שאלה נוספת

שאלה נוספת

השנה היו לי שתי מטרות:
1. לחלום חלומות צלולים
2. לעשות כושר
זה לא שאני עם עודף משקל אני פשוט רוצה להיות בכושר טוב יותר.
בכל מקרה, למי שמכיר, אני מתאמן עם הסרטונים של המאמן מייק צ'אנג, מתוך SIXPACK SHORTCUTS.
הוא מופיע בכל אתר אינטרנט. בכל מקרה, באחד מהסרטונים שלו הוא מסביר שיש חומר בגוף שנקרא מלטונין או סרטונין, שגורם לך לא להוריד את השומן.
כשעברתי על סרטונים ביוטיוב אני ראיתי שבאחד מהסרטונים האיש מספר שהחומר הזה טוב בשביל לחלום חלום צלול
יכול להיות שלעשות כושר יפריע לי עם החלומות הצלולים?
 
השאלה הזו דורשת הסבר קצת מסובך

מלטונין הוא הורמון טבעי שמיוצר בבלוטת האיצטרובל שבמוח. בין שאר הדברים המלטונין מסייע לנו לסנכרן את מחזור היום והלילה הפנימי שלנו (מה שנקרא מחזור צירקידיאני) עם מחזור היום והלילה האמיתי (השמש שזורחת ושוקעת וכו). באופן טבעי בני אדם לא מסונכרנים עם מחזור שינה- עירות של 24 שעות ביממה (אנחנו יותר בכיוון של 28 שעות), והדרך של הגוף לסדר את זה היא המלטונין. למלטונין יש השפעה מרדימה. אור (שנקלט ברשתית) מעצבב את בלוטת האיצטרובל וגורם לדיכוי של הפרשת המלטונין, וכך כל עוד יש אור אנחנו עירניים יותר, וכשאין אור המלטונין מופרש ביתר שאת ואנחנו נהיים עייפים יותר.
אני לא יודע מה ההשפעה של מלטונין על כושר (או להיפך), אבל ברור לי ששניהם יכולים להתקיים במקביל (הרי המלטונין הוא הורמון טבעי המופרש כל הזמן בלאו הכי). כמובן שגם לחלומות צלולים יש קורלציה חיובית עם מלטונין- הרי המלטונין מופרש יותר בלילה... שורה תחתונה- כושר זה טוב, חלומות צלולים זה עדיף, ואף אחד לא בא על חשבון השני.
מצטער אם ההסבר טכני מעט. מקווה שהיה מובן ומועיל.

(ידעתי שהתואר שלי לא מבוזבז...)
 
תודה קינג!

טוב העיקר שהתואר לא התבזבז
 
למעלה