שאלה נוספת שקשורה לדת....חופה....

שאלה נוספת שקשורה לדת....חופה....

הרב שלנו אמר שאם ההורים של המיועד גרושים הם לא אמורים ללוות אותנו לחופה, מותר רק לאנשים נשואים. הוריו אכן גרושים אך בכל זאת אנחנו רוצים שילוו אותו לחופה. קצת מפחיד.... יש פה מישהי עם בעיה דומה?

TIFS

New member
שטוית במיץ עגבניות

הורי גרושים וליוו את אחי ללא כל בעיה. מה ההורים בעונש .? והילד בעונש ולא יוכלו שהוריו יולוו אותו בגלל שהתגרשו?? בחיים לא שמעתי כזה דבר.

irisam

New member
סליחה ?!!!

לי אין הורים ואחיי מלווים אותי, מה ?!!! זה בכלל לא קשור לטקס זה מנהג ואין שום דבר כתוב על הנושא הזה. הרב הזה מדבר שטויות פשוט תחליפי אותו !!!! הכבוד שנותנים למי שמלווה זה כבוד ולא קשור לשום נישואים !!! והם יכולים להיות גרושים אלף פעם וללוות אותך זה לא עניינו בכלל.. להחליף את הרב ומיד, זה מקדם לרעות !!!

נונה2

New member
מסורת ולא חוק...

לפי מה שאני יודעת, המסורת (וכנראה גם הכוונה) היא שזוג נשוי ומאושר בזוגיות שלו יוביל את החתן/כלה לחופה. כך שאפשר גם שאחים/אחיות נשואים/ות יובילו. יש כאלה שלא מקובל אצלם שאלמן/ה יובילו לחופה וכדומה. אבל זו מסורת בלבד ולא כללים שחייבים לנהוג לפיהם.

נכון ואילו הורי החתן גרושים ולא

מדברים זה עם זה.. ממש לא נעים, בכלל זה קטע בעייתי בחתונה שלנו אבל בעיקר בחופה. אני מתפללת שהכל ילך בסדר...

tooshtoosh

New member
לא צריך להתעצבן

וגם לא להתקיף את הרב, ולא כל דבר שלא שמעתן עליו זה שטויות... ואילו הדברים המדוייקים: לפי המסורת היהודית, מומלץ שזוג נשוי באושר יוביל את הזוג לחופה, ולכן אם ההורים גרושים או חו"ח אחד מהם נפטר, היהדות ממליצה - מטעמי "מזל-טוב" - שזוג נשוי אחר יוביל את הזוג לחופה. אילו הם מנהגים עתיקי יומין, רוב הזוגות הדתיים עדיין מקפידים לנהוג לפיו - למרות שכבר ראיתי זוגות דתיים שההורים גרושים ובכל זאת הובילו את ילדם לחופה. בכל מקרה הרב לא המציא את זה, זה מנהג ידוע, אבל כמו שאמרתי - מנהג ולא דין, ולכן זה לא יהווה תנאי של הרב, הוא ימליץ לכם על כך, יידע אתכם על קיומו של המנהג, אך לא יכריח. (חרדים לדוגמא יקפידו על זה מאוד מאוד מאוד, כיפות סרוגות פחות יקפידו, חילונים בדרך כלל בכלל לא מודעים למנהג ולא יקפידו עליו).

למעלה