שאלה מותר ?

RIDE TO LIVE

New member

RIDE TO LIVE

New member
ואחת אחרונה חביבה. שבוע טוב וחג שמח.

צא והתהלך בארץ.

יש לנו ארץ יפה ומיוחדת.

RIDE TO LIVE

New member
תודה תודה, אבל . . .

התמונות לא שלי, בשביל תמונות כאלה צריך מסוק.

פורסם ברשת לרגל יום העצמאות האחרון.

את שלי העלה בהזדמנות, הם לא פחות יפות

lazybones

New member
להצליח בישראל יותר קשה מבחו"ל.

אבל מי שמצליח כאן באמת חי יותר טוב מאשר בשוויץ.

במקרה יש לי קרוב משפחה שם ויצא לי לבלות שם לא מעט, אנשים יבשים, קרים, משעממים, ארץ קרה, אולי הנוף בה יפה אבל בסופו של יום הוא בכלל לא מגוון וחוזר על עצמו.

הכל נראה אותו דבר, ירוק מאד, הרים גבוהים, קרח...

בסדר, ארץ יפה, אבל ישראל הרבה הרבה יותר מגווונת משוויץ.

ישראל היא מדינה עם חיוניות גבוהה. הכל פה משתנה מהר ולא חסר אקשן.

חוץ מזה שיש את לקח השואה. לא תבטח בגויים.

המצבים הראשונים שציינת (רוכב יחיד, שני רוכבים

עם מטען, בלי מטען) מכוונים את מה שנקרא "עומס הקפיץ" (spring preload). זה אותו כיוון שיש למעשה לרובנו (אם לא לכולנו) באופן מכני לפחות בבולם האחורי, שמשנה בעצם את הגובה, או מידת השקיעה של הבולמים, במצב שיווי משקל של הבולם (מצב סטטי. אותו כיוון שנקרא sag).
את זה אפשר לעשות רק בעצירה, כמו שכתבת, לטענת BMW מטעמים של בטיחות ופשטות הפעלת המערכת. ולמען האמת, אין מה לשחק עם זה בנסיעה, כי זה כיוון שצריך להיות רק פונקציה של העומס הסטטי על המתלים, ובדרך כלל, אתה לא משנה את העומס הזה (אתה לא זורק/מרכיב את המזוודות או את המורכב/ת) תוך כדי נסיעה. אז כשאתה עוצר להוריד/להעלות מורכב/מורכבת, או להוסיף/להוריד מטען, אתה אמור לשנות את זה בהתאם (כפי שאנחנו, פשוטי העם, אמורים לשנות את הפרלואוד אצלנו באופן ידני, מכני).

המצבים האחרונים שציינת (ספורט, נורמל, נוחות) שולטים על השיכוכים (כיווץ והחזרה, יכול להיות שבקדמי רק על שיכוך הכיווץ, או שאולי זה תלוי דגם), ועל קבועי הקפיצים. תיאורטית, הם אמורים לעשות את המתלים "רכים" או "קשים" יותר בתחושה של הרוכב (רכים לנוחות, קשים לביצועים ספורטיביים), אם כי ראיתי בפורומים שהרבה אנשים שואלים "איך אנחנו יודעים שה-ESA עובד?", כי כנראה לא מרגישים הבדל מי יודע מה.
בניגוד לכיוון הראשון (של העומס), שמתייחס למצב הסטטי של המתלה, כיוונים אלה משנים את המאפיינים הדינמיים של פעולת המתלים, והם תלויים באופי הרכיבה שלך ובתנאי הדרך, ולכן אתה יכול לשנות אותם תוך כדי רכיבה, נגיד אם הדרך הופכת מחלקה למשובשת, מישרה למפותלת, או אם פתאום הגיע קופיקו.

למעשה, כל הכיוונים האלו (למעט קבוע הקפיץ) קיימים גם באופנועים אחרים, רק ששם הם מכניים וידניים (למעט בגולדווינג, שם גם השליטה היא חשמלית, אבל בדרך אחרת (מתלים פניאומטיים, והשליטה היא על לחץ האוויר בהם)).

גם לי יש שאלה:
איך קשור סיפור ההקדמה שלך?
שניה לפני שאתה נכנס לסיבוב במהירות גבוהה מדי זה קצת מאוחר להחליף מצב של מערכת המתלים, לא?
או שזה רק גרם לך להיזכר שיש כזו מערכת בלי קשר למעבר הסיבוב?
או שזה סתם בשביל שנקנא
?

למעלה