שאלה.מכרתי את כל החמץ לגוי. מתי אדע אם הוא עומד/לא עומד בהסכם?

Harrington

Well-known member
מנהל

מתי אדע אם הוא עומד/לא עומד בהסכם?​

במוצאי חג שני כשעה או שעתיים אחרי צאת החג בדרך כלל (משתנה ממקום למקום וממכירה למכירה) הרבנות תוציא הודעה לכאן או לכאן (בדרך כלל שהתשלום לא הועבר והעסקה מבוטלת). עד אותו רגע החמץ לא מוגדר כשלך ואין לך כל רשות להשתמש בו. מי שפחות זמין להודעות האלה, נדמה לי שיכול לסמוך על הזמנים הללו, אבל זאת שאלה לפוסק הלכה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
במוצאי חג שני כשעה או שעתיים אחרי צאת החג בדרך כלל (משתנה ממקום למקום וממכירה למכירה) הרבנות תוציא הודעה לכאן או לכאן (בדרך כלל שהתשלום לא הועבר והעסקה מבוטלת). עד אותו רגע החמץ לא מוגדר כשלך ואין לך כל רשות להשתמש בו. מי שפחות זמין להודעות האלה, נדמה לי שיכול לסמוך על הזמנים הללו, אבל זאת שאלה לפוסק הלכה.
כלומר להתחיל להכין מופלטות רק לאחר הודעת הרבנות?

Harrington

Well-known member
מנהל
החיים שלך דבש עם התעסקות בשטויות, האם גם החטופים תוהים בשאלה סבוכה זאת?
״שטויות״ זה מושג יחסי. לגבי החצי השני והמיותר של דברייך, אשרייך שאת שנה וחצי לא מוציאה הגה מפיך ולא מעבירה בדל מחשבה במוחך שאינו קשור לחטופים. לצערנו לא כולם זכו לגדלות כזו ונאלצים מעת לעת לעסוק בהבלי העולם הזה בכל זאת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
החיים שלך דבש עם התעסקות בשטויות, האם גם החטופים תוהים בשאלה סבוכה זאת?
כבוד החטופים במקומם. לא אשאל אם מה שאת עושה או חושבת, לחטופים יש את הלוקסוס לחשוב או לעשות. אין צורך לעקוץ לחינם בשם החטופים.

נא לכבד את החטופים.

תשלום לא הועבר? אפשר לחשוב שמדובר באלפים :rolleyes:
סה"כ מדובר בעשרות שקלים בודדים שכנראה גם שולמו במזומן.

Harrington

Well-known member
מנהל
כיכר לחם שנשאר לך ואולי חבילת אטריות ושקדי מרק שווים מיליארדים? :rolleyes:
המכירה נעשית במרוכז. ישוב, רשות אזורית, המדינה כולה. אכן מדובר במליונים במקרה הטוב ובמיליארדים במקרה התדיר יותר.

כיכר לחם ושאר דברים שהם חמץ גמור, לא ניתן להכלילם במכירת חמץ אלא במקרים של ׳הפסד מרובה׳, כלומר עסקים למשל או ויסקי מאוד יקירה וכדו׳.

boriska1

Well-known member
אין לו תשובה?
לג׳מיני יש מאמר ארוך שמכיל פיסקה ברוח דברי הרינגטון, עם תפקודו של הרב.
בדיוק נגעת בנקודה הכי חשובה. כל AI צריך לדעת מה לשאול, ולא פחות חשוב איך לשאול. לו שאלת את CHAT GPT על מאמר בנושא, היה נותן לך. אם לא היה בא לך לקרוא, היית יכולה לבקש ממנו לתמצת אמ המאמר. מסכם מאמרים יופי. אפשר לבקש ממנו מה גודל התמצות, עמוד... 10 עמודים, 5 שורות. כמובן אם מבקשים תמצות קצר , יש לבדוק היטב.

משתפרת1

Well-known member
בדיוק נגעת בנקודה הכי חשובה. כל AI צריך לדעת מה לשאול, ולא פחות חשוב איך לשאול. לו שאלת את CHAT GPT על מאמר בנושא, היה נותן לך. אם לא היה בא לך לקרוא, היית יכולה לבקש ממנו לתמצת אמ המאמר. מסכם מאמרים יופי. אפשר לבקש ממנו מה גודל התמצות, עמוד... 10 עמודים, 5 שורות. כמובן אם מבקשים תמצות קצר , יש לבדוק היטב.
שאלתי בדיוק מה שכתוב אצלך: מכירת חמץ לגוי.

boriska1

Well-known member
הנה קטע, כאשר ביקשתי מאמר ותמצתתי.

מתי מותר לאכול את החמץ שנמכר?​

• מותר לאכול את החמץ שנמכר לגוי – רק לאחר זמן יציאת החג (או שבת אם החג יוצא בשבת).
  • רק אחרי שהרב משלים את רכישת החמץ חזרה מהגוי, החמץ נחשב שוב בבעלות היהודי – ומותר באכילה.
  • אם אינך בטוח מתי בדיוק הושלמה הרכישה חזרה – המתן לפחות שעה–שעתיים לאחר צאת החג, או בדוק מול הרב שמכר עבורך את החמץ.
  • ןאחר כך הציע לי:
  • אם תרצה שאשבץ במאמר הזה גם מקורות הלכתיים מפורשים (שולחן ערוך, משנה ברורה וכו') או נוסח שיתאים לפרסום בעלון בית כנסת, אני יכול לעזור בשמחה.

משתפרת1

Well-known member
הנה קטע, כאשר ביקשתי מאמר ותמצתתי.

מתי מותר לאכול את החמץ שנמכר?​

• מותר לאכול את החמץ שנמכר לגוי – רק לאחר זמן יציאת החג (או שבת אם החג יוצא בשבת).
  • רק אחרי שהרב משלים את רכישת החמץ חזרה מהגוי, החמץ נחשב שוב בבעלות היהודי – ומותר באכילה.
  • אם אינך בטוח מתי בדיוק הושלמה הרכישה חזרה – המתן לפחות שעה–שעתיים לאחר צאת החג, או בדוק מול הרב שמכר עבורך את החמץ.
  • ןאחר כך הציע לי:
  • אם תרצה שאשבץ במאמר הזה גם מקורות הלכתיים מפורשים (שולחן ערוך, משנה ברורה וכו') או נוסח שיתאים לפרסום בעלון בית כנסת, אני יכול לעזור בשמחה.
רואה? לא סתם הצעתי לך לשאול AI.

למעלה