שאלה על זכויות עוזרת בית -

מצב
הנושא נעול.

שושי7

New member

שלום רב. במשך 4 השנים האחרונות העסקתי מישהיא בעבודות ניקיון מס' שעות בחודש. בשנתיים הראשונות - 180 ש"ח לחודש (פעמיים בחודש כל פעם 3 שעות) ובשנתיים האחרונות 360 ש"ח לחודש היא סירבה שאשלם עליה ביטוח לאומי ועכשיו טוענת שמגיע לה פיצוי. האומנם?? כמה? איך אני מחשבת את זה? זה חל גם אם היא סירבה לחוזה כתוב? (בנוסף, בשנתיים הראשונות היתה הסכמה בינינו שאני מזמינה אותה כשאני יכולה) תודה מראש.

שיר ורד

New member
האם כוונתך לפצויי פיטורים?

שלום רב. במשך 4 השנים האחרונות העסקתי מישהיא בעבודות ניקיון מס' שעות בחודש. בשנתיים הראשונות - 180 ש"ח לחודש (פעמיים בחודש כל פעם 3 שעות) ובשנתיים האחרונות 360 ש"ח לחודש היא סירבה שאשלם עליה ביטוח לאומי ועכשיו טוענת שמגיע לה פיצוי. האומנם?? כמה? איך אני מחשבת את זה? זה חל גם אם היא סירבה לחוזה כתוב? (בנוסף, בשנתיים הראשונות היתה הסכמה בינינו שאני מזמינה אותה כשאני יכולה) תודה מראש.
אם כן, צייני האם היא התפטרה או שהחלטת לפטר אותה. אם לא , צייני באיזה פיצוי מדובר.

שושי7

New member
פיטרתי אותה השאלה היא מה אני חייבת

אם כן, צייני האם היא התפטרה או שהחלטת לפטר אותה. אם לא , צייני באיזה פיצוי מדובר.
לשלם לה - האם פיצויי פיטורים? האם גם דמי הבראה וכו'? ואיך אני מחשבת את זה??? תודה.

שיר ורד

New member
את חייבת לשלם לה

לשלם לה - האם פיצויי פיטורים? האם גם דמי הבראה וכו'? ואיך אני מחשבת את זה??? תודה.
את חייבת לשלם לה
פצויי פיטורים. דמי הבראה שטרם שולמו פדיון חופשה שך ימי חופשה שלא נוצלו. תקופת הודעה מראש. (חודש עבודה מיום ההודעה על הפיטורים ועד כניסתם לתוקף, אם הפיטורים נכנסו לתוקף מיד יש לשלם את השכר שהיה מגיע לה בתקופה זו). פצויי פיטורים. אם השכר הועלה בגלל העלאת תעריף יש לשלם לה משכורת אחרונה כפול תקופת העבודה בשנים. אם השכר הועלה בגלל עלייה במספר שעות העבודה יש לחשב על פי חלקיות משרה בכל תקופה. דמי הבראה: יש להכפיל את מספר ימי ההבראה המגיעים בכל שנת עבודה, ב307 ולהכפיל במספר שעות עבודתה החודשי ולחלק ב-186. פדיון חופשה: מספר ימי החופשה המגיעים בכל שנה הוא: מספר ימי עבודתה בכל שנה * 14 לחלק ל 240. יש לסכם את מספר הימים מכל השנים. אם היא קבלה חופשה בתשלום, יש לנכות את מספרימי החופשה שקיבלה. את יתרת החופשה שלה יש לשלם ע"י הכפלה בשכר שהיא מקבלת ליום עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה