שאלה מעניינת על גיטריסטים

שאלה מעניינת על גיטריסטים

ששאל אריק חייט, לעיונכם, השאלה הייתה בקצה טורניר הגיטריסטים, ופחדתי שהיא לא תזכה ליחס ראוי או שתזכה ליותר מידיי תשובות, ולכן אני מעביר אותה לכאן

miromiro

New member
תשובה פילוסופית.

צודק אריק רגש הוא אכן סובייקטיבי ולכן יוצא מכך שכל מי שאומר "גיטריסט עם רגש" מתכוון למשהוא אחר לכן לא ניתן לענות על השאלה. כי בעצם אין לה תשובה אחת אלא הרבה תשובות וכולן נכונות. שבוע-טוב

matanbu

New member
אז הוא די ענה לעצמו לא?

גיטריסט עם רגש הוא גיטריסט שאתה מרגיש משו מהדרך שבה הוא מנגן. כל אחד יכול לפרוט, יש היום תוכנות במחשב שמסוגלות בלי בעיה, תכתוב תוים (או טאבים או אקורדים) וזה ישמיע גיטרה... אז מה הקטע? זה מה שהבנאדם מאחורי נותן... אי אפשר כל כך להסביר

LadyG

New member
איזה מזל שרגש הוא דבר סובייקטיבי

מוסיקה זה עניין של רגש וגיטרה זה בודאי כלי שלי רגש. טוב שזה עניין סובייקטיבי שהינו בלתי ניתן למדידה. וכמו שאמרה מתן, היום אפשר להעביר הכל לתוכנות מחשב. זה בטח יצא מה זה מדויק. אבל אם אין רגש אז מה נחפש? טכנאים שבדים?

Papito

New member
אריק

אני ישמע מניאק אבל מה לעשות אני כזה
רוצה לדעת מה זה רגש ומה לא? לא רגש- אינגווי מלמסטין, רון טל, סטיב וואי, ג´ון פטרוצ´י, מייקלאנג´לו, ועוד 1001 טכניקאים כן רגש- אריק קלפטון, ביבי קינג, ג´ימי פייג´, וכן הלאה וכן האלה

קיר קמט

New member
יש לפטרוצ´י רגש במידה מסויימת

שוב רגש זה עניין אובייקטיבי והרבה יותר קשה להעביר רגש בסגנון הזה של המוזיקה.

פפיטו

שמע, זה לא מספיק. אני באמת מאמין שכשממליצים על משהו לבן אדם מבלי לדעת מי הוא ומה הוא אוהב - ההמלצה חסרת טעם ומשמעות. ולמעשה, עיקר ההודעה שלך הוא בדיוק מה שאני מוחה נגדו

electricGirl

New member
אני לא מסכינה איתך שסטיב וואי

מנגן בלי רגש הוא גיטריסט אומנם טכניקאי מאוד, אבל כמעט גומר כשהוא מנגן וכל תו שלו בא מכל הלב. לדעתי גם לפטרוצי יש המון דברים עם רגש. מיכאלאנג´לו ומלמסטין לדוגמא הם בהחלט טכניקאים שלא מנגנים עם יותר מדי רגש. אבל אני לא חושבת שגיטריסט שלא מנגן עם 100% רגש הוא לא מוזיקאי טוב. תחשוב על כל הטכניקאים למיניהם, שאתה טוען שמנגנים בלי רגש. תחשוב על כל השעות והשנים שהם ישבו והתאמנו בזיעת אפם עדי להגיע לרמה הזאת,הם הרי לא נולדו עם גיטרה ביד נכון. אז לך תגיד להם שהם מנגנים בלי רגש. אני חושבת שהם מרגישים כל תו ונותנים את כל כולם על כל שיר שהם מבצעים.

אני מזמן מסכים עם עצמי

שמע, ה"תלונה" שלי מופנית כלפי מי שנותן את נושא הרגש בתור טיעון השוואתי. לטעון "מה קרה לך? סטיב וואי כן מנגן עם המון רגש!!!" זה מאוד עקר. כמובן שאני גם חושב שלהשמיץ מישהו בטענה הזו זה בדיוק אותו עקר. אני יכול להבין כשמישהו כותב "הסולואים של זאפה לא מרגשים אותי". אבל לטעון ואפילו לתקוף מישהו בקביעה חד משמעית זה דבר שמרגיז אותי, ועל כך מחיתי.

אני יכול לתת דוגמאות לסולואים עם רג

רגש: uriah heep - the spell uriah heep - weep in silence genesis - firth of fifth pink floyd - comfortbly numb, בעיקר הסולו השני, בעיקר ההתחלה שלו, עם המתיחה המטורפת הזו. led zeppelon - since ive been loving you deep purple - wasted sunsetsm, נמאס אחרי 3 שמיעות אבל בכל זאת. כמעט כל סולו של קאמל! זה מה שעולה לי לראש עכשיו.. דודמא לגיטריסט בלי שום רגש:yngwie malmstee

שמע

הסולו של Firth Of Fifth מאוד מרגש אותי. ביום שבו השתחררתי סופית מצה"ל (לא עשיתי שירות, אך לשחרור יש אפקט לא פחות חזק, לפחות אצלי היה) - שמעתי בדרך הביתה את Selling England By The Pound, ולמרות שהאלבום הזה נחרט לי בראש עוד הרבה לפני זה - עניין השחרור הוסיף לזה עוד קצת. ובכלל, כשאני מתחיל לשיר את הסולו הזה אז אני באמת משתגע, וזה אחד הדברים שהכי מרגשים אותי. הסולו בטרקוס הוא נפלא בגלל שאר היצירה. לא יודע אם הוא היה עומד יפה בתוך קטע אחר. נכון, אני שר אותו בגאון בכל פעם שהוא מגיע, אך עדיין - הסולו הזה מגיע במקום הנכון - לפניו הרבה הרבה מתח שנפרק, ואחריו השיא של היצירה - אז אין לי ספק שגם המיקום והקונטקסט מגדילים אותו והופכים אותו ל"יותר ממה שהוא" במובן המוסיקלי.

כמובן

בקשר לפירת´, כתבתי כמה מילים על השיר, תקרא. בקשר לטארקוס, אם הוא היה לבד, אז הסולו הזה לא היה עם כל כך הרבה רגש כמו שהוא עם כל השיר. הרי טארקוס מדבר על המאבק בין המכונות לבני האדם (נראה לי, תקן אותי אם אני טועה), וכמו שאמרסון נותן לקלידים שלו סאונד "חלול: בדקה השלישית או הרביעית, שמסמל את המכונות, כל הגיטרה מסמלת את הרגש שבאדם, בייחוד ב2 גיטרות, שמסמל גם את הקשר שיש בין בני האדם. (או שלא, תלוי אם צדקתי בניתוח...)

DisComposition

New member
הי, תרדו ממלמסטיין

הוא גיטריסט עצום ויש לו מספיק קטעים עם רגש (במיוחד בהופעות חיות). ואיזה מלך הוא על הבמה. אז די, תרדו ממנו

Grimble Grumble

New member
מושחטים נמאסתם!

כמה פעמים שמעת את אינגווי בחיים שלך? לא נראה לי שיותר מרבע פעם... כנ"ל לגבי שאר האנשים פה שמשמיצים אותו בלי סוף. אם מישהו יכול לספר לי שבקטעים כמו: Icarus Dream, Black Star, Gates of Babylon, Like An Angel אין המון המון המון רגש באמצ צריך ללכת ולקנות סט חדש של אוזניים (או רמקולים)

DisComposition

New member
עוד נקודה למחשבה

רגש זה באמת סובייקטיבי, וכולם החלו לתת פה דוגמאות של סולואים איטיים ומלאי tuch אבל בטור גיטריסט, כשאני שומע סולו שעובר את מהירות האור, אפילו אם הוא סכמתי לגמרי (כל עוד הוא נשמע טוב) אז יש דברים שאני מרגיש, שהם שונים מההרגשות של כל הפינק פלויד ושוט. אבל חיוביים ללא ספק. תחשבו על זה

ganooov

New member
אני מסכים עם אריק. ../images/Emo13.gif

אני לא רואה סיבה אחרת למה יש סולואים של קירק שמרגשים אותי עד דמעות ולא גורמים לתזוזה אצל אנשים אחרים.

למעלה