שאלה נחמדה שעלתה לי בראש כנסו כולם

crazy blader

New member
שאלה נחמדה שעלתה לי בראש כנסו כולם

בלי קשר לחיים החיצוניים שלכם אם היה לכם אפשרות כאילו תמיד לישון בלי להתעורר {כאילו שאין חיים חיצוניים ככה שאל תתיחסו לגורמים מבחוץ} ולדעת שאתם חולמים כל הזמן, את אותו חלום, חלום אחד ארוך צלול שבו אתם לא מתעייפים לעולם ואתם יכולים לעשות מה שבא לכם כל הזמן. לכל החיים אבל. היתם רוצים כזה דבר או שהיתם מעדיפים שלא כדי שלא ישעמם לכם כל הזמן וזה. לאנשים שלא ממש יבינו תשאלה- נניח שהיתם מגלים עכשיו שהחיים שלכם הם בעצם חלום ואתם יכולים לשלוט בהכל אם היתם רוצים שכזה דבר יקרה או לא {בלי לישון כי הרי זה גם ככה חלום} אני אישית חושב שלא כי בטח אחרי איזה חודש של חלום צלול אחד ארוך אני יתחיל להשתעמם וישנא את זה. מה אתם אומרים?

roger4x4

New member
כנראה שכן

אבל זה תלוי אם אפשר להטיל מגבלות על החלום. לדוגמא אם לא יהיה אפשר לעוף

סבתא שלי אמרה לי פעם משפט חכם:

"אם לא היה רע בעולם, אז גם לא היה טוב. ולהפך." מה זה אומר
שאם אין רע בעולם, וכל העולם מלא בטוב, אז גם אין טוב. וזה כי אין לטוב ניגוד שנוכל להשוות אותו. בגלל זה אלוהים עשה רע בעולם, כי בלי רע, לא יהיה טוב. תחשוב על זה ככה.

Brusi

New member
אז מה קורה בגן עדן?

בגן עדן אין רע... אז גם אין טוב כנראה! אז מה כל כך כיף בגן עדן? (זה לא שאני לא מסכים עם המשפט, זה שאני לא מסכים עם גן עדן
)

שאלה מצויינת../images/Emo70.gif שגם אני חשבתי עליה

ועכשיו מאוחר בלילה, ואני מת מעייפות, ויש לי מחר מבחן (תאחלו לי בהצלחה) ואין לי כח להזכר בתשובה שמצאתי לשאלה הזאת. \אני אענה עליה ביום שישי בצהריים... חצלולים נעימים לכולם

KEiN

New member
הטוב והרע...

הם לא בעולם הם בראש שלך... ככה הנפש שלנו עובדת... במושגים של טוב ורע. ככה היא מביטה על העולם. כי מבחינת העולם תמיד יש יום איפה שהוא בעולם (כי הכוכב שלנו מסתובב) מבחינתינו לפעמים יש חושך ולפעמים יש אור. אם לא היה חושך לא היינו מעריכים את האור ומבינים אותו ולמה הוא טוב לנו. וההפך. הניגודיות והשיוט המתמיד בין שניהם משאיר אותנו חיים- כי אם כל היום היה אור בשמיים היינו שוקעים מתיי שהוא בו ולא מבינים אותו- היינו מתעלמים ממנו... נגיד וכל הדברים בעולם היו קבועים וסטטים- העולם היה מקום קר זה כמו שהגוף שלנו שומר על חום גופו על ידי שינוי מתמיד ותנועה- ככה נשמרים החיים ככה דולפין שוחה קדימה- על ידי עליה למעלה וירדיה למטה... תנועת הגל... בגן עדן- יש את עץ הדעת- הוא נותן לאדם יכולת להבחין בין טוב לרע... בגן העדן נאמר שיש גם את עץ החיים- שכל הנוגס גם ממנו וגם מעץ הדעת מקבל אושר אלוקי. על גן העדן מגינה חרב מתהפכת- שהיא הסמל להתפכות של הנפש שלנו בין טוב לרע- אם אדם יוכל להיחלץ מן ההתפכות של הטוב והרע ו"להיות בשמחה תמיד" תיפתח בפניו הדרך לגן עדן- ושם יוכל לטעום מעץ החיים. סופו של המשל, דע להתעלות מעל העליות והירידות בחייך ותזכה לטעום את ההרגשה האלוקית, הרי האל גם שוכן בכל (עץ הדעת) וגם יודע להשקיף מלמעלה (עץ החיים).

Brusi

New member
"דע להתעלות מעל העליות והירידות"

עשיתי את זה במשך כמה חודשים וזה הפך לדי משעמם... ואנשים אחרים אמרו שזה מעצבן (למרות שאני הייתי מאושר) אז הפסקתי

למעלה