעמים פחות). אתה בעצם מעביר את השיקול של סיכוי/סיכון אליו. מצד שני, אתה מגביל את יכולתך למנף את הקשרים/ידע שלך, בהנחה כי בכוונתך לנהל רישום הוגן של שעות העבודה. נשמע כמו עיסוק שיכול לפעמים להסתכם בכמה שיחות טלפון, בזכות קשרים/ידע קודם, שיביאו לפתרון הבעיה. נראה שהפתרון הוא משולב: לגבות תשלום לשעה ברמת העקרון, ומאידך על פעילות חד-פעמית שיש לה יתרון ברור, או לחלופין על עסקאות גדולות במיוחד, לגבות תשלום גלובאלי. [לא ניהלתי עסק מימיי]

irfa

New member
יש לא מעט עסקים בתחום ../images/Emo13.gif

אנחנו למשל (אני ובעלי) בעלי חברה שבין השאר מסייעת לעסקים בנושאים אלו. (ועם ניסיון רב שנים ולא רק באשראי בנקאי) - למרות שאנחנו בעיקרון לא מגדירים עצמנו כיועצים ופועלים על פי מודל עסקי שונה. ו..יש בתחום שלנו בארץ לא מעט יועצים מיועצים שונים שבאים מתחומים דומים וזהים ושונים רק תקליד פה בקשה לסיוע בתחום זה ותראה כמה מסרים תקבל (אולי גם מאיתנו
). תעשה חיפוש לפי יעוץ כלכלי וכו'.... תגלה המון. אותנו זה לא הרתיע. חשבנו על מה שמייחד אותנו. פיתחנו אסט' שבין השאר גם תבדל אותנו מאחרים וכו'. אז זה לא בא לרפות את ידיך אבל שווה לחשוב מה היתרון שיש לך. אם אתה בעל קשרים מספיקים ל"הגיע" לעסקים שכאלו ומפה לאוזן מאד חשוב בתחום. אם אתה סבור שיש לך ייחוד/יתרון. שווה לבדוק את העניין (ואולי אף נשתף פעולה
) בהצלחה

אבל לא פגשתי אותם

(או אתכם) כשטיפלתי בעסקים קטנים (והיה לי מדגם מייצג של 400 לקוחות בערך) רובם היו בקשיים, ומכל אלו, פגשתי רק שני יועצים בנקאיים. ואחד מהם זה שגיא שהוא בעיקר מתעסק בזבל של בדיקות ריביות הבנקים. אז איך זה שהעסקים שהיו בקשיים מולי לא פנו לקבלת יעוץ? הרי אם הם היו פונים ליעוץ, ומספרים לי/לבוס שלי על זה, הם היו מקבלים יחס קצת יותר טוב כי זו התחלה של גישה חדשה מצידם. כך שעצם הפניה נותנת "נקודות זכות"

irfa

New member
סוגיה נהדרת ../images/Emo13.gif

אם תרצה לשוחח נשמח (זה יותר עם הבן זוג- הוא הבנקאי) שלח מסר וניצור קשר. תמיד טוב להכיר אולי עוד תצמח איזה שותפות
יש היום חברה אחת בתחום שצוברת מוניטין (ברח לי השם לעת ליל בטח על הבוקר אזכר). חוץ מזה בנקאים בתחום האשראי שונאים יועצים המתלווים ללקוחות לא?
וגם אם הם (החברות הללו) היו נועצים במומחים בטרם הקשיים הם לא היו נתקלים בך לא? למשל גם יועצי מט"י לא מתלווים לבעל העסק אל הבנק. ואנחנו
די חדשים, לא רוצה להחשף כרגע... ועוד חברות - אפילו פה ראיתי לאחרונה הודעות ותגובות מטעם חברה של שתי נשים שהפרופיל שלה מעיד על מטרה דומה. ונקודה לסיום - לצערי הרב השכל הישר שעולה מהמשפט האחרון שלך לא תמיד ברורה לאנשי עסקים ("אוי ואבוי אם ידעו בבנק שאני מקבל סיוע...")הם מומחים בתחום עיסוקים (אני מקווה) אבל הידע הפיננסי/בנקאי והתרבות הנלוות אליו זרה להם. לילה טוב וסוף שבוע נעים.

למעלה