שאלה על הנקודות בשיטה החדשה.

azaria

New member
שאלה על הנקודות בשיטה החדשה.

עבירת מהירות (80 במקום 50) שבוצעה לפני התקנות החדשות, אך הדוח הגיע רק עכשיו... אם משלמים את הכנס, שזה שקול להודאה באשמה, אז מקבלים נקודות לפי השיטה שהיתה בזמן העבירה או בזמן תשלום הדו"ח? ובכלל, בכמה נקודות מדובר בשני המקרים? (הקנס הוא של 750 ש"ח)

wil

New member
ממתי העבירה?

חודש ושנה לפחות... האם מדובר בדו"ח מצלמה? האם מדובר ברכב פרטי או חברה? האם הדו"ח הזה זה הדואר הרשום הראשון שאתה מקבל בעניין? האם כתובתך במשרד הפנים מעודכנת כראוי?

azaria

New member
רכב חברה, אפריל 2002, מכתב ראשון

לא יודע אם היה רשום או לא. בחברה מוכנים שאני אעביר את הסכום והם ישלמו כדי שלא יהיו לי נקודות.

wil

New member
וואו זה ממש גבולי.

קודם כל, בגלל שמדובר בעבירה מלפני 1.1.2003, אין נקודות בשום מקרה. (הוראות המעבר לשטיה החדשה) עכשיו, לגבי התיישנות - בעיקרון מותר להם עד שנתיים במקרה של רכבי ליסינג/השכרה, אפשר לבדוק הלאה מבחינה משפטית מתי חברת הליסינג עצמה קיבלה את הדו"ח והאם זה במסגרת הזמן המותר (שנה? לא בטוח) אבל אם לא מפריע לך 750 ש"ח אז שלם ושכח - שים לב באמת שהדו"ח על שם החברה... (עדיף שורה אחת פחות בגליון הרשעות, לא?)

azaria

New member
האריך הקובע הוא שליחת הדוח?

או שאם אני מושך ומושך על ידי כל מיני סיפורים של שהחברה תודיע שהם מחפשים את העובד, ואז הם יארערו ואז אני אתנגד ואז כל מיני משחקים כאלה ובסוף אחרי המון חודשים פתאום יעבור הזמן והם כבר לא יוכלו להפעיל אפילו את הכנס?

wil

New member
לא יודע

אבל לדעתי כל פעולה שלהם בדואר רשום מאפסת את מירוץ ההתיישנות מחדש... נסה בפורומים אחרים, פה זה ממש לא המקום המתאים להתפלפלויות משפטיות.

למעלה