שאלה מוסרית על כלב...

intengo

New member
שאלה מוסרית על כלב...

בסוף השבוע האחרון טיילנו בצפון- והקמנו אוהלים בשטח הנמצא לא רחוק מאחד המושבים. במהלך היומיים שהיינו שם, הצטרפה אלינו כלבה שחורה מעורבת מקסימה. היא היתה איתנו במהלך כל הטיול, וישנה איתנו בתוך האוהל. לקחנו את הכלבה איתנו למרכז הארץ... והלכנו לוטרינר. לכלבה שבב, והיא חוסנה לפני חודשיים. היא שייכת לאישה הגרה במושב הסמוך לאתר האוהלים. התקשרתי לבעלת הכלבה והסברתי לה את המצב. היא אמרה לי שאכן הכלבה שייכת לה, אך מייד אמרה שאם אני רוצה אותה אני יכול להשאיר אותה אצלי (וויתרה עליה בקלות מפתיעה). ההתלבטויות \ שאלות שלי הן: (א) האם מבחינה מוסרית, אתם חושבים שזה בסדר לקחת כלב ממושב מקסים בצפון עם הרבה מרחב מחייה, ולהעביר אותו לדירה במרכז? יש לציין כי הכלב לא מוזנח- טיפלו בו יפה במשפחה הקודמת, כנראה מתוך רחמים. (ב) האם יש צורך להעביר בעלות על הכלב? ואם כן, איך עושים את זה? תודה מראש על התשובות.

היי ../images/Emo13.gif

קודם כל כל הכבוד שלקחת אותה, ואכפת לך, באמת :) מבחינה מוסרית, כפי שאמרת, אין שום בעיה להעביר כלב שחי במקום שם שטח מחייה רחב, לדירה. נראה כי זה יהיה רק לטובתה מפני שאת הטיפול המסור שאתה עומד להעניק לה, אני לא חושבת שהיא היתה מקבלת מהבעלים הנוכחים שלה. (מגעיל לשמוע באיזו קלות וויתרו עליה..) מה שכן, אתה מוזמן בהחלט לקחת אותה מידי פעם לשחרר אנרגיות באיזה פארק קרוב, בים, וכו'. :) מבחינת בעלות, אני חושבת שכדאי שתלך לוטרינר ותחליף את הפרטים שבשבב, אם אפשר לעשות דבר כזה (
). בכל אופן, תתייעץ עם וטרינר בקשר לזה. :) בהצלחה!

כל הכבוד על זה שהלכת לוטרינר

לדעתי הכלבה כן נקראת מוזנחת, היא הייתה איתכם כמה ימים וזה לא עניין אף אחד, דבר שני ויתרו על במהירות מפתיעה למדי. הרבה מרחב מחייה בצפון זה גם הרבה סכנה, כמו שאתם הייתם מקסימים, בקלות היא יכלה ליפול לדברים מזעזעים. לכן זה לא כזה יתרון. זה כן יתרון, כאשר יש חצר גדולה ומגודרת ומישהו דואג לה... אני חושבת שצריך להעביר בעלות - תבקשי ממנה את פנקס החיסונים ואולי איזה מכתב שמעביר בעלות. הבעלות נעשית אצל הוטרינר הרשותי. נשמח לראות תמונה, וכל הכבוד לך

SoosKatan

New member
לדעתי

(א) לדעתי כדאי לך לשמור אותו... הוא נשמע כלב מתוק מאוד ואת נשמעת אחלה בעלים... לכי על זה :) (ב) צריך להעביר בעלות... אין לי מושג איך...

lironli

New member
אין שום ספק באשר לתשובה ../images/Emo13.gif

עשיתם את כל הדברים הנכונים, והייתם יותר מבסדר. אני יודעת שזה נראה כאילו חייו של כלב משוחרר במושבים בצפון הם חיים טובים, אבל הם לא. הם חשופים לקור ולגשם, הם מסתובבים כל היום גם בכבישים, ואין אף אחד שמשגיח עליהם ומוודא שלא יפלו לידיים לא טובות. תחשבו על זה כך - יש הרבה חלאות במדינה הזו, ולראייה כל כותרות העיתונים לאחרונה. הכלבה הזו, לפי התיאור, הינה כלבה מתוקה ובוטחת. כלבים מבוייתים הינם יצורים חסרי אונים. מה היה קורה אילו לא אתם הייתם מוצאים אותה שם, אלא אנשים קצת פחות שפויים? בנוסף, היא זו שבאה אליכם לאוהל, בניסיון לקבל חום ותשומת לב. ואם היא שמחה כ"כ להצטרף אליכם לכל הטיול - כנראה שהיא יודעת מה היא עושה
- ולפי המהירות בה האישה ויתרה עליה - אני בטוחה שהיא מצאה אצלכם משהו שלא קיבלה ב"ביתה" הקודם. ולגבי גידול כלבים בדירה במרכז - לנו יש שני כלבים גדולים, צעירים ופעלתנים, ואנחנו חיים בדירה בבניין רב קומות. כמובן שבית עם חצר מגודרת זה דבר נפלא, אבל אפשר להסתדר מצויין בדירה קטנה. אני לא מרגישה שאנחנו מונעים מהם משהו - הם מקבלים המון תשומת לב, ויוצאים לטיולים שלוש פעמים ביום. אני לא חושבת שהם צריכים יותר מזה. בקיצור, לכו על זה

דנצו1

New member
העברת בעלות היא הליך פשוט.הולכים

לווטרינר,הוא קורא את מספר השבב ומעביר אותו על שמכם.הווטרינר כבר דואג להעביר את שמכם למאגר השבבים.זו חובתו.

למעלה