שאלה על פיצויי פיטורים

מצב
הנושא נעול.

M r M a n

New member
שאלה על פיצויי פיטורים

שאלה על פיצויי פיטורים
שלום, אני חיפשתי אבל לא מצאתי תשובה לשאלה בפורום. איך בדיוק מחשבים את הפיצויים? אני עבדתי שנה ו-5 חודשים בחברה, שכר לפי שעה במשמרות כולל חגים ושבתות. האם החישוב הוא של המשכורת ברוטו או נטו? מחשיבים אחוזים על שבת/שעות נוספות? ומה עם נסיעות, הבראה וכל מני תוספות כאלו שקיבלתי? או שהחישוב כולל פשוט את השכר הבסיס של כל השעות בלי שום תוספת? בנוסף, המעסיק פיטר אותי ללא התראה מראש לכן הוא חייב לשלם לי על ימי ההודעה המוקדמת, אבל כיוון שזו עבודה במשמרות, כיצד מחשבים את הסכום? והאם זה נחשב כחלק מהפיצויים במיקרה של תביעה על הלנת פיצויים? תודה.

עוד שאלה לגבי פיצויי פיטורים

שאלה על פיצויי פיטורים
שלום, אני חיפשתי אבל לא מצאתי תשובה לשאלה בפורום. איך בדיוק מחשבים את הפיצויים? אני עבדתי שנה ו-5 חודשים בחברה, שכר לפי שעה במשמרות כולל חגים ושבתות. האם החישוב הוא של המשכורת ברוטו או נטו? מחשיבים אחוזים על שבת/שעות נוספות? ומה עם נסיעות, הבראה וכל מני תוספות כאלו שקיבלתי? או שהחישוב כולל פשוט את השכר הבסיס של כל השעות בלי שום תוספת? בנוסף, המעסיק פיטר אותי ללא התראה מראש לכן הוא חייב לשלם לי על ימי ההודעה המוקדמת, אבל כיוון שזו עבודה במשמרות, כיצד מחשבים את הסכום? והאם זה נחשב כחלק מהפיצויים במיקרה של תביעה על הלנת פיצויים? תודה.
עוד שאלה לגבי פיצויי פיטורים
אני עבדתי בחברה מעל 4 שנים פוטרתי בסוף חודש מרץ (31/3/2005) וטרם קיבלתי את הפיצויים שאלתי היא תוך כמה זמן ההנהלה חייבת לשלם לי פיצויים ? שאלתי השניה במידה והם חרגו מהנוהל ובתקופת זמן ארוכה האם אני יכול לתבוע אותם על כך ? איך מחשבים את הפיצויים על מנת שבמידה ואקבל לא יעבדו עליי יש לציין כי העבודה הייתה משרה מלאה 5 ימים בשבוע

שיר ורד

New member
תשובות

שאלה על פיצויי פיטורים
תשובות
החישוב הוא על פי שכר שעה נוכחי (ברוטו). יש לחשב היקף משרה בכל חודש (מספר שעות עבדוה מחולק ב 186) אך לא יותר ממשרה מלאה. הפיצויים יושבו : שכר שעה אחרון * 186 = משכורת אחרונה פצויים= סה"כ חלקיות משרה *משכורת אחרונה לחלק ב 12. לא משלמים על אחוזי שבת שעות הוספות (וכן לא על השעות הנוספות עצמן). גם לא על הבראה וכל התוספות האחרות. הודעה מראש מחשבים לפי המשמרות המקובלות לאותה תקופת עבודה , אם היו שינויים דינמיים, יש לחשב על פי היקף העבודה הממוצע במהלך 12 חודשי העבודה האחרונים. תקופת ההודעה מראש, נחשבת כחלק מהשכר האחרון לעניין פצויי הלנה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה