שאלה מסקרנות

הייזל

New member
שאלה מסקרנות

האם נדמה לי או שבאמת כל דמות עם השם "אדם" מתגלה כרוצח סדרתי/מפלצת בתרבות האמרקאית? בעונה השלישית של באפי לקיבורג הדימוני קוראים אדם, בסרט "ולנטיין" (או בשמו העברי המאד יצירתי "יום אהבה קטלני") אחד הרוצחים נקרא אדם (ואני מרשה לעצמי לספיילר חופשי כי זה חרא של סרט. לא לראות אותו!) גם בעונה הנוכחית של סמולוויל יש דמות בשם אדם שיש לה סוד אפל. אני בטוחה שיש דוגמאות נוספות אבל אני לא זוכרת כעת. מה יש להם נגד השם הזה? אני מפספסת משהו?

preacher

New member
לא לשכוח את בשורות טובות

אין לי מושג למה זה אבל באמת תהיתי מה רע בשם אדם - ב"בשורות טובות" שקראתי לא מזמן אחת מהנזירות השטניסטיות מציעה את השם לאבא של האנטיכרייסט.

כמה אפשרויות שעולות בראשי:

1. כדי לרמוז שכל בני האדם רשעים, או מחזיקים בתוכם צד אפל שהדמות מייצגת. 2. כי הוא היה החוטא הראשון - כשנוצרי חושב על אדם וחווה, הוא חושבת על החטא הקדמון - החטא שפתח את קורות בני האדם החוטאים. 3. כדי לפתוח "גזע" חדש או עידן חדש (אפלים ומרושעים), או כדי לסמל את ההתחלה של התקופה שלנו, שהפעם מתאפיינת ברשעות יתר. כמו דוגמת האנטיכרייסט. אדם התנ"כי היה הראשון ולכן הוא גם מסמל התחלה. 4. כדי להראות את ההדרדרות של האדם המודרני - החטא של אדם היה "רק" הסגת גבול, החטאים שלנו חמורים יותר. 5. כדי להנגיד את התואר "אדם" (בן-אדם) עם המעשים או כדי להדגיש שזהו בעצם האדם. 6. כי הם הריצו לאחור את הקלטות של הזמר הצרוד "אדם" ושמעו מסרים שטניים? וברצינות - כי זה שם תנ"כי שבכל זאת קל לאמריקאים להגות וגם קל לזהות, ובכלל - נורא מגניב...

למעלה