שאלה על התנהגות של באס

The Red Baron

New member
שאלה על התנהגות של באס

יש לי וסטפליה 72 ובכל באמפר הרכב מתנדנד כמו ספינה (החלק הקידמי יותר ) . חשבתי להחליף בולמים קידמיים והתחלתי לברר על בולמים איכותיים (גז של OME , ראנצו , קוני וכו) . משהו שמכיר באסים עשה סיבוב על הרכב שלי ואמר והנדנוד הוא תופעה טיבעית וזאת התנהגות של הרכב פשוט אני לא רגיל אליה והבולמים שלי במצב מצויין ... ניסיתי לבלום במהירות איטית והרכב באמת לא מתנדנד יותר מידי . בקיצר האם בנהיגה על באמפרים\מכשולים הרכב אמור להרגיש כמו ספינה על גלים ? יש לכם רעיון איך לבדוק בולמים שהם תקינים (מעבר לפירוק שלהם ובחינה האם ההתנגדות שלהם רציפה וזהה) ?

דרור 914

New member
התחושה בנהיגה על באס היא שונה לגמרי מרכבים

אחרים, אבל לא מתנדנדים כמו אוניה. זה נישמע כמו בעיה של בולמים, אבל בלי להרגיש בעצמי קשה לומר אם זה פשוט חוסר הניסיון שלך בבאסים או בעיה אמיתית.

EranR

New member
הלו רד...

אכן ההתנהגות של באסים תהייה שונה במהותה מהרכבים הקטנים... אבל אינני חושב שהבעיה שאתה מתאר תקינה. גם אצלי, באמריקאית אני מזהה עייפות במוטות הפיתול ובקפיצים, כך שהרכב נמוך יחסית כמו גם המשקל העודף שאני מנייג ממקום למקום (בתא המטען)... אם אינך מרוצה מהנהגות הרכב - א. הייתי לוקח את הרכב למישהו שמתעסק עם באסים כבר שנים שיעריך לך איך הבאס שלך מתנהג יחסית לבאס נורמאלי.. ב. בכל קרה אתה יכול לשפר את התנהגות הרכב ע"י החלפה של מכלולי השיכוך לחלקים חדשים וקשיחים יותר. נ.ב - אם אתה רוצה טלפונים של אנשים שיכולים להעריך לך את ביצועי השיכוך אצלך בבאס - תרים אליי טלפון... 052-6556878 שיהיה בהצלחה ערן.

The Red Baron

New member
תודה , אולי באמת תוכל לעזור לי

הרכב בחלק האחורי שלו נמוך מהקידמי , הדבר נובע ב 99 אחוז משחיקה של הגומיות שבקצה מוט הפיתול האחורי . יש שם 2 גומיות בכל צד . הבנתי ממספר מומחים שזו תופעה מאוד מאוד ידועה ומוכרת . אני לא מוצא את הגומיות הנ"ל אצל אף אחד בארץ . יש קידמיות ב RAMP , סעיד אמור לקבל עוד חודש , רמי אין לו , לינקר אין לו .... אולי תוכל לעזור לי בלהשיג את הנ"ל . יתכן שהתנהגות הרכב היא כזאת כי המהלך מאחורה לא תקין ומקדימה כחדש

למעלה