שאלה על פרופורציות

• פותח הנושא NewH
  • פורסם בתאריך

NewH

New member
שאלה על פרופורציות

נניח שיש לכם כסף ואפשרות לקנות לילד (או שלילד יש כסף) משהו יקר, האם תקנו את המכשיר היקר, או שתעדיפו לקנות משהו פחות יקר (ושמשרת את המטרה בצורה מספיק טובה)? אני מדברת על טלפון סלולרי. הבן צריך להחליף את הטלפון שלו, אנחנו בעד השימוש שהוא עושה בו (תקשורת ולא שיחות נפש). הטלפון שמוצא חן בעיניו עולה-900 שח'. כמובן שיש מספיק אחרים בחצי מחיר. אני חושבת שזה יותר ממוגזם להסתובב עם מכשיר כזה יקר (ובאמת שאין צורך מעשי). הזוגי שלי לא מבין על מה המהומה כי ממילא הילד ישלם חלק גדול. אני טוענת שאם יש כסף, זו לא סיבה "לשפוך" אותו, שישים אותו בתוכנית חסכון.

חני ב

New member
ואני כמובן מסכימה איתך

אם תשאלי את הרוכב, הוא יסכים עם הזוגי שלך.

NewH

New member
בנתיים אני הטלתי ווטו

מעניין איך הילד יקבל את זה... אני מתפלצת מהרעיון של טלפון בכזה מחיר.

חני ב

New member
בואי אספר לך

הפלא' של גל עלה 1000 ש"ח או אולי טיפה יותר, זו היתה מתנת יום הולדת שלו לגיל 12 (מאיתנו, הסבתות ואחותי) ואיפה הפלא' נמצא כל הזמן? במגרה. אולי זה עדיף.
לדעתי זו היתה הוצאה מיותרת, אני בכלל לא רציתי לקנות לו כי יש אחד בבית שלא בשימוש.

NewH

New member
אצלינו הטלפון איתם כל הזמן

הוא לא תקוע להם באוזן, אבל נמצא שם לתקשורת. ועדיין זה נראה לי מוגזם מאוד להוציא כזה סכום.

חני ב

New member
את מוכנה להסביר לי

למה תמיד אנו המכשפות?
. הבעלים אומרים מיד כן, אנו מטילות וטו.

דורית 11

New member
יש לנו "דפקטים" אחרים

לגברים יש איזה עניין עם מכשירים אלקטרונים שאני באופן אישי לא מבינה. חשוב להם שתהיה להם טלויזיה יקרה, פלאפון יקר וכו'. אם בעלי היה צריך לרכוש פלאפון (ולמזלי הוא מקבל מהעבודה..) אני בטוחה שהיה רוכש את הכי הכי יקר שקיים בשוק. אני לא הייתי מצליחה להבין את זה והייתי חושבת שזה בזבוז כסף אבל מצד שני גם הוא חושב שהעובדה שיש לי כמות כזו של נעליים היא בזבוז כסף. לכל אחד יש את ה"שגעון" שלו שבשבילו הוא מוציא סכומים שלאחר נראים בלתי הגיונים. בכל הנוגע לבעלי למדתי לא להתערב ומאחר וסה"כ הוא בן אדם הגיוני ושקול יש לנו הסכם שכל אחד מוציא על "שגעונותיו" כראות עיניו. פלאפון ב- 900 ש"ח נראה גם לי מיותר אבל אם זה משהו שמאוד מאוד חשוב לו ויש לו את הסכום הזה, אני חושבת שלא הייתי מתערבת ובכאב רב הייתי רואה את הכסף "נזרק".

ציפי ג

New member
אחת בעבודה שלי באה עם סלולרי חדש

אני הולכת עם צוקומוקו שעלה לי 360 ש"ח ומשמש אותי נהדר כבר שנתיים וחצי. הסתכלתי על שלה ואמרתי לה תתחדשי. אז היא עונה לי - תודה 2400 ש"ח. שאלתי מה 2400 ש"ח? אז תשובתה זה כמה שזה עלי לי. סליחה? מה זה נותן לך? מחשב נייד אפשר לקנות היום ב-3000 ש"ח. אני פשוט לא מבינה את זה.

דורית 11

New member
גם שלי מצ'וקמק ובטח לא שווה אפילו

50 ש"ח. בעלי כל הזמן משגע אותי שהוא רוצה להחליף לי לאחד עם מצלמה ואני לא מבינה בשביל מה (כן, ממש בשבילי הוא רוצה להחליף, פשוט את שלו הוא לא יכול להחליף...)

אוהו ועוד איזה! זה כבר גובל

בדפקט בייצור. הבעיה היא שהקנס על החזרה הוא גבוה, הסחורה משומשת ומשופשפת וגם התחליפים לא משהו.

דורית 11

New member
עכשיו למשל החלטתי על הוצאה עצומה

של החלפת החלונות והתריסים. הוא לא מבין מה רע שמה שיש לנו אבל לא מתערב. כמו שאמרתי, כל אחד והשגעונות שלו.

חני ב

New member
דורית, את בטוחה שאת יכולה?

אני יודעת שיש מקומות שצריך לשאול את הדיירים כי את משנה בכך את חזית הבניין. אני מתה לעשות ויטראג' במטבח, אני לא בטוחה שמותר לי.

דורית1900

New member
תעשי חלונות עץ

יש אפשרות לעשות חלונות שבפנים זה עץ ובחוץ אלומיניום. זה מאד מאד יפה.

איזו שאלה, יש לנו שכל ישר ואנחנו

לא צריכות להראות לכולם שיש לנו הכי גדול(או בטלפונים הניידים דוקא את הכי קטן).

למעלה