שאלה על מגבר חוצץ

• פותח הנושא huey
  • פורסם בתאריך

huey

New member
שאלה על מגבר חוצץ

יש לי בכ.מסך יציאת וידאו RCA, הכבל שאיתו חיברתי הוא האורך של 10מ´, והבעיה היא שעל הטלויזיה אני רואה מספר פסים לבנים מאוזנים שזזים כל הזמן למטה (בלולאה אינסופית). האם מגבר חוצץ יעזור לי פה? אם לא, יש משהו לעשות בנידון? תודה.

MartinHSabag

New member
תספור כמה אתה רואה בו זמנית על המסך

זה רציני ! לפי המספר ניתן יהיה לקבוע באיזה תדר ההפרעה ומניסיון כנראה מדובר במתח רשת של 50HZ.

Croc

New member
מרטין, לרגע חשבתי....

שלמדת ממיני והתחלת גם אתה להתעלל באנשים
אני גם הייתי מנסה לחבר עם כבל קצר (עד 2 מטר) כדי לבדוק האם כבל ספציפי או אורכן מוגזם דופק את העסק... גנאדי

huey

New member
אוקיי, בדקתי והנה התוצאות

-כשחיברתי את הכ.לטלויזיה עם הכבל שצורף איתו (מ´ שמונים כמעט) לא ראיתי את הפסים הלבנים. -בלתי אפשרי לספור את הפסים, הם דיי הרבה. אגב, יש סיכוך בכבל הארוך. שאלה: מהו תדר השידור של יצאת RCA? (אני שואל כי אני רוצה לחשב את אורך הגל)

MartinHSabag

New member
טוף, אז הבעיה היא בעית אדמה

זה ברור. תדר השידור של RCA ? אם זה וידאו COMPOSITE אז זה בעייתי כלומר יש שם "הרבה" תדרים. למשל גל הנושא של הצבע בPAL הוא 4.43MHZ (לא?) והתדר הנמוך ביותר יהיה זה של הסינגרון האנכי 50HZ.

Croc

New member
למה אדמה?......./images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

הרי גם לפני וגם אחרי הוא היה מחובר ע"י RCA. מה שהשתנה זה אורך ו-"איכות" הכבל. כנראה שבאורכים האלה צריך כבל איכותי. ז"א , זה שכתוב עליו שהוא מסוכך וגם אם אתה רואה איזה סיכוך - זה עוד לא בטיח כלום. מומחי המקרנים, וידאופילים, מומחי כבלים סופר ארוכים - תנו איזה עצה מלומדת
גנאדי

huey

New member
אני חושב שהוא דיי איכותי

החיבורים הם עם ציפוי זהב, אבל הוא בעיקרון כבל לסאונד... כן, זה composite. הכבל לא עבה, עם הסיכוך והעטיפה הפלסטית הוא באותו הקוטר של כבל חשמל רגיל עם ציפוי פלסטיק.

eladts

New member
זהו, שכבל לוידאו

או ל-S/PDIF צריך להיות קואקסילי 75 אוהם ולא סתם כבל לסאונד. אם הוא קצר זה יעבוד בכל זאת, אבל בשביל 10 מ´ צריך את הכבל הנכון.

YOSFAN

New member
לאורך של 10 מטרים השתמש בכבל

COAX 75 אוהם והבעיה כנראה תבוא על פתרונה. מחזק את דעתך ELADTS. דרור

huey

New member
תודה רבה ../images/Emo45.gif אם אפשר רק עוד שאלה

כמה זה עולה בערך?

huey

New member
ואולי אפילו שתים ../images/Emo8.gif

אבא שלי אומר שהכבלים של האנטנה (או הכְבָלִים) הם גם אוקסלים, והוא רוצה לדעת אם אני יכול להשתמש בהם למטרה הזו (כי יש לי כמה עשרות מטרים של כבל כזה בבית).

eladts

New member
אפשר להשתמש בכבל של אנטנה

אבל תצטרך לחבר מחברי RCA בקצוות.

huey

New member
באמת??? טוב, כנראה שזה מה שאני

אעשה לבינתיים... אגב, מה ההבדל אם זה כבל אודיו עם סיכוך או כבל אנטנה?
תודה

למעלה