שאלה מוסרית..

mbinh

New member
כבשת לקחת ויכול להיות שמכרת.

אני חושב שיש לכם טעות מסוימת.זה בסדר גמור שכל האדמה שיכת למדינה ולאחר מכן נרכשת ע"י אנשים.יש דברים אחרים במדינה שהם בעיתים זה לגמרי הגיוני ומוסרי.

יש הבדל בין חוק למוסר.

ישנם חוקים שאינם מוסריים (ונחקקו בשל אג'נדות של אנשים שונים), ישנם קודי מוסר שלא מעוגנים בחוק. כמו שכתבתי בתגובה לאלון, אילו כולם בארץ היו שווים בפני החוק, המצב אולי היה שונה. אך בארצנו הקטנטונת המצב רחוק מלהיות כזה.

mbinh

New member
לא מוסרי טבעי

בעינין האדמה זה בסדר גמור (לפי דעתי)הטבע פועל בשיטה הזו("הרווחת טריטוריה") והאדם הרחיב מעט את גובולותיה(קצת מוגחך אבל כזו האדם)לדוגמא המשטר הפאודלי התבסס על הרעיון אני אדון יש לי כסף קצת צבא אני כובש חלקה ויש לי שטח,אנשים באים ולימים הופכים לארסים,המתישבים נאלצים לשלם מיסים ולעבוד את האדמה ובתמורה מקבלים שטח והגנה.המדינה שלנו פועלת על אותו עיקרון.שאולי הוא לא מוסרי אבל הוא טבעי ולכן הוא מקובל עלי(דגש עלי).

שאלה היפותטית

אם מחר אני בא עם צבא, מפיל את הממשלה וקובע משטר מונרכי, זה יהיה בסדר מצידך? כי זו בדיוק הדוגמא שאתה נותן.

mbinh

New member
אמרתי משהו ואני עומד על דברי

א.אל תגנוב לי את הרעיונות. ב.בסדר גמור. ג.יש מספיק מנגנונים שלא יאפשרו לך[אלא אם כן את בעל הון(כמובן בעל הון רב מהונה של מדינת ישראל)]

למעלה