שאלה על אופציות בחו"ל

מצב
הנושא נעול.

shlomicthailand

New member
שאלה על אופציות בחו"ל

שאלה על אופציות בחו"ל
הי מצורפת תמונה עם האופציות של טבע לינואר 2008 אני יודע שכל אופציה מכסה 100 מניות - השאלה היא אם אני קונה 1 אופציה האם אני ירוויח כמו שקניתי 100 מניות אם המחיר עלה ? אני מסתכל על המחירים למשל של 50 ו 55 דולר ההפרש ביניהם הוא 1.75 דולר אבל זה לא משקף 500 דולר (5 דולר עבור 100 מניות) האם מישהו יכול להסביר תודה שלומי

shlomicthailand

New member
הקפצה

שאלה על אופציות בחו"ל
הי מצורפת תמונה עם האופציות של טבע לינואר 2008 אני יודע שכל אופציה מכסה 100 מניות - השאלה היא אם אני קונה 1 אופציה האם אני ירוויח כמו שקניתי 100 מניות אם המחיר עלה ? אני מסתכל על המחירים למשל של 50 ו 55 דולר ההפרש ביניהם הוא 1.75 דולר אבל זה לא משקף 500 דולר (5 דולר עבור 100 מניות) האם מישהו יכול להסביר תודה שלומי
הקפצה
יש פה אנשים שחושבים שהפורום זה צאט אז הייתי חייב להקפיץ

../images/Emo192.gif רווחים מאופציות

הקפצה
יש פה אנשים שחושבים שהפורום זה צאט אז הייתי חייב להקפיץ
רווחים מאופציות
דבר ראשון השאלה איננה קשורה לאופציות בחו"ל דווקא, אלא לכל אופציה בעולם באשר היא. נכון שכל אופציה מייצגת X מניות (לדוגמה 100 מניות במקרה של טבע), אבל זה לא נכון שאם הנכס עולה, האופציה תרוויח כמו X מניות... הרווח/הפסד בכל אופציה הוא שונה ומשתנה בהתאם למספר גורמים, בראש ובראשונה מחיר המימוש שלה. במקרה של האופציה CALL50 , אם טבע תעלה מעל 50 דולר ביום הפקיעה, התקבול הכספי יהיה ההפרש בין שער הפקיעה למחיר המימוש כפול 100 . לדוגמה אם טבע בפקיעה תהיה 60 דולר, התקבול בפקיעה יהיה 10 דולר (60 פחות 50) כפול 100 , כלומר 1000 דולר. לחישוב הרווח הסופי שלך, יש גם לקחת בחשבון כמה עלתה לך האופציה, וכמובן לנכות עמלות. במקרה של האופציה CALL60 , התקבול יהיה גם כאן השער בפקיעה פחות 60 (בהנחה שטבע תהיה מעל 60 בפקיעה) כפול 100 וכן הלאה. כמובן שניתן למכור את האופציה ולהרוויח ממנה גם לפני הפקיעה. מכאן שההפרשים במחירים בין האופציות תמיד יהיו קטנים מהפרשי הסטרייקים (5 במקרה שלנו). המחיר של כל אופציה כזו מייצג את "ערך הזמן" של האופציה (מכיר את המושג?), והפרשי הערכים האלה אינם לינאריים כמו הפרשי הסטרייקים. כל זאת למעט אופציות מאד "עמוקות בכסף", שם ערך הזמן הוא אפסי, ואז הן באמת מתנהגות כמו הנכס עצמו כפול 100 . ובאמת שם תוכל לראות שהפרשי המחירים הם (בקירוב) 5 דולר. התמחור של האופציות ותלותן בזמן הוא מאד מורכב וקצת קשה לסכם אותו כאן בכמה משפטים, אבל אני מקווה שלפחות העקרון הכללי מובן.

shlomicthailand

New member
תודה..אני מכיר את מרכיב הזמן אבל

רווחים מאופציות
דבר ראשון השאלה איננה קשורה לאופציות בחו"ל דווקא, אלא לכל אופציה בעולם באשר היא. נכון שכל אופציה מייצגת X מניות (לדוגמה 100 מניות במקרה של טבע), אבל זה לא נכון שאם הנכס עולה, האופציה תרוויח כמו X מניות... הרווח/הפסד בכל אופציה הוא שונה ומשתנה בהתאם למספר גורמים, בראש ובראשונה מחיר המימוש שלה. במקרה של האופציה CALL50 , אם טבע תעלה מעל 50 דולר ביום הפקיעה, התקבול הכספי יהיה ההפרש בין שער הפקיעה למחיר המימוש כפול 100 . לדוגמה אם טבע בפקיעה תהיה 60 דולר, התקבול בפקיעה יהיה 10 דולר (60 פחות 50) כפול 100 , כלומר 1000 דולר. לחישוב הרווח הסופי שלך, יש גם לקחת בחשבון כמה עלתה לך האופציה, וכמובן לנכות עמלות. במקרה של האופציה CALL60 , התקבול יהיה גם כאן השער בפקיעה פחות 60 (בהנחה שטבע תהיה מעל 60 בפקיעה) כפול 100 וכן הלאה. כמובן שניתן למכור את האופציה ולהרוויח ממנה גם לפני הפקיעה. מכאן שההפרשים במחירים בין האופציות תמיד יהיו קטנים מהפרשי הסטרייקים (5 במקרה שלנו). המחיר של כל אופציה כזו מייצג את "ערך הזמן" של האופציה (מכיר את המושג?), והפרשי הערכים האלה אינם לינאריים כמו הפרשי הסטרייקים. כל זאת למעט אופציות מאד "עמוקות בכסף", שם ערך הזמן הוא אפסי, ואז הן באמת מתנהגות כמו הנכס עצמו כפול 100 . ובאמת שם תוכל לראות שהפרשי המחירים הם (בקירוב) 5 דולר. התמחור של האופציות ותלותן בזמן הוא מאד מורכב וקצת קשה לסכם אותו כאן בכמה משפטים, אבל אני מקווה שלפחות העקרון הכללי מובן.
ואני מבין אותך , שככל שיש יותר זמן אזי יותר שינויים יכולים לקרות ולכן זה לא יהיה ההפרש במחיר הסטרייק. שתי שאלות . 1. איך אני יכול להגן על השקעה מסויימת עם האופציות אם זה לא יחס לינארי ביניהם. 2. אני מעוניין ליצור סטרקצר על טבע (בעזרת מק"מ ואופציות על טבע) איך ניתן לחשב את כמות האופציות ביחס לכסף כך שאני אהנה מ100% עליה במניה זה מה שהבנקים עושים ואני רוצה לחקות תודה אתה יסודי כמו תמיד שלומי

shlomicthailand

New member
איש השקים - זה חשוב לי

ואני מבין אותך , שככל שיש יותר זמן אזי יותר שינויים יכולים לקרות ולכן זה לא יהיה ההפרש במחיר הסטרייק. שתי שאלות . 1. איך אני יכול להגן על השקעה מסויימת עם האופציות אם זה לא יחס לינארי ביניהם. 2. אני מעוניין ליצור סטרקצר על טבע (בעזרת מק"מ ואופציות על טבע) איך ניתן לחשב את כמות האופציות ביחס לכסף כך שאני אהנה מ100% עליה במניה זה מה שהבנקים עושים ואני רוצה לחקות תודה אתה יסודי כמו תמיד שלומי
איש השקים - זה חשוב לי
תראה את השאלה על הסטרקצר על טבע אתה יכול להשיב ? שלומי

קצת סבלנות, אני עונה לך על הכל...

איש השקים - זה חשוב לי
תראה את השאלה על הסטרקצר על טבע אתה יכול להשיב ? שלומי
קצת סבלנות, אני עונה לך על הכל...
אני גם עושה עוד כמה דברים, קצת סבלנות. ברוב הפורומים בעולם תקבל תשובות כאלה רק אחרי 24 שעות אם בכלל...

שימוש באופציות להגנה על תיק

שימוש באופציות להגנה על תיק
אתה בהחלט יכול לקנות אופציה כהגנה, כך שהיא תגן בדיוק על 100 מניות; לדוגמה לקנות אופצית מכר ( PUT ) שתגן על קנית המניה. אבל כל זאת בשתי הסתייגויות שגם הזכרתי בהודעה הקודמת: א. זה יקרה רק אם השער של המניה ירד מתחת למחיר המימוש של האופציה הזו, כל עוד הוא מעליה אין כאן שום הגנה ו"איבדת" את כל הפרמיה. ב. האופציה עולה כסף, בניגוד למה שסיפרו לנו כשהיינו ילדים- החסידות לא מביאות לנו את האופציות בחינם, ויש להכניס זאת בחישוב. לדוגמה: אתה יכול לקנות על כל 100 מניות טבע אופצית מכר PUT30 . זה אומר שאם טבע תרד מתחת ל 30$ , ההגנה תיכנס לפעולה. ואז כל אופציה מגנה על 100 מניות, כלומר כאילו "קיבעת" את מחיר המניה ל 30$ ומבחינתך- מחירה לא ירד מתחת ל 30$ , כלומר ההפסד שלך מוגבל ל 30 דולר פחות המחיר בו קנית אותה. אבל תפסיד גם את עלות האופציה שהיא 0.75$ כפול 100 , כלומר 75$ לאופציה. כמובן שלאופציות יש גם מועד פקיעה, ולאחריו יש לחדש את ההגנה אם נדרש.

פקדון מובנה (סטראקצ'ור)

פקדון מובנה (סטראקצ'ור)
אני אכתוב לך על כך הסבר מפורט קצת יותר מאוחר ואעלה לפורום.

conundrum3

New member
קישור לדיון על מכשיר מובנה על טבע

המכשיר לא מבטיח בדיוק 100% מהעליה.

shlomicthailand

New member
דעתי על הדיון ששלחת..

המכשיר לא מבטיח בדיוק 100% מהעליה.
דעתי על הדיון ששלחת..
קודם כל , זה נשמע שהיה שם טלפון שבור אחד גדול, הבן אדם היחיד שדיבר בהיגיון זה הירושלמי , והוא הסביר בדיוק איך לעשות סטרקצר כזה כמו שהבנקים עושים - ותנו לי להגיד לכם משהו שלמדתי זה בדיוק מה שכתוב בספר. קונים אג"ח ב90% של הכסף וב 10% קונים קולים לאותו טווח זמן. מאותו רגע זה לא משנה מה קורה לטבע. לגבי הסטרקצר הספציפי של מזרחי - הוא מוצר דפוק ,עוד יותר דפוק משל דיסקונט - בדיסקונט מבטיחים מענק על הכסף בסך עלייה של 100% מערך המניה אבל מוגבל עד לתקרה של עלייה בטבע עד 35%. כלומר אם טבע עלתה אפילו לרגע במסחר מעל 35% (מיום סגירת הפיקדון) אז תקבל רק 10% מענק על הקרן. (זה בעצם הרווח של הבנקים בנוסף למרווחים בעלות האופציות) שורה תחתונה - ניתן לעשות סטרקצרים לבד אבל ....זה עולה לא מעט הנה חשבון מהיר על הסכום המינימלי שמישהו צריך להשקיע בשביל זה . נניח השקעה לשנתיים וריבית באג"ח של 10% בשנתיים האלו. קול 45 על טבע לינואר 2008 עולה 640 דולר שהוא אמור להיות 10% מהכסף (שהרווחנו מהאג"ח) זה אומר שסך הכסף המינימלי שצריך לשים באג"ח הוא 6400 דולר אם נוסיף את עלות הקול נקבל 7040 דולר סה"כ השקעה מינימלית. את זה אפשר כמובן להכפיל עבור על אופציה שאתה רוצה לרכוש. כלומר כדי להתעסק עם שני קולים נצטרך 2*7040 דולר . just my 2 cents

עוד דבר שחשוב לזכור בקשר לאופ'

רווחים מאופציות
עוד דבר שחשוב לזכור בקשר לאופ'
על מניות בחו"ל זה הסליקה הפיזית (אוטומטית אם הוא מעל ל0.25$ בתוך הכסף). כלומר לא תקבל את ההפרש ממחיר המניה למחיר המימוש אלא את המנית עצמם ויחייבו לך את החשבון מט"ח. כלומר אם קנית call50teva וטבע תעמוד בפקיעה על 51$, אז יקנו לך 100 מניות של טבע ויחייבו אותך ב5000$... (ההערה מיועדת לשואל השאלה כמובן ולא לאיש השקים)

shlomicthailand

New member
מה קורה בפקיעה

שאלה על אופציות בחו"ל
מה קורה בפקיעה
עוד שאלה מה קורה בפקיעה של האופציות - בארץ יש הסדר כספי האם זה המצב גם בארה"ב מה קורה אם אני משאיר אופציה לפקוע ? שלומי

סוגים של סליקה

מה קורה בפקיעה
עוד שאלה מה קורה בפקיעה של האופציות - בארץ יש הסדר כספי האם זה המצב גם בארה"ב מה קורה אם אני משאיר אופציה לפקוע ? שלומי
סוגים של סליקה
קיימות בעולם (וגם בארה"ב) שלושה סוגים של סליקה- מנייתית, פיזית וכספית. יש אופציות (כמו על הזהב) שם הסליקה היא פיזית, כלומר במטילי זהב ממש. יש אופציות (כמו על טבע) שם הסליקה היא מנייתית, לקונה האופציה יש את הזכות לממש את האופציה ולקבל את המניה, ויש אופציות (כמו על ה S&P500 ) שם הסליקה היא כספית. בספציפיקציות של כל אופציה כתוב מהו סוג הסליקה. יש גם אופציות "אירופאיות" ואופציות "אמריקאיות", באחרונות קונה האופציה יכול לממש אותה בכל רגע עד לפקיעה.

shlomicthailand

New member
מה קורה אם אני לא מממש

סוגים של סליקה
קיימות בעולם (וגם בארה"ב) שלושה סוגים של סליקה- מנייתית, פיזית וכספית. יש אופציות (כמו על הזהב) שם הסליקה היא פיזית, כלומר במטילי זהב ממש. יש אופציות (כמו על טבע) שם הסליקה היא מנייתית, לקונה האופציה יש את הזכות לממש את האופציה ולקבל את המניה, ויש אופציות (כמו על ה S&P500 ) שם הסליקה היא כספית. בספציפיקציות של כל אופציה כתוב מהו סוג הסליקה. יש גם אופציות "אירופאיות" ואופציות "אמריקאיות", באחרונות קונה האופציה יכול לממש אותה בכל רגע עד לפקיעה.
מה קורה אם אני לא מממש
את האופציה ? יש סידור עבור אופציות בכסף ? ניסיתי לראות ביאהו אבל לא מצאתי ספציפיקציות לאופציות אתה יכול לשלוח קישור ? תודה איש השקים - כמו תמיד תענוג לקרוא אותך

מימוש

מה קורה אם אני לא מממש
את האופציה ? יש סידור עבור אופציות בכסף ? ניסיתי לראות ביאהו אבל לא מצאתי ספציפיקציות לאופציות אתה יכול לשלוח קישור ? תודה איש השקים - כמו תמיד תענוג לקרוא אותך
מימוש
אם ביום הפקיעה האופציה שלך הרוויחה, יתבצע עבורך זיכוי אוטומטי לחשבון שלך, בין אם הסליקה כספית ובין אם היא מנייתית. אם הרווח הוא מאד קטן (מתחת לרבע דולר לאופציה, המספר משתנה מבורסה לבורסה), אתה צריך להתקשר בעצמך ולבקש את קנית המניה, אחרת המימוש לא יצא לפועל.

shlomicthailand

New member
איך סליקה מנייתית עובדת

מימוש
אם ביום הפקיעה האופציה שלך הרוויחה, יתבצע עבורך זיכוי אוטומטי לחשבון שלך, בין אם הסליקה כספית ובין אם היא מנייתית. אם הרווח הוא מאד קטן (מתחת לרבע דולר לאופציה, המספר משתנה מבורסה לבורסה), אתה צריך להתקשר בעצמך ולבקש את קנית המניה, אחרת המימוש לא יצא לפועל.
איך סליקה מנייתית עובדת
הרי הם צריכים לקנות לי 100 מניות במחיר הסטרייק אז הם לוקחים מהחשבון שלי את המחיר של הסטרייק כפול 100 , מה קורה אם אין לי את הכסף בחשבון ? אני במרגין ?

סליקה מנייתית

איך סליקה מנייתית עובדת
הרי הם צריכים לקנות לי 100 מניות במחיר הסטרייק אז הם לוקחים מהחשבון שלי את המחיר של הסטרייק כפול 100 , מה קורה אם אין לי את הכסף בחשבון ? אני במרגין ?
סליקה מנייתית
מתפקידך לדאוג שהכסף הנחוץ יהיה שם. אם לא תעשה זאת- יתקשרו אליך וישאלו אותך מה ברצונך לעשות. אם אין לך את הסכום הנדרש, אתה יכול תמיד לבקש מהברוקר פשוט לקנות עבורך את המניות, למכור אותן מיד בשוק החופשי ולזכות את החשבון שלך בהפרש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה