שאלה ל-wan an על חביתיות מחלב קוקוס

שיגריס

New member
שאלה ל-wan an על חביתיות מחלב קוקוס

הכנתי אתמול בערב חביתיות/בלינצ´ס והשתמשתי בחלב קוקוס במקום בחלב רגיל. מאחר וחלב הקוקוס הוא שומני - היה קשה מאד להפוך את הבלינצ´ס בזמן הטיגון. הכנתי בלילה מ: 3/4 כוס קמח לבן רגיל 3 כפות סוכר 1/4 1 כוסות חלב קוקוס 1 ביצה קורט מלח 2 כפות קוקוס אחרי הטיגון - החביתיות התמצקו והיו מאד מאד טעימות (ומילאתי אותן בתערובת פירות טרופיים: מנגו, אננס, בננה וקוקוס טחון) אבל היה קשה מאד לעבוד איתן בזמן הטיגון. האם קרתה לך התופעה הנ"ל?
 

wan an

New member
תשובה לשיגריס בענין חביתיות

היי אין לי מושג למה זה קרה לך . לי יצאו חביתיות דקות וגמישות שהיה קל מאד להפוך. יתתכן שהשינוי בכמויות ? זה המתכון שאני הכנתי 1 שקית אבקת קוקוס אינסטנט + 1 וחיצי כוסות מים לערבב לחלב , לסנן מגושים 120 גר קמח= חצי כוס קמח רגיל כך אני תירגמתי כי אין לי משקל 1 ביצה מס 1 שני שליש כוס מים קורט מלח חצי כוס חלב קוקוס מהתערובת שהכנו מהשקית. יצאו 6 חביתיות נהדרות. הכנתי במחבת טפלון משומנת בשמן סויה ומנוגבת מעט מעודף. בהתחלה לבשל על אש נמוכה, ואח"כ לעבור לגבוהה. הופכים וממשיכים על אש נמוכה. עד שרואים מן בועות קטנות מגביבים שוב אש , וזה מוכן. לי יצאו נהדרות . ואפשר למלא גם במלוח . כמו משהו שמבוסס על קארי תאילנדי . או כל מאכל שמכיל קוקוס. מכיוון שהן לא מתוקות ולא מלןחות. מקווה שעזרתי.. יום נהדר לכולם
 

שיגריס

New member
במתכון שלך - דיללת את החלב קוקוס

במים רגילים (2/3 כוס מים) ואני, לעומת זאת, השתמשתי רק בחלב קוקוס ומכאן, כנראה, נובע ההבדל. כבר בזמן הטיגון חשבתי שהייתי צריכה להשתמש בפחות חלב קוקוס ולדד במים או חלב רגיל כי חלב הקוקוס מאד שומני. בפעם הבאה - אנסה לפי המתכון שנתת. תודה רבה !
 

wan an

New member
שיגריס../images/Emo124.gif

גם בחלב קוקוס יש סוגים שונים של סמיכות כך שמפה גם יכול להיות השוני.ולפעמים זה cream . שימי לב להבדל. וכל הכבוד על כל מה שעשית לאחרונה וכניראה שלא רק לאחרונה. בימים הקרובים אהיה מאד עסוקה בעוד אריזה לקראת מעבר. כך שמיום ששי הקרוב . לא כל כך יתאפר לי לנסות דברים חדשים ומדהימים שמתעופפים להם באתר המדהים הזה. שיהיה ערב שקט. לכווווווווווווולם
 
למעלה