שאלה על מנשאים

שאלה על מנשאים

היי,

בפגיה אמרו לי שבגלל שהפגית לא התקמצ'ה לה בכיף ברחם, יש להשתמש במנשא בד ולערסל אותה. קניתי מנשא בד ואני משתמשת בו, אבל גם קיבלתי בייבי-ביורן ומאוד מפתה אותי להשתמש בו. השאלה היא מתי? באיזה גיל מתוקן אפשר כבר להשתמש במנשא עם פיסוק לרגליים?

בייבי ביורן זה לא מנשא עם פיסוק ברגליים

מנשא עם פיסוק ברגליים זה מנשא ילקוט כמו הארגו, היאמו או הסאפי ילקוט.
הם לרוב מתאימים סביב גיל 5-6 חודשים לתינוקות שנולדו בזמן.
לפגים לא הייתי מתייחסת בכלל לגיל אלא יותר לאורך, כי מה שחשוב זה ששתי הבירכיים יהיו מחוץ למנשא.
הקטנטונת שלי, שנולדה שבוע 35, הייתה מאוד גבולית בסאפי ילקוט בגיל 8 חודשים.

לגבי בייבי ביורן, אני אישית לא אוהבת אותו בכלל ולפגים בפרט.
זה מנשא שממש לא תומך בתינוק ומאלץ אותו לתמוך בעצמו הרבה לפני שהוא מסוגל לכך.
לפגים על אחת כמה וכמה שזה דורש מהם הרבה יותר ממה שהם מסוגלים לו.

שמש82

New member
איזה מנשא בד מומלץ?

אני רוצה אחד שלא מצריך התעסקות.עם הרבה קשירות בסגנון צמד. הבת שלי בת חודשיים, שבועיעם מתוקן. חשבתי לקנות בייבי ביורן, אבל אחרי שקראתי קצת, הבנתי שאולי כדאי מנשא בד קודם.. האם שימוש בבייבי ביורן יזיק לה?

MotheRonit

New member
בייביביורן לא בריא

אני לא מבינה איך הוא ממשיך להיות כזה מותג. שמעתי עליו הרבה לפני ששמעתי על האחרים, אז כנראה שהוא היה פורץ דרך בנוחות שלו (כי על זה אין מה להתווכח) אבל אז "נולדו" מנשאים שמשלבים מערביות (קשירה נוחה וילקוטית) ושבטיות (ריבוי תנוחות) והם בעצם אידיאלים. מעבר לכך יש כל מיני דגשים במנשאים השונים, וכדאי לך פשוט ללכת לבדוק יחד עם בייבי איזה מנשא נוח לכן. לצרכים שלכן נראה לי שצריך מנשא שאפשר גם לערסל בו (בחודשים הראשונים) וגם לשאת בטן לבטן (וגב לבטן בסייגים) בהמשך.

elovaya1

New member
אין על המנשא בד! מומלץ בחום!!!

אצלי היה של "תינוכיס", השתמשתי בו עד גיל 8-9 חודשים כמעט, חברה שלי השתמשה עד גיל הרבה יותר מאוחר (שנה+). זוהי תנוחה פיזיאולוגית ומומלצת, יש גם עמה תנוחות - לפי מה שהילד אוהב. מה שלא קורה במנשאים קשיחים, בנוסף לעובדה שבמנשא קשיח כל הכובד על הגב/ עצם הזנב של הקטנצ'יק, מה שמאוד לא בריא.

למעלה