תגובה ל-"עקרב כתום"
קודם כל קבל עד-120 והרבה מזל טוב. אכן אנוכי "עובר אורח" בגלל חסימות חוזרות שיניתי את הניק שלי, אבל כנראה שההנהלה בתפוז וגם מר אלרונד, הבינו שאין לי כוונה להעליב או להזיק למשתמשים אחרים, כי בנתיים אני לא חסום. ועכשיו לעניין, אין ספק שוירוסים ותוכנות ריגול הם איום ממשי על המשתמש, אבל... צריך לקחת את העניין בפרופורציה נכונה, כמו שכתבתי אם המשתמש יקפיד על נוהל בטיחות, אזי הפיסי שלו לא ידע מה זה וירוס! ואני כותב לך מנסיון שהמחשב שלי לא חטף למעלה משנה וירוס, כי סך-הכל הקפדתי לא לפתוח סתם קבצים חשודים לפניי בדיקה, להיות מאחורי פיירוול, לבצע סריקות לרוגלות, ותראה שיש פירות מהנוהל הזה, עובדה הכל דופק טפו טפו... באשר לחבריך לך תדע, איפה בדיוק הם גולשים? באיזה תוכנת שיתוף קבצים המ משתמשים? האם הם מקפידים על איזשהו נוהל בטיחות? אתה מבין יש המון משתנים שצריך לבדוק, גם לי יש עמיתים שסובלים מוירוסים ותוכנות ריגול, אבל זה בגלל שהם מזלזלים בעניין. אני לא שונא את המק! להיפך אם אפל היו מפתחים את המערכת לכל פיסי, אני ממזמן הייתי מתקין אותה במחשב, הבעיה נעוצה באפל וכמובן בסטיב ג'ובס. מאידך אני עדיין טוען שהמערכת os x, כמערכת רחוקה משלמות, אני מסכים איתך שהיא יכולה להיות חלופה ראויה לחלונות, אבל היא צריכה למלא המון חלל שכרגע חלונות ממלא, וזה תלוי מאוד באפל.