שאלה על מקינטוש

• פותח הנושא il90
  • פורסם בתאריך

il90

New member
שאלה על מקינטוש

שלום לכולם תראו אני חדש בתחום המקינוש אז רציתי שמשהוא יסביר לי מה ההבדל בין מחשב רגיל למחשב מקינטוש תמיד ידעתי שיש את המחשב הזה אבל למה אנשים רוצים לעבור למקינטוש מי שאפל הוציאה אפשרות לWINDOWS כולם רוצים לעבור למקינטוש מה יש במחשב הזה??

ttg

New member
למה לא? :)

מקינטוש היא סביבה אחרת. בדיוק כמו שאנשים מסויימים יעדיפו לנהוג בפורשה או מרצדס לדוגמא ככה גם עם מק. מלבד הערכים ההיסטוריים של ה"מותג" (חדשנות, עיצוב וגימור מעל כל פיסי ותכונות שתמיד "נגנבות" באיחור לא אופנתי ע"י מיקרוסופט והכי חשוב בזכות כל ה"חדשנות" מק היה הראשון במרבית תחומי האומנות לפני שפיסי היו מסגולים לזה בכלל) המקינטוש מהווה אלטרנטיבה לפיסי/חלונות. חיצונית: מוצרי אפל בד"כ נראים יותר טוב. כמה שזה נשמע מוזר זה משרה אווירה יותר נעימה ובדיוק כמו שאפשר לקנות שולחן ב300ש"ח מסיביט ואחד ב1000ש"ח מעץ אורן ושניהם יעשו את אותה עבודה רק אחד יראה יותר טוב - ככה גם פה. מערכת הפעלה: מערכת ההפעלה של המק נעימה יותר ויש לה לא מעט תכונות שלאחר שלומדים ומכירים קשה לחזור לחלונות בלעדיהן. לא כולם רוצים לעבור למק. הסיבה ל"שמחה" אצל רבים ביכולת להריץ חלונות על מחשבי מק היא בכך שבדיוק כמו שאפל הצהירה - ניתן כעת לבצע את ה"מעבר" בלי לחשוש. מצאת תוכנה שלא עובדת, אתה עדיין מתקשה להסתגל למשהו מסויים - יש לך חלונות שרץ על המחשב גם כן ומסוגל להזכיר לך למה קנית מק :)... בשבילי לדוגמא זה היכולת להריץ גם חלונות וגם מק חשובה ממספר סיבות (גם מקצועיות / QA) וזה איכשהו מאפשר להינות מ2 העולמות בקופסא יפה וסקסית.

il90

New member
אז בעצם אתם מסתקלים בעיקר על היופי

של הקופסה. ועוד משהוא הWINDOWS של מקינטוש הוא יכול לעבוד על מחשב PC רגיל?? ואם הוא יכול לעבוד אז למה לא מתקינים אותו ברגילים במחשבי PC?

castroman

New member
ממש לא..

זה בא בנוסף וכמובן שזה מוסיף, פשוט תראה מחשב מאק כמו הiMac או אחד מהמחשבים הניידים שלהם ותבין לבד. למערכת ההפעלה של אפל קוראים Mac OSX ולא חלונות של מקינטוש ובעקרון הוא לא יכול לעבוד למרות שיש כאלה שהצליחו להפעיל אבל זה מעבר למשתמש רגיל, בקיצור את מערכת ההפעלה Mac OSX ניתן בעיקר להתקין על מחשבי אפל. עוד מהיתרונות - אין צורך בתוכנות אנטיוירוס, אין Spyware במאק בקיצור המחשב נשאר נקי ומסודר ולא צריך להילחם כל הזמן בוירוסים ורוגלות, בכל מקרה כמו שאני תמיד ממליץ ללכת לאחת מחנויות ביג בוקס או לאחד הדילרים ולהתנסות במחשבים.

lonytoon

New member
תפסיקו עם הטענה הדיבילית הזאת...

אף אחד לא נלחם בוירוסים! התוכנות עושות את העבודה לבד, קובעים זמנים לסריקה, ונגמר הסיפור, גם העידכון נעשה אוטומטי, והכל עובד בשקט ברקע עניין של העדפות. בקיצור אתם מייצרים תפיסה היסטרית לגבי הפיסי, ובמיציאות אין הדבר כך.

il90

New member
תודה רבה על ההסברים

לפחות קיבלתי קצת רקע מה זה מקינטוש עד היום חשבתי שזה עוד מחשב נחמד

שמע

את עובר אורח אהבתי,כי הוא העלה טענות מעניינות ורלוונטיות. יכול להיות שאתה אותו אחד,לא יודע. בכל מקרה,אני בעד טענות נגד וכו',כי זה מוציא את כולנו ממקובעות מסויימת,כי מה לעשות,אף אחד מאיתנו פה לא אובייקטיבי וזה נורמלי. אבל העלית פה טענה קצת מגוחכת. מה זה אף אחד לא נלחם בוירוסים? עולם הפיסי נלחם ברוגלות ווירוסים,והרבה! זה נכון שהמשתמש הפשוט צריך רק לעדכן,אבל התעשייה כולה נעמדת על הרגליים לפני תאריך "חשוב" או כל דבר אחר... ולא תמיד הדברים עובדים ברקע בשקט... יש לי חברים עם פיסי,שזה לא בדיוק תמיד עובד בשקט אצלם. מטומטמים ? אולי. אבל למה צריך להיות חכם כדי שזה יעבוד חלק? אני לא חושב שאנחנו מייצרים תפיסה היסטרית לגבי הפיסי. אני בהחלט חושב שמק טוב יותר. זו זכותי,וזה טבעי לחלוטין ואי אפשר לבוא אלינו בטענות. אבל לחלוטין לא טוען שפיסי זה קטסטרופה וזוועת עולם. אני חושב שמק זו פשוט חלופה מוצלחת יותר. בכל מקרה ,אני אשמח אם תשמיע הערות יותר ענייניות ולא לקפוץ על כל מי שמראה את המק באור חיובי,כי בסוף,זה טבעי ונורמלי... בברכה,העקרב.

lonytoon

New member
תגובה ל-"עקרב כתום"

קודם כל קבל עד-120 והרבה מזל טוב. אכן אנוכי "עובר אורח" בגלל חסימות חוזרות שיניתי את הניק שלי, אבל כנראה שההנהלה בתפוז וגם מר אלרונד, הבינו שאין לי כוונה להעליב או להזיק למשתמשים אחרים, כי בנתיים אני לא חסום. ועכשיו לעניין, אין ספק שוירוסים ותוכנות ריגול הם איום ממשי על המשתמש, אבל... צריך לקחת את העניין בפרופורציה נכונה, כמו שכתבתי אם המשתמש יקפיד על נוהל בטיחות, אזי הפיסי שלו לא ידע מה זה וירוס! ואני כותב לך מנסיון שהמחשב שלי לא חטף למעלה משנה וירוס, כי סך-הכל הקפדתי לא לפתוח סתם קבצים חשודים לפניי בדיקה, להיות מאחורי פיירוול, לבצע סריקות לרוגלות, ותראה שיש פירות מהנוהל הזה, עובדה הכל דופק טפו טפו... באשר לחבריך לך תדע, איפה בדיוק הם גולשים? באיזה תוכנת שיתוף קבצים המ משתמשים? האם הם מקפידים על איזשהו נוהל בטיחות? אתה מבין יש המון משתנים שצריך לבדוק, גם לי יש עמיתים שסובלים מוירוסים ותוכנות ריגול, אבל זה בגלל שהם מזלזלים בעניין. אני לא שונא את המק! להיפך אם אפל היו מפתחים את המערכת לכל פיסי, אני ממזמן הייתי מתקין אותה במחשב, הבעיה נעוצה באפל וכמובן בסטיב ג'ובס. מאידך אני עדיין טוען שהמערכת os x, כמערכת רחוקה משלמות, אני מסכים איתך שהיא יכולה להיות חלופה ראויה לחלונות, אבל היא צריכה למלא המון חלל שכרגע חלונות ממלא, וזה תלוי מאוד באפל.

castroman

New member
אתה יודע אז מה ההבדל הגדול..

הוא שאני לא צריך להתקין אנטיוירוס ואנטי Spyware ולמינהם שאוכלים (והם ועוד איך אוכלים) משאבי מחדש, אני לא צריך להריץ סריקות ועדכונים ואני יכול לפתוח כל איימיל שאני רוצה ולא לחיות בחשש שהופ כל המחשב נהרס, אני לא צריך את זה כל זה, כמו כן רוב המשתמשים הם לא כמוני וכמוך (אני למשל לא נדבקתי אף פעם בוירוס עם הפיסי שלי כי אני זהיר והיו לי תוכנות הגנה מפני כל דבר) והם לא יודעים להגדיר עדכונים ובמקרה של וירוס שהצליח לחדור הם צריכים ללכת לשלם לטכנאי 200 שקל בשביל שיפרמט להם, את כל זה ידידי אין במק וזה היתרון.

ttg

New member
רק לזכור דבר אחד עקרב

הסיבה שאין לOSX נעוצה בגלל אחוז המשתמשים הנמוך יותר. אם OSX תהפוך למיינסטרים הסיכוי למרגלים , תולעים ווירוסים תהיה זהה.ֿ נכון, המערכת "יותר" מוגנת וכל ההיגיון היוניקסאי מאחורה קיים. אבל, עדיין המערכת חשופה. הטיעון של - "במק אין וירוסים" זהה לטיעון "באירופה אין פיגועים!" או יש פחות... המצב שונה ויש פחות אינטרס לבצע שם פיגועים. מצד שני עם מחשבי חלונות בשל המצב נהיה מעוניינים בהרבה יותר תוכנות הגנה שירוצו במקביל. אלה יודעות להוסיף על משאבי המחשב כמובן. נכון להיום זה ייתרון של OS X שלא דורשת שירותים של סריקה בזמן אמת וחסימת סכנות אינטרנטיות. ועובר אורח - זה נכון שאפשר לחיות עם פיסי בלי להידבק אבל למשתמש הפשוט זה קשה, והדבר כמובן אחת פי כמה למשתמשי מק שבד"כ נהנים ממחשב ידידותי שתורם לתחושת הביטחון.

תגובה

קודם כל תודה.:) דבר ראשון ,הטענה שלי לא היתה נגד התוכן שאמרת,שאליו אני מיד אתיחס, אלא לעובדה שקפצת הפעם,לדעתי סתם ובצורה מיותרת. "קפיצות" כאלו מגבירות את האנטי נגדך וחבל. עכשיו תראה. אני משתמש מק. אין לי פיסי בבית,אני לא יודע אם יהיה לי מתי שהוא,לא פוסל כלום. אין לי ספק שאם עכשיו אני מוסיף וירוסים,אני גם אצטרך להוסיף לא מעט ידע על אבטחה וכדומה. אני רואה חברים שלי שרק נכנסים וחוטפים וירוס. רבאק,אני התקנתי וירטואל פיסי,ביצעתי התחברות וחטפתי וירוס! אני חושב שאתה,כמשתמש פיסי תקופה,לא רואה את זה,אבל משתמש מק צריך הרבה לדעת על אבטחה לפני שהוא עובר לפיסי... דבר אחד מעניין אותי. למה אתה לא משתמש במק? מה ההעדפה שלך לפיסי?

למעלה