שאלה - מבחני כניסה לאדריכלות

שבלולקה

New member
שאלה - מבחני כניסה לאדריכלות

שלום, אחרי חיפוש ממושך באינטרנט העלתי חרס. האם תוכלו לנדב מעט מידע על מבחני הכניסה לאדריכלות באונ' ת"א? שאלות לדוגמה, דגשים וכו'. תודה רבה ושבוע טוב!

אני מתחילה שם השנה..

את האמת שעשיתי מכינה לפני... המבחן כבר כמה שנים נראה אותו דבר... המבחן מכיל 4 שאלות שאלה ראשונה מתחלקת לשניים בחלק הראשון את צריכה לרשום טבע דומם ובחלק השני את צריכה להתרשם ממנו (הבעה אישית שלך על האובייקטים) שאלה שניה ושלישית נראות אותו דבר,יש לך בכל אחת מהן 2 מושגים כאשר את צריכה לבחור אחד מהם ולרשום אותם המושגים ממש מופשטים שאת יכולה ממש להפליג עם דימיונך...לדוגמא: זרימה,איום,תנועה,קירבה,התבודדות... בשאלה הרביעית והאחרונה את צריכה לנסח טקסט על איזה יצירה שהם מראים לך (לדוגמא צילום של פסל,או תמונה...) כל המבחן עורך 4 שעות בהצלחה...

שבלולקה

New member
אז בעצם

כל המבחן זה לזרוק שמות של חפצים או מושגים/תמונות ולרשום עליהם? אין עוד דברים? אשמח לפירוט נוסף. למה הם בעצם מצפים מאיתנו? תודה רבה.

נראה לי שלא הסברתי טוב...

ב2 השאלות העיקריות יש לך בחירה בין 2 מושגים שרשומים על דף המבחן ואת צריכה להביע את המושג בכמה פריימיו או מצבים... במקרה שלי בחרתי בין 2 המושגים שהופיעו (התמצאות וקרבה) את המושג קירבה והתחלץי למלא את הגיליון ברישומים וסכמות הכורת שבחרתי היתה "אל השוק"... ציירתי את השוק מבפנים וסכמת זרימה שמראה שככל שאתה מתקרב לשוק הזרימה איטית יותר... ציירתי מבט על ועוד כמה פרספקטיבות נוספןת שלמדתי במכינה...

שבלולקה

New member
מממ.

תודה לך, אבל זה עדיין לא ברור דיו. אני ממש צריכה לצייר פריימים, להתעסק עם גדלים ופרופורציות...? נשמע כמו משהו שלאנשים שאין להם שום השכלה פורמלית באומנות יהיה קשה ליישם.

אני יודעת שזה נשמע ככה אבל

אחרי שעשיתי מכינה ממש תירגלו איתי סימולציות גם לי בהתחלה לא היה רקע באומנות - לכן לקחתי מכינה..מאד מומלץ, אני זוכרת שהיה מבחן לדוגמא באתר שלהם רק שאני לא כ"כ מוצאת...

שבלולקה

New member
תודה

באתר של המכינה, אתה מתכוונת? אשמח אם באמת תתני לי שמות של מכינות, לפחות של זו שאת עשית. תודה שוב על העזרה.

לא...באתר של אוני' ת"א.

אני למדתי במכינה שנקראת סטודיו 6B.... יש הרבה מכינות אך זו מפורסמת באחוז הגבוה ביותר של סטודנטים שהתקבלו למקצועות העיצוב השונים...

שבלולקה

New member
נחמד שזכרת...

השנה אני עוד רשומה לזה... כבר נרשמתי למדמ"ח לשנה הבאה, וכמה קורסים במתמטיקה שכבר עשיתי יורידו מהעומס. אני שואלת בשביל חברה שתכף משתחררת, אבל בינתיים נמצאת בצבא ואין לה גישה לאינטרנט אזרחי (אלא רק לתכניות מסווגות ולא מעניינות של צה"ל:)). המ..המ.. איך קוראים לך?

למעלה