שאלה ל"יודעים" ולא מאמינים

רפפם

New member
שאלה ל"יודעים" ולא מאמינים../images/Emo124.gif

"איני מאמין שיש בורא לעולם ושתורת ישראל אמת ושדרעי זכאי, אני י ו ד ע בוודאות שזה כך!" אם היו מוכיחים לי אחרת הייתי חוזר בשאלה" טענה מגוכחת זו נשמעת שוב ושוב, ואני תמה, איך לפני המדע נניח לפני 100-200 שנה, הרבה אחרי יציאת מצרים והרבה לפני גילויי המדע שמוכיחים מעל ומעבר לכל ספק את אמיתות התורה כפי שאמנון זצוק"ל בפוטנציה מוכיח לנו. אבות אבותינו האמינו בתורה ולא יכלו לדעת בוודאות שהתורה אמיתית ושמה שכתוב בגמרא זה רוח הקודש מהר סיני, ז"א הם נאלצו להסתפק באמונה עיוורת כמו הקתולים והמוסלמים, איך זה ולמה זה? ולמה היום האמונה הזו לא מספיקה לכם החובת"ים של המאה-21, ומה לפי דעתכם דינם של אבות אבותינו שרובם האמינו בתורה מתוך אמונה ובלי מופתים, עוד לפני שששמעו על הידברות=627=שקר זך, ואמנון, ושאר מוכיחים ולהטוטנים? למה הם לא היו מספיק חכמים כמוכם להגיד שאם לא יוכיחו להם את אמיתות התורה אז הם יפסיקו להאמין, למה הם שמרו על אותם חוקים וסבלו למענם ללא כל הוכחה חותכת לאמיתותם?
 

רפפם

New member
מה יש כאן להוכיח?

אנחנו היום יהודים בגלל שאבותינו שמרו על האמונה הזו, אמרתי שזה כ"כ טוב וחיובי?
 

רפפם

New member
שאלה זו מיועדת ליהודים דתיים

שמקיימים את אמונתם מתוך "ידיעה" שהיהדות האורטודוקסית היא האמת האבסולוטית היחידה ולא מתוך אמונה עיוורת כמו הנוצרים. איך אבות אבותינו יכלו להאמין ביהדות לולא כל ההוכחות של זמיר כהן ואמנון? מה הם היו כה טיפשים ותמימים??
 

רון סי

New member
כמה זה "אבות אבותינו"?

ההוכחה הרציונלית העיקרית לאמיתות התורה קיימת כבר תשע מאות שנה.
 

רפפם

New member
איזו הוכחה?

וגם אם היא קיימת 900 שנה, אז איך האמינו לפני 1,000 שנה? כמו הנוצרים, לא ידעו-כמו החובת"ים היום, האמינו אמונה עיוורת.
 

רון סי

New member
הוכחת שרשרת המסירה

גם כיום יש אנשים שמאמינים באופן לא רציונלי, על סמך תחושה. מה זה נוגע לאלה שמשוכנעים באופן רציונלי? מה זה משנה מה היה לפני אלף שנה?
 

רפפם

New member
זה משנה מאד, כי אנשים כמו אורי זהר

טוענים שאם יוכיחו להם אחרת אז הם יחזרו בשאלה, והם עובדים את ה' מתוך ידיעה שכך זו הדרך הנכונה, אבל האמונה שלהם קיימת בכלל מתוך זה שאבותיהם קיימו את התורה מתוך אמונה בלבד בלי כל ההוכחות שיש היום בסמינרים. ואם האמינו כך במשך שנים מאז מעמד הר סיני, לשם מה דרושות היום כל ההוכחות והסמינרים שבהם אומרים לך: תדע שהיהדות זו אמת אל רק תאמין! למה השינוי הזה פתאום?
 

רון סי

New member
כל אחד ומה שמניע אותו להאמין

בייחוד בעידן הרציונליות והחילוניות שאנו חיים בו, יש אנשים שצריכים בסיס אחר לאמונתם ממה שהיה מקובל בזמנים אחרים.
 

דוד1000

New member
פתחו לי פתח כחודו של מחט

אין ראיה שמבטלת אתה בחירה בורא העולם הבטיח שכל מי שפותח פתח כחודו של מחט, הוא יפתח לו פתח כפתחו של אולם. מי שרוצה הוכחה שיש בורא צריך לפתוח פתח, לפחות כפתחו של מחט.ועל כך מקבלים שכר ועונש. אבל יש ראיות מספיקות (לדעתי) שצריכות להביא כל אדם בר דעת לחזור בתשובה ואם הוא עושה זאת הוא מקבל הוכחה ישירות מבורא העולם ולכן אני כן יכול לומר שיש בורא, כי אני יכול להוכיח זאת. בכדי לראות את ההוכחה אתה צריך לחזור בתשובה או לפחות לפתוח פתח כחודו של מחט.זה נכון שאני לא יכול להוכיח אם אתה לא רוצה להתאמץ. http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=40799 איש איש כפי כוחו ודרגתו יתקדם במשהו לכבוד בוראו ,ואז יתקיים מה שאמר הקדוש ברוך הוא ``פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של אולם`` כי מי שמשתדל ומתקרב אל הקדוש ברוך הוא אפילו במשהו הקדוש ברוך הוא פותח לו שערי ברכה והצלחה. http://www.masoret.co.il/html/showart.asp?ID=55 סיפורים של חוזרים בתשובה: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=810514 http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=19897&blogcode=270997
 

רפפם

New member
אתה מתעלם מהשאלה העיקרית

לחוזרים בתשובה בימינו יש את כל אותן הוכחות, אך לאבות אבותינו, למשל לפני 500 שנה לא היו את ה"הוכחות" שיש היום להידברות ואמנון יצחק, אז אם הם האמינו בלי ההוכחות הללו, אז למה היום אתם מבססים את האמונה שלכם על הוכחות כאלו ואחרות? בעוד שאבות אבותיכם האמינו בלי אותם ניסים ומופתים.
 

uuuaaa

New member
תשובה

המתואר בתורה קרה לפני כ- 4000 שנה, (שזה הרבה יותר קרוב מה-13 מיליארד שלכם למפץ הגדול) ככל שאתה קרוב יותר למאורע, אתה יודע ביתר וודאות שזה אמת. בנוסף, ככל שהזמן עובר הכפירה גדלה, אמצעי התקשורת והשליטה באנשים משתכללים, וכל המטרה של המחב"תים היא רק לגרום לאנשים לעצור קצת ולחשוב בהגיון. יש אנשים שרק אם יראו מופתים הם יעצרו ויתחילו קצת לחשוב. אבותינו לא האמינו אמונה עיוורת. אתה מסלף. ההוכחה שלנו היא מההתגלות והניסים לפני מליוני אנשים, ואת ההוכחה הזאת ידעו גם אבותינו, והם גם היו הרבה יותר קרובים להתרחשויות עצמן, כך שהיה להם קל יותר להאמין והם לא הזדקקו למופתים של ימינו. בעוד 100 שנה אני לא יודע אם מישהו בעולם יאמין שקרתה שואה לעם היהודי. היחידים שידעו שהיתה שואה יהיו אלה שישמעו זאת מאבותיהם ומכריהם.
 
למעלה