שאלה על טיפול שנתי של 10 אלף

שאלה על טיפול שנתי של 10 אלף

בחברה של מאזדה מבקשים 750 שקל בלי ברקסים (ממש משכנתא אני צריכה) ובעלה של חברה אומר שהוא יכול לעשות לי את הטיפול במחיר של 400 שקל בלי ברקסים ( רק אם ממש יהיה צורך) כדאי לי ללכת על מורשה או מכונאי בדרכים אבל מחיר נורמלי בשבילי? יותר נכון גם אתם עושים את זה לבד או חייב מורשה? מאזדה 3 שנת 02 תודה מחכה לתשובה .

enigo

New member
אל תתעסק עם מוסכי מדרכה

ואל תערב עסקים וחברים - שני כללים שכדאי לך לשנן לעתיד, מנסיון לצערי. נסה לבדוק מחיר במוסכים מורשים (לא דווקא מאזדה) - המחיר עשוי להיות שליש ממחיר במוסך יבואן. רק למושג כללי - טיפול 10K בפיז'ו 206 עלה לחבר 500 שקל במוסך שהוא הגיע אליו במצב "אין ברירה" - משמע בלי יכולת להתמקח. לא רואה סיבה שיעלה יותר במאזדה.

למה לא לסמוך על מכונאי בדרכים

אבל עם נסיון של שנים במכונאות? במה הוא יכול לרמות אותי בדיוק? אני רוצה לפנות אליו מכיוון שבחברה המורשה הסכום שם תמיד מפליג ועולה ועולה ועולה ככה היה שנה שעברה אז חשבתי לחסוך כי הם דורשים 750 ש"ח רק טיפול בסיסי (אח"כ זה עוד מימצאים למיניהם). והוא דורש רק 400.

enigo

New member
אז אני אסייג...

לא מערבבים את זה כשיש סיכוי לרגשות רעים אח"כ, ואיכשהו טיפולי מוסך זה כר נרחב ונהדר לרגשות שליליים. לשאלה למה לא לסמוך על מכונאי דרכים - אומנם אין סיבה מיוחדת שהוא ירמה אותך, אבל יש לו עוד פחות סייגים ורסנים מאשר למוסך רגיל, ותחשוב מה זה אומר... ברגע שהבחור כבר החליט שהוא עובד "שחור" ומרמה את המדינה, למה שלא יוסיף אותך לרשימה? כאמור, אין סיבה מיוחדת שירמה אותך, אלא שהמחיר שהוא מציע לא מספיק אטרקטיבי, לדעתי, כדי לקחת את ההימור. כאמור, בדוק מחירים במוסכים מורשים (לא מוסכי יבואן או מורשי מאזדה דווקא, אלא מורשי משרד התחבורה) ותשווה.

wil

New member
מה הטיפול כולל?

בקשי מהמוסך המורשה הצעת מחיר מפורטת לטיפול. בהצעה אמורים להופיע רשימת חלקים (מסנן שמן, מסנן אוויר, שמן, אולי גם מצתים, וכו' וכו') ובנפרד עלות העבודה. שימי לב שהמחירים בד"כ לפני מע"מ. החאפר שהציע לך לעשות טיפול ב400 שקל עלול לעגל פינות, לדוגמא לא להחליף פילטר אוויר, לשים שמן מאיכות ירודה, לא להחליף רפידות בלמים למרות שכבר צריך (להגיד "רק אם ממש צריך" בהקשר לבלמים זה לא בריא, אגב) וגם לא ברור איך מאזדה 3 שנת 02 בהתחשב בעובדה שהיא שווקה בישראל רק החל משנת 04.

מ"זלא היה יש לי 323 שנת 02

לאנטיס, אגב כבר הוא בא עשה טיפול המכונאי שיש לו נסיון 26 שנה בצבא. בדק הכל עבד שעתיים החליף בין היתר גם רצועת איוורור. על ברקסים אמר חזקים וחדשים לא צריך החלפה כי לא נסעת הרבה, בקיצור 420 ש"ח. בחברה סיפתח מתחיל רק 750 ועולה בהתאם לדמיון הפורה של המכונאים. זהו גמרתי איתם עם המוסך המורשה. הוא עכשיו בסוללרי תמיד יהיה זמין אליי. תודה.

jekichan

New member
מעניין מה יקרה אם יום אחד

הוא ישכח לסגור את הבורג של האגן שמן כמו שצריך וזה לא שזה לא קורה במוסכים מורשים רק ששם יש מי שישלם על הנזק חוץ מזה שבטיפול במוסך מורשה חוץ מההחלפת שמנים והחלקים הרגילים יש גם את הידע מחלות ידועות צינורות שבדרך כלל נשברים מהחום כל מיני דברים שמכונאי של ריוסים לא יודע אבל למה לראות שחורות אם את מבסוטית זה הכי חשוב העיקר הבריאות

למעלה