שאלה מותר ?

תודה

ככה זה עובד מליון אחוז !
איך שאני מעביר מצב, נניך לספורט, באופן אוטומטי רמת האנדרנלין בדם עולה.
אני מרגיש ספורטיבי כזה, שבא לי לרוץ ....
בשניה שאני מעביר למצב קונפורט, אני יותר נינוך. כאילו אני שוכב בכורסא מעשן סיגר ביד אחת, וויסקי משובח בשניה.
למעט ההבדל הפסיכולוגי הזה להרגשתי... אין כלל הבדל
אולי בנסיעה לאורך זמן, במצב ספרוט התחת כואב אחרי 3 - 4 שעות רכיבה
ובמצב נורמל זה לא קורה לי(ואולי בכלל תנאי הדרך), אבל באמת שאין שום הבדל ברגיל.

לגבי הסיבוב, כן זה לא אמת עוזר למעט הפן הפסיכולוגי ... אבל ככה נזכרתי שיש לי את המערכת הזו ואז חשבתי "מה לעזאל היא בכלל עושה"

אבל כאשר אתה משנה את מצבי העומס

למשל בין רוכב יחיד ללא מזוודות לשני רוכבים עם מזוודות כאשר אתה יושב על האופנוע - אתה מרגיש שהגובה של האופנוע משתנה?

OK, ואם אתה עושה את זה כשאתה לא יושב עליו,

אבל כשהוא לא על ג'ק אמצע - יש איזשהו שינוי בגובה?
שומעים איזה זמזום של מנועים חשמליים?

יש לי את האופנוע הזה אז אני אגיב ברשותך

קודם כל-לא באמת מרגישים את ההבדל כאשר יושבים על האופנוע ,זה לא שהוא מתרומם פתאום בסנטימטר (ההוא שאיתו אתה מלך ובלעדיו אתה מלכה) אבל מהפעמים ששכחתי לשנות את העומס-מרגישים את ההבדל בנסיעה עצמה,השינוי עצמו אגב נעשה חשמלית ע"י פתיחה/סגירה של מעבר שמן בתחתית הבולם,לא חקרתי לעומק כמה ואיך,לי זה T.M.I
ולגבי המצב שתאר פותח השרשור בהתחלה-הרי שמערכת כיוון המתלים האוטומטית לא היא זו שאמורה לעזור במקרה דנן,האופנוע חמוש בABS וגם במערכת בקרת אחיזה (ASCׂ כך שגם כשהאופנוע בהטיה (וכאן אני חייב לסייג-לא ניסיתי בהטייה מוגזמת או מהירות תלת סיפרתית) אפשר לבלום או להאיץ בלי לחשוב על מה יהיה שם מאחור בחיבור עם האספלט

אם אתה שבגילאי כבד אני מניך שיש לך את גירסת ה

G/S או בעברית Geländemotorrad / Strasse שטח /כביש
ואז הצמיגים מעט שונים, מרכזי כובד אחרים, הוא גבוהה יותר ומעט חלש יותר מי הR
אם יש לך r תתעלם מימה שכתבתי (ואני יצאתי פיתה)
שלי מסתבר יורדת נמוך שלוחצים אותה, ומסתבר שלוקחת את הסיבוב במהירות נניך תלת ספרתית

בBMW לא קוראים ל ABS בשמו יש לזה שם אחר ....
ומה שעזר לי זו במערכת שמונעת החלקה

מעבר שמן יכול לשנות את השיכוך, אבל לא את

ה-preload, ולא את קבוע הקפיץ.

אם להאמין ל-BMW, גם את מעברי השמן משנים מנועים - step motors, ואת ה-preload וקבוע הקפיץ עוד מנוע, עם ממסרת גג"ש.
מנועי הצעדים האלה עושים למעשה בדיוק את מה שעושות החוגות הידניות הקונבנציונאליות הקיימות בבולמים לכיווני השיכוכים. כל "קליק" אחד של החוגה שווה ערך לצעד (או מספר צעדים) של מנוע הצעדים.
יש גרסאות שונות, בהתאם לדגם האופנוע, לדור של המערכת ולמיקום הבולם (קדמי/אחורי). אבל בסה"כ בכל בולם יש 1, 2 או 3 מנועים - מנוע צעדים אחד או שניים לכיוון השיכוכים (כיווץ ו/או החזרה), ומנוע לכיוון פרלואוד וקבוע קפיץ (קבוע קפיץ - רק ב-ESA II וב-Enduro ESA).
והפרלואוד בבולם האחורי ב-ESA וב-ESA II אמור לשנות את הגובה ב-1 ס"מ בין שני המצבים הקיצוניים, וב-Enduro ESA - ב-2 ס"מ, בשני הבולמים (אחורי וגם קדמי).

הנה דוגמאות לאיך שנראים הבולמים האלה.
http://www.1000ps.at/magazin/bmw/bmwpannonia20.jpg
שני הכחולים הקטנים בצד ימין זה מנועי הצעדים של השיכוכים, הכחול הגדול בצד שמאל זה המנוע+ממסרת של הפרלואוד.
http://cmgonline.com/images/stories...W_K1200S/technical/BigP/rear_shock_ESA_bg.jpg

מיצו

New member
לא מדוייק היום רכבתי 600 ק"מ על BMW

חלקם בכבישים עם סיבובים טכניים למדי. האופנוע, BMW R1200GS חדש, לקח את כולם בנונשלנטיות אופיינית. כל כך באדישות, שלפעמים שכחת שאתה נמצא בסיבוב. אבל, ויש אבל, דווקא בגלל היכולת המופלאה שלו לקחת את האתגר שהכביש זורק אליו ולהפוך אותו לעניין של מה בכך, היו מקומות שבהם המערכת המתוחכמת לא התמודדה עם הכביש, האופנוע ג'יעג'ע, בעט, הזדעזע, וכשהוא מגיע למצב הזה אתה מבין שמשהו שם לא היה בסדר. כשהכל עובד, הכל עובד הכי טוב בעולם. אבל כשמשהו לא עובד, אז זה יכול להתחרבן ואז לא בטוח שיש לך מה לעשות. אם הרוכב אוהב לרכב על הקצה, הוא לא ירגיש שהוא על הקצה עד שהוא באמת יגיע לשם, ואז פתאום נענועי זנב, תחושה של אובדן קדמי, קלאץ לא-מחליק שיכול לזעזע אותך אם מורידים הילוכים בצורה יותר מדי אגרסיבית, וברקסים כל כך מופלאים ששוב, כשהם נתקלים במשהו שהם לא מסוגלים לאכול אותו אז אתה פתאום מופתע.

זה אופנוע מופלא, כל עוד אתה משחק לפי הכללים שלו. אני מניח שככל שהאופנוע גדול וכבד יותר, ככה ההפתעה גדולה יותר...

vstrom1000

New member
לפני כמה שנים רכבתי על הGS1200 הזה בשירות המש

המשטרה.
מה שהפתיע אותי שויסטרום 1000 היה חזק יותר אבל הבמוו, היה לו קסם והוא חלקות התפעול, הקלות של ההפעלה בסיבובים .
קראתי לזה נדנדה כבייייידה.... כנראה בגלל מנוע הבוקסר הנמרח לצדדים.

הגלגלים במידות זהות בין 2 האופנועים אבל המושב בבמוו היה נמוך יותר ורחב יותר.

אני מניח שכל אופנוע כל עוד אתה משחק לפי הכללים שלו משחק טוב יותר ואם אתה רוצה דרור להתפרע אז הגישה של מורמ נכונה לקחת דו"ש או שטח במשקלים לא גדולים ואז כשהסוס מתפרע קל לרסן אותו.

למעלה