שאלה על הפחתת עוברים

ע ד ן 4

New member
שאלה על הפחתת עוברים

שלום לכולם, רציתי לשאול אם יש כאן כאלה שעברו הפחתה, אני בהריון לאחר הפריית מבחנה בשבוע 7, ועומדת לעבור הפחתה בשבוע הבא. אשמח מאוד אם מישהי שחוותה את התהליך תוכל לשתף אותי ב"חוויות". עד כמה זה מסוכן להריון כולו? האם יש דימומים לאחר התהליך? צריך לשכב? טאניוש מפורום הריון היפנתה אותי אליכן. תודה מראש על העזרה.

חן123

New member
אני

זה נורא מוקדם הפחתה בשבוע 8, לא? יש סיכון להריון, ההערכות בין 5-10%. זה פחות מאשר סכנות בלהשאיר שלישיה. התהליך לא לוקח המון זמן, ומתבצע בהרדמה מקומית. מומלץ בחום להביא וולקמן ולעצום עיניים, וממש לא להתחבר לפעולה. אני נחתי שבוע ממש במיטה ועוד שבוע עם הסתובבויות קלות אחרי. בהצלחה חן

ע ד ן 4

New member
תודה

ממה שהבנתי ככל שזה נעשה מוקדם יותר יש פחות סיכון להריון כולו, וההליך פשוט יותר, לכן אני רוצה לעשות את זה כל כך מוקדם.

חן123

New member
זה צד אחד

מצד שני ככול שעושים יותר מוקדם אפשר לראות פחות ולהחליט פחות נכון מה לדלל. מעבר לזה בשליש הקראשון הריונות רבים מופסקים באופן טבעי ולכן עדיף לחכות לסוף השליש הראשון

ע ד ן 4

New member
את צודקת

גם האלמנטים האלה נלקחו בחשבון בזמן ההחלטה. פשוט קשה לי פסיכולוגית עם העובדה שבשבוע מתקדם יותר כבר יש עובר שלם, ואני יודעת "לקרוא" תמונות אולטרסאונד, קל לי יותר פסיכולוגית להתמודד עם נקודה על המסך שאין לה כרגע הרבה משמעות. האספקט הפסיכולוגי קשה לי מאוד.

חן123

New member
לא יודעת אם זה נכון לכתוב את זה

אני בהריון הראשון איבדתי עובר בשבוע 11. הידיעה שזה יכול לקרות, וזה יכול להיות עובר שאשאיר גרמה לי להחליט לעבור את השליש הראשון ואז לדלל. לגבי האספקט הפסיכולוגי - ההסתכלות שלי הייתה שאני מעניקה חיים למי שאני מחליטה לו לדלל כי הסיכוי שלו לחיים אחרת מאוד נמוך. לי זה עזר

ע ד ן 4

New member
אבל האם איבוד העובר היה קשור לדילול

שעשית בשבוע שקדם לארוע? לא הבנתי אם היה קשר לתהליך הדילול. סליחה אם אני פותחת פצעים ישנים!

דש1דש

New member
אם הבנתי נכון

הריון ראשון - איבוד עובר בשבוע 11
הריון הבא - דילול בשליש שני. חברה שלי שעברה דילול לא מזמן גם דחתה - עם כל הקושי לשליש שני - אחרי סקירה - כדי לבחור באופן יותר מודע (
) איזה לדלל, וכן - אם אחד לא "ישרוד" את השליש הראשון - לחסוך את הדילול. קשה! בהצלחה בכל שתבחרי.

ככה גם אני הבנתי

ואני יודעת שמליצים לחכות עם הדילול לפחות עד אחרי השקיפות. בהריון אחרי יש מישהי שעברה ממש לא מזמן דילול. בהצלחה!

חן123

New member
שתיכן הבנתן נכון

הריון ראשון הסתיים בשבוע 11. הריון שני שדולל לאחר השליש הראשון (אצלי דיללו 2 עוברים אבל זה כבר סיפור אחר)

ellieg

New member
אני, פעמים

אין לי זמן לכתוב, אשלח לך מסר הלילה. עקרונית עבררתי פעמים, פעם בשבוע 13 ופעם בשבוע 8.

ע ד ן 4

New member
אשמח מאוד לשמוע ממך

אני מחכה בקוצר רוח לשמוע רשמים והמלצות לאור העובדה שעברת פעמיים בזמנים שונים. המון תודה.

chompi XL

New member
ממליץ לך לכתוב את השאלה בהריון

לאחר טיפולים יש שם בנות שיכלו לעזור לך.

ellieg

New member
הבנות הלכו לישון ויש לי זמן

ההריון הראשון שלי התחילה כהריון שלישיה, לאחר שיחות עם הרופאים החלטתי לדלל בשבוע 13 לאחר שקיפות עורפית. בעצם לא הייתה לי אפשרות של דילול מוקדם כי הרופא רק הציע לי את הדילול בשבוע 11. אני לצערי עברתי בין ה3-5 שמפילות לאחר דילול (עברתי לידה מוקדמת בשבוע 18-19). ההריון של הבנות גם כן התחילה בטור שלישיה. (לאחר החלפת) רופא הרופא החדש שלי הציע לי דילול שבוע 8. אני בחרתי בשיטה זו (שבו מדללים מוקדם ושואבים חומר הריוני החוצה לכמה סיבות. 1- אני יחסית צעירה ופחות היה לי חשוב שקיפות עורפית. 2- מתוך היכרות עם עצמי שבהריון הקודם השלישיה שרדה עד שבוע 13. 3- יש שמאמינים שככל שיש יותר חומר הריוני מת (העובר הדולל) יש יותר סיכוי להפלה. 4- משנה שיטה משנה מזל. בדיעבד גם הדילול המוקדם היה יותר קל. אני אישית האמתי שצריך דילול אז הייתי עושה בכל מקרה, מאבל בהחלט יותר קל לעבור דילול שהם רק שקי הריון.

ellieg

New member
אל תדאגו

ככל שהזמן עובר זה נהיה יותר ויותר קל. (ועובדה שאני יכולה לכתוב על הנושא בלי המון כאב)

ע ד ן 4

New member
מדהים מה שצריך לעבור בדרך אל האושר

אז אם הבנתי נכון את דברייך, את בעצם ממליצה על דילול מוקדם, כי התהליך קל יותר, אולי קצת בטוח יותר להמשך ההריון. האם עשו לך הרדמה בזמן השאיבה? עברתי שאיבת ציסטה ללא הרדמה, זה אומר שאוכל לעמוד גם בזה ללא הרדמה? מדוע לקח 5 שבועות מהדילול ועד סיום ההריון? זה אומר שיש לי הרבה זמן להיות מודאגת אחרי התהליך? סביר שגם אצלי העוברים ישרדו יפה, כי בהריון מבחנה לפני חמש שנים נקלטתי עם שני עוברים, וטפו טפו הם שרדו כמו גדולים, לשמחתי הרבה כמובן! המון תודה על הפתיחות, ואני מקווה שתהיי מאושרת עד אין קץ ורווית נחת מהבנות שלך!

ellieg

New member
זה מאוד תלוי

אם הייתי עוברת עוד פעם דילול, הייתי עוברת דילול מוקדם. כנראה בגלל שהפעם זה הצליח. האינסטינתים שלי עמרו ללכת על זה. גם לי היה מעט קשה להחליט כי לא מצאתי חומר קריאה על דילול מוקדם, אבל סמכתי על הרופאים שלי. אי אפשר לדעת מה גרם ישירות להפלה הראשונה. לא תמיד במקרה של דילול ההפלה/לידה מיידית, רק יודעים שזה מעלה את הסיכוי להפלה. הדילול היה בהרדמה. ייתכן שהרופא יעדיף הרדמה שלא יהיה סיכוי שתזוזי (זה עבודה מאוד עדינה לשאוב חומר הריוני ולהשאיר שק הריון, כי זה מה שעשו איתי).

למעלה