תשובות
שאלה באותו נושא
עבדתי במשרה חלקית מאוקטובר ביולי יצאתי חופשת לידה התקשרתי בקשר לחזרה לעבודה אמרו לי נידבר אחרי החגים אם תציעו לי עבודה במקום אחר כי היתי דיילת למרות שכל הזמן היתי באותו מקום ו בשכר נמוך יותר אני יכולה לקבל פיצויים? ב) האם מגיע לי אבטלה משנת 2002 היתי עובדת 11 חודשים טחרי עוד 3 חודשים 2003 ו 2004-2005 9 חודשים בעבדות משנת 2003 עד 2005 במשרא חלקית
תשובות
את זכאית להתפטר מעבודתך במהלך 9 חודשים מהלידה לצורך טיפול בתינוק ולקבל פצויי פיטורים. לגבי דמי אבטלה , הנתונים שציינת לא מאפשרים לענות. בהנחה שעבדת בשכר יומי או שעתי את צריכה להראות שעבדת תקופה של 300 ימים נטו מתוך תקופה קלנדרית של 540 יום. התקופה של 540 יום נספרת לאחור, החל מהחודש שקדם להתיצבות הראשונה בלשכה לאחר סיום יחסי עובד מעביד. כלומר, אם תתפטרי ללא הודעה מוקדמת (בהסכמת המעסיק), במהלך חודש זה ותספיקי גם להתיצב בלשכה במהלך החודש , תספר התקופה החל מסוף אוגוסט. שימי לב, שאם את מתפטרת לצורך טיפול בילד ולפני כן לא עבדת בהיקף משרה גבוה או במשמרות המחיבות עבודת לילה/שבת לא תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה במשך 90 הימים שלאחר ההתפטרות, גם אם צברת תקופת אכשרה. אבל, אם תחכי 3 חודשים ורק אז תלכי ללשכה, יכול להיות שתאבדי את צבירת תקופת האכשרה, כי התקופה תסתיים רק בעוד 3 חודשים ותכיל תקופה ארוכה יותר שבה לא עבדת בכלל.