שאלה על אמונות טפלות

שאלה על אמונות טפלות

היי! רציתי לשאול אתכן, יש לכן אמונות טפלות על חתונה? לא להכנס לחופה ברגל שמאל או דברים כאלה?

NetaSher

New member
לגבי חתונה אזרחית כן

בעלי לעתיד ואמא שלי מתעקשים שנטוס קודם לקפריסין להתחתן, לפני החתונה בארץ. לאחר הרבה זמן של ניסיונות להסביר, היה משפט אחד שהבהיר לי: "אי אפשר לחגוג את מה שתרם נעשה"

וואי לא חשבתי על זה אבל פרספקטיבה אחרת

גם אנחנו מתחתנים אזרחי ורציתי להתחתן לפני למרות שזה יהיה לחוץ אבל אז החצי אמר משהו חשוב מאוד! שמבחינתו הטקס שלנו בחתונה (האזרחי) הוא הטקס האמיתי והקובע. הוא משקף אותנו, את האורך חיים שלנו וכדומה.. הטקס רבנות שנעשה כנראה כמה ימים אחרים מאוד מאוד בקטן הוא רק משהו רשמי שהמדינה דורשת מאיתנו ואין ממנו מנוס. השתכנעתי מאוד מהר לומר את האמת. אולי זה יעבוד גם אצלך

NetaSher

New member
גם אני חושבת כמוכם

ואמרתי את זה הרבה פעמים, אבל הבן זוג ואמא מאוד דבקים בזה. זה מאוד חשוב לבן זוג אז למה להתווכח על משהו שהוא במילא לא כזה מהותי עבורי...

miki214

New member
האמת שלא

מרוב אמונות טפלות שמילאו אותי במשך השנים, אני כבר לא מאמינה בהן (לפחות בהקשר של החתונה). קיבלתי זר כלה לפחות 4 פעמים (ואף אחת מהפעמיים זה לא הביא לי אהבה), החזקתי סיכות של כלה (שהספר שאמר שתוך שנה ככה אני מתחתנת), רשמו את השם שלי על נעל של כלה, שתיתי מכוס הכלה מספר לא מבוטל, שאני ימשיך? אהה וגם אמרו לי שזה עין רעה שהחתן והכלה ישנו לילה לפניי ביחד וישנו והתחתנו ואני מאושרים שבאדם.

אני לא מאמינה באמונות טפלות

ולדעתי, יש סיבה למה קוראים להן "אמונות טפלות". אגב, אמונות טפלות, בכל פעם שבן הזוג שלי היה מוגז לי שתיה וזה היה מסוף הבקבוק הוא היה אומר לי "את תתחתני בחורף". בסוף באמת התחתנתי בחורף - נובמבר נחשב חורף??? - אבל זו לא חוכמה - היה לנו ברור שהחתונה שלנו תהיה חתונת חורף.

Discordi

New member
במקומך לא הייתי מחפשת אמונות טפלות

בעיקר אם את מאמינה בזה - מה שאת לא יודעת לא יכול לפגוע בך.

אם תצליחי לזכור את האמונה הטפלה הרגע החתונה

אז כל הכבוד לך, אני תכננתי להיכנס עם רגל ימין לחופה, בכלל שכחתי מזה בכניסה לחופי, מה גם שמעדתי (פעמיים!!!) אז בכלל הסתבכתי, בסוף יש לי תמונה יפה של שנינו נכנסים ביחד לחופה ברגל... ימין, בסוף זה קרה, אבל לא בכוונה. בקיצור, אל תטרידי את עצמך בעוד דאגות ועוד דברים לזכור.

גם אני שמעתי על כניסה ברגל ימין

אבל ברגע שהחלה ההתרגשות של היומיים לפני החתונה, בכלל לא חשבתי על זה. עד היום אין לי מושג באיזה רגל נכנסתי וגם לא רואים את זה בוידיאו (בגלל שהצלם צילם אותנו מהשביל). אני רק יכולה לשער, שמי שממילא יד ימין היא היד החזקה שלו (היינו ימני) - תהיה לו נטייה טבעית להתחיל לצעוד מרגל ימין.

מזל שיש תמונה

ככה גם גיליתי שהחזקנו ידיים, אני חושבת ששנים לא החזקנו ידיים. (שונאת להחזיק ידיים, זה עושה לי חם בכף יד)

לא, זה מחימר פולימרי (פימו)

שילבתי גם כמה פרחים סרוגים (אותם קניתי כי אני לא יודעת לסרוג). זו היתה הדרך שלי להביא משהו מעצמי ליום המיוחד הזה.

למעלה