שאלה- מה הוא הסיפור מאחורי השיר

בילביס

New member
הסיפור של השיר לפי מיטב הבנתי

הוא שר את זה לבן שלו למרות שאין לו אבל זה גם נשמע שהוא שר את זה על עצמו כי הוא הזכיר את האימו בשיר. מקווה שהסברתי טוב.

Jen74

New member
כמו רוב השירים של אלביס גם השיר הזה

לא נכתב ע"י אלביס, הוא לקח שיר קיים ועשה לו ביצוע מחודש. אלביס בדרך כלל בחר שירים שדיברו אליו ולמיטב זכרוני את השיר הזה הוא ביצע כשהיה בהליכי גירושים מפריסילה או אפילו לאחר הגירושים והשיר הזכיר לו את המצב שלו ואת הבת ליסה מארי שנשארה לגור עם אמא פריסילה והייתה מגיעה אליו לביקורים. השיר במקור אכן מספר על אב שפונה לבן שלו ומסביר לו למה אמא ואבא כבר לא ביחד.

shlomielvislevy

New member
מה?!!!!

עכשיו את הוכחת לי כמה אני לא יודע כלום על אלביס!! חשבתי שפרסיליה נחשבת אלמנה!! לא ידעתי שהם התגרשו... ובאמת הוא בוחר תשירים שמדברים אליו? כי לא נראה לי לפי החיצוניות שלו שהוא סבל משברוני לב וכאלה, זאת אומרת..הרבה שירים שלו קשורים לזה איכשהו..אם את מבינה את כוונתי (מקווה שלא סיבכתי את זה יותר מידי)...חח

Jen74

New member
אלביס האיש היה אדם מדוכא מאוד

כבר באוגוסט 1958, כשאמא שלו נפטרה הוא היה אדם שבור. הוא היה מאוד קשור לאמא שלו. זה היה מספר חודשים אחרי שהתגייס לצבא ולפני שנשלח לגרמניה. את פרסיליה הכיר במהלך שירותו הצבאי בגרמניה כשהייתה בת 14 בערך. הם היו חברים במשך שבע שנים בערך, עד שפריסילה הגיע לגיל 21, גיל בו מותר חוקית להינשא ברוב מדינות ארה"ב. הם נישאו במאי 1967 ובפברואר 1968 נולדה ביתם היחידה ליסה מארי. כעבור כחמש שנות נישואים בערך הם התגרשו אבל נשארו חברים טובים לאורך כל השנים עד למותו הטרגי של אלביס. גם הגירושים היו מבחינתו של אלביס משבר נוראי מאחר והיה קשור לפרסילה יותר מאשר לכל הנשים האחרות איתן בילה במשך השנים, גם בעת שהיה נשוי לפריסילה. החיים בנפרד מביתו האהובה, משוש חייו, ליסה מארי היו לו קשים מאוד ובכל פעם שהייתה מגיעה לבקר אותו בגרייסלנד היה נותן לה לעשות ככל העולה על רוחה. ליסה גדלה כילדת פרא ממש. היא ואמא שלה מספרות על כך גם בראיונות המעטים שהן מעניקות לתקשורת, האחרון שבהם אצל אופרה ווינפרי, ראיון טלביזיוני נדיר למדי. אלביס אמר פעם (וזה לא ציטוט מדוייק, מילה במילה) שקשה לאדם לעמוד בציפיות המעריצים מהדמות שהם רואים. הוא טען שהקהל אוהב את הדמות אלביס ולא את האדם אלביס. רק המשפחה והחברים הקרובים יודעים מיהו אלביס פרסלי האיש והם כולם מספרים היום, שנים לאחר מותו, שהוא היה אדם עצוב ומדוכא שחיפש כל הזמן חיזוקים ואהבה מהקהל.

../images/Emo45.gif כל הכבוד ג'ני../images/Emo140.gifכוליהתפעלות,,

כתבת כלכך יפה,נכון, ומסוגנן,זה לא נראה לי מועתק(?) זו אמנם לא פעם ראשונה שאני קוראת מפרי עטך, אבל כל פעם מחדש נהנית,

../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif זה ממש לא מועתק

אלו מילים שלי. אני קוראת כל כך הרבה על אלביס, על חייו לפני הפרסום כילד ונער שהיה לו חלום גדול להיות שחקן, להיות מפורסם וכשהוא הגשים את החלום הוא עדיין הרגיש שחסר לו משהו. עם כל הפרסום והכסף והאנשים שהיו סביבו, אמא שלו הייתה חסרה לו והיתה חסרה לו אהבה אמיתית. רוב החומר אם לא כולו שאני קוראת על אלביס הוא באנגלית. לפעמים קשה לי להתמודד עם דברים מסויימים שאני קוראת אבל אני רוצה להכיר את הבן אדם גם מהצדדים הפחות יפים שלו. אחרי הכל הוא היה בסך הכל בן אדם.

elvis10

New member
השיר המקורי

השיר (צרפתי במקור)הוקלט תחילה בשנת 1971 ע"י richard harris (שחקן קולנוע...אם אני לא טועה שיחק בסרטי הארי פוטר בדמות הזקן, נפטר ב 2002). אלביס הקליט את השיר ב- 1973 . אוכל לשלוח במייל את גרסת המקור למי שירצה.

למעלה