שאלה על עיכול

שוקiלית

New member
שאלה על עיכול

מזונות עם סיבים לא מתעלים ב100% והסיבים מגיעים למעי הגס יחד עם חיידקי קולון ופסולת אחרת. אבל מזון נטול סיבים האם מתעכל ב100% ? נניח כאשר אוכלים עוף, גבינה, ביצחה זה מפורק כולו במעי ולא מגיע שארית פסולת הלאה? גם לחם לבן ביסקוויטים אגוזים? אז למה בעצם נוצרת עצירות מתפריט דל\נטול סיבים לאורך זמן? אם הכל נספג במעי והמעי גס ישאר ריק לגמרי להרבה זמן אז אין שום דבר שתוקע? האם אפשרי לחיות מכלכלה דלת שארית והרבה מזון שעיקרו פחמימות פשוטות שיספגו מהר לדם בלי שיהיה צורך להתרוקן שבוע? מה עושים במקרה כזה חולי קרוהן\דלקת מעי שאינם יכולים לאכול סיבים ירקות פירות מוצרי חלב?
 
תשובה על עיכול

מזונות דלי שארית לא מותירים כמעט שארית במעי גם אם לא אוכלים סיבים בכלל נוצרת צואה מאחר וצואה מורכבת לא רק מסיבים אלא גם מתאי מעי מתים שנשרו, חיידקים, נוזלים ועוד. מזון דל שארית עושה עצירות מאחר והסיבים סופחים נוזלים ויוצרים צואה נפחית שלוחצת על דפנות המעי ומעוררת צורך ביציאה לעומת זאת כשאוכלים תפריט דל סיבים הצואה שנוצרת בעלת נפח קטן ולא מעוררת צורך ביציאה ולכן יתכן שיעברו מספר ימים עד שתהיה יציאה. אפשר לחיות על תזונה דלת שארית אבל במרבית המקרים, פרט למקרים רפואיים מסוימים, אין צורך בכך וזה לא מומלץ מאחר ותזונה עשירה בסיבים נמצאה קשורה לשיפור בריאות המעי ובריאות כללית. חולי קרוהן ומחלות דלקת מעי לא צריכים להמנע כל הזמן מסיבים ירקות פירות ומוצרי חלב אלא זה תלוי מצב ובמצב שהדלקת אינה פעילה רבים מחולים במחלת מעי דלקתית יכולים לאכול את המזונות שמנית.
 
למעלה