שאלה על ביטוח

uvdude

New member
שאלה על ביטוח

אם אני נוהג באוטו של חבר שלי שאין לי עליו ביטוח ואני עושה תאונה והנפגע מחליט לתבוע. מי הצד שישלם? אני או החבר? ומישהו יכול להסביר איך בכלל הולך כל הקטע שלך ביטוח לאוטו? חובה? צד ג´? וואט זה פאק?

be_roo

New member
אז ככה

ביטוח חובה יש לכל נהג, ומדובר בכיסוי על נזק גופני לנהג ולנוסעים בעת תאונה. ביטוח מקיף מכסה נזקי רכוש לרכב שלך ביטוח צד ג´ מכסה נזקים לרכב אחר שמעורב בתאונה. ביטוח חובה יש לכל נהג, כך שלא יווצר מצב שמישהו נפגע בתאונה ואין מי שישלם את הוצאות הבריאות. הכיסוי המגביל רלוונטי למקיף ולצד ג´ בלבד. כלומר אם תגרום נזק לרכב של החבר, או לרכב אחר, חברת הביטוח לא תהיה מוכנה להחזיר לחבר את הוצאות התיקון, הוא יצטרך לשלם מכיסו, ומן הסתם "יבקש" ממך להחזיר לו.

uvdude

New member
אוקיי שתי שאלות ספציפיות

אני נהג ללא ביטוח מקיף: 1) פגעתי בהולך רגל. הוא תובע אותי על נזקים - ביטוח תופס או לא? 2) פגעתי ברכב אחר. תובע על נזקים - תופס או לא?

kitt

New member
תשובות:

1. הולך רגל מכוסה ע"י ביטוח חובה. 2. רכב אחר מכוסה ע"י ביטוח צד ג´ - אם אין לך צד ג´ - תשלם! 3. הרכב שלך מכוסה ע"י המקיף.

psichi

New member
חובה לכל נהג?

על פוליסת ביטוח החובה שלי כתוב... נהגים נקובים בשם: בעל הפוליסה כדי להפוך את הנ"ל ל-"כל נהג" היה עלי להוסיף כמה מאות שקלים. כל האמור לעיל נכון לאופנוע/קטנוע. מן הסתם גם לפחנוע, נכון?

pomelit

New member
אולי תשאל באופנועים לגבי הביטוח

של האופנועים. למרות שתיזהר, המילה ביטוח יכולה לעורר תגובות אלימות בקרב חלק מהגולשים. יש מאבק רציני מאוד ברפורמה בביטוח לדו גלגליים, המונהגת על ידי לא אחרים מפורום אופנועים בתפוז.

psichi

New member
באמת?

בעבר הייתי כותב פעיל בפורום אופנועים - כשעוד הייתה לי חדוות רכיבה, כשעוד יכולתי לספר בפורום חוויות והתרגשויות מטיולים ומקורסים... כשעוד היה לי אופנוע. גם הגעתי למספר ארועי מחאה כנגד הרפורמה. מה גם שאני הבעלים הגאים של חולצת רפורמה וחולצת פורום (קרטסי אוף בילבי) שאיתם אני מקפיד ללכת בהפגנתיות! בגלל מצבי הכלכלי - בחלקו בגלל מחירי הביטוח המופקעים - נאלצתי לרדת לקטנוע.

למעלה