שאלה על פיטורין

• פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

bali

New member
מנהל
שאלה על פיטורין

שאלה על פיטורין
המקרה הוא כזה: התחלתי לעבוד במקום כלשהו דרך חברת כח אדם, עבדתי שם שבוע בערך ואז חליתי (קלקול קיבה רציני) ונאלצתי להעדר מהעבודה ליומיים + חצי יום עבודה שבו העניין התחיל וביקשתי ללכת הביתה. ביום השני להעדרותי הודיעו לי טלפונית שהחליטו למצוא מישהי במקומי מכיוון שאני הייתי חולה והם לא מסוגלים להסתדר במשרד בלי עוד מישהי, וזאת למרות שאמרתי שאגיע לעבודה למחרת. כשפניתי לחברת כח האדם בתלונה על מה שנעשה הם אמרו שהם מצטערים אבל שאין להם מה לעשות במקרה הזה. האם יש לי עילה לתביעה? האם הפיטורין האלה חוקיים או שמא יש חוק האוסר לפטר אדם מעבודתו בגלל שהוא נעדר עקב מחלה? (ויש לי אישורים רפואיים על היומיים האלה שנעדרתי). אם יש עילה לתביעה, למי עליי לפנות? תודה רבה.

zzzway

New member
האם נחתם חוזה העסקה כלשהו?

שאלה על פיטורין
המקרה הוא כזה: התחלתי לעבוד במקום כלשהו דרך חברת כח אדם, עבדתי שם שבוע בערך ואז חליתי (קלקול קיבה רציני) ונאלצתי להעדר מהעבודה ליומיים + חצי יום עבודה שבו העניין התחיל וביקשתי ללכת הביתה. ביום השני להעדרותי הודיעו לי טלפונית שהחליטו למצוא מישהי במקומי מכיוון שאני הייתי חולה והם לא מסוגלים להסתדר במשרד בלי עוד מישהי, וזאת למרות שאמרתי שאגיע לעבודה למחרת. כשפניתי לחברת כח האדם בתלונה על מה שנעשה הם אמרו שהם מצטערים אבל שאין להם מה לעשות במקרה הזה. האם יש לי עילה לתביעה? האם הפיטורין האלה חוקיים או שמא יש חוק האוסר לפטר אדם מעבודתו בגלל שהוא נעדר עקב מחלה? (ויש לי אישורים רפואיים על היומיים האלה שנעדרתי). אם יש עילה לתביעה, למי עליי לפנות? תודה רבה.
בהנחה שלא, אין בעיה חוקית עם הפיטורים. אין על מה לתבוע.

bali

New member
מנהל
חתמתי על שני מסמכים

בהנחה שלא, אין בעיה חוקית עם הפיטורים. אין על מה לתבוע.
חתמתי על שני מסמכים
1. טופס 101 2. טופס הצהרה שאני עובדת של חברת כח האדם המדוברת. לא ממש היה חוזה, אז כנראה שאין לי מה לעשות עם זה חוץ מלהתעצבן ולהמשיך הלאה. בעסה לי.

שיר ורד

New member
מותר לפטר עובד בגלל מחלתו

שאלה על פיטורין
אבל לכול עובד מפוטר יש זכות לשימוע. בימוע מסביר המעסיק לעובד מדוע הוא מפטר אותו והעובד מסביר למעסיק למה לא מוצדק לפטר אותו. במקרה שלך המעסיק הוא חברת כח האדם ולא נראה לי שיעזור לך אם תבקשי מהם שימוע.

bali

New member
מנהל
תודה על התשובה.

אבל לכול עובד מפוטר יש זכות לשימוע. בימוע מסביר המעסיק לעובד מדוע הוא מפטר אותו והעובד מסביר למעסיק למה לא מוצדק לפטר אותו. במקרה שלך המעסיק הוא חברת כח האדם ולא נראה לי שיעזור לך אם תבקשי מהם שימוע.
תודה על התשובה.
אכן אין טעם לשימוע. ברור לחלוטין שסיבת הפיטורין היתה שבעקבות המחלה שלי נעדרתי מהעבודה ליומיים והם לא יכולים להסתדר בלי מישהי שתעבוד בערב. הבעיה היתה שאמרתי "מחר אני חוזרת" אבל הם לא היו מוכנים לשמוע על זה, כנראה כי כבר שמו מישהי במקומי אחרי יום העדרות אחד. בקיצור מה שהם עשו היה חוקי אבל מסריח מאד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה