שאלה לשבת

חן 007

New member
שאלה לשבת ../images/Emo3.gif

כי זה מעניין אותי אני מניחה שחברי הפורום צימחונים/טיבעונים מסיבות אדיאולוגיות אז.. אם החיות היו גדלות בתנאים טובים עד השחיטה/החליבה/לקיחת הבייצים הייתם אוכלים את המוצרים האלה? ערב טוב שבת שלום

../images/Emo28.gif לא.. לחיות יש גם זכות חיים

כמו שלך יש. למה שנגזול אותה מהם?

חד משמעית לא.

חלקי הגוף וגם תוצרת הגוף של בעלי-החיים, שייכים להם בלבד. אין לנו את הזכות לחמוד אותם. אני מתעלם מהעובדה שגידול בעלי-חיים למאכל אינו יכול להתקיים מבלי לגרום להם לסבל ופגיעה.

לא, ממש לא

למה ? כי זה לא הכרחי לצורך קיומי. למה שלא אפחית גם את כמות ההרג ? בעצם מה שכתבת זה המטרות של האורגניות. אבל אפשר לצמצם את כל שוק ההשמדות, אז למה לא ? גם למות זה מיותר אם אפשר שלא, אז אני לא אקח בזה חלק, בלהמית אחרים ולחיות על חשבונם. הייתי היום מיני מרקט אורגני,היו כמה סוגי ביצים, איזה 5, 5 שמות שונים לניצול הפרשות בע"ח בצורה אורגנית.

לקשמי

New member
לגבי ביצים כן.

הסיבה שהפחתתי כמעט לחלוטין את אכילת הביצים היא ההרג של האפרוחים וקיטום המקור של הנקבות בתעשייה. אני מניחה שאם הייתה לי אפשרות לגדל תרנגולות בחצר ולקחת את הביצים שלהן בלי לגרום להן לסבל ובטח בלי להרוג את האפרוחים, הייתי עושה את זה. לגבי השאר, אם למשל הייתי צריכה להרוג חיה במו ידי (כפי שעשה למשל האדם הקדמון) זה אמנם היה פחות אכזרי מהשחיטה התעשייתית, אבל קשה לי להאמין שהייתי מסוגלת.

בנוגע לביצים

פעם הייתה לנו תרגולת בחצר הענקית, שהייתה ממש מאושרת, גדולה ובריאה והיה לה טוב והמון שטח וכו' היא גם השאירה די הרבה ביצים בגינה- מה רע בסיטואציה כזאת? הביצים והתרגולת נקיים מהתעללות כלשהיא והביצה זה רק חלק מהמחזור הטיבעי של התרנגולת. אין כאן ניצול החיה לפי דעתי. אז במקרה כזה למה לא? רק בגלל הטיעון שזה מהחי? הרי הביצה לא מופרית בכל מקרה והתהליך הזה קורה לבד.

One Echoe

New member
לא.

היו על זה המון דיונים בפורום, את יכולה לקרוא את זה. בעיקרון יהיה קשה להשיג מצב שבו לתרנגולות לא יהיה סבל. הן צריכות שטח גדול, חול, עצים...יש להן מבנה חברתי מאוד מורכב ונראה לי שיהיה קשה לספק להן את זה. אבל גם בהנחה שנספק להן את זה, עדיין יש להן את יצר הדוגרנות ואם נתעלם ממנו נגרום להן סבל..

יש טענה כזו

בהחלט גם בקרב אנשים רציניים ואכפתיים מבעלי חיים, יש טענה כזו, ובאופן תיאורטי היא יכולה להיות נכונה. פרה שרועה באחו ולבסוף ממיתים אותה, הסבל שלה מועט, ויש לזכור שגם עבור גידולים צמחוניים שישמשו כמזון בני אדם יש סבל לבעלי חיים וגרימת מוות בהדברה, שבה בעל החיים סובל אל מותו יותר מאשר בשחיטה כשירה, למשל. אני אומר שזה תיאורטי, כי איפה בארץ יש בעלי חיים, שאנו בטוחים שגדלו בתנאים טובים ? חומר נוסף התומך בגישה זו - ואיש איש יחליט את עמדתו 1. קישורים מהדף הראשי של אנונימוס- הקישורים לסירטון לפי "מטריקס" (לאחד הסירטונים תירגום בעברית, והשני ממש קורא בסופו לתמיכה בחוות משפחתיות" 2. מאמר אנגלית שתומך בגישה זו, אפשר לקרוא כאן http://www.mercola.com/2000/apr/2/vegetarian_myths.htm תירגום לעברית של הסעיף הראשון בו, מצאתי כאן http://coorland.bravehost.com/mitos-raav.htm בסעיף זה מדברים על זה באופן חלקי, אם תירצי תמשיכי לקרוא באנגלית, בכל אופן הכיוון הכללי שם הוא שאכן בחקלאות המתועשת סבל רב לבעלי חיים, וגם תוצרי מזון לא בריאים, בעוד שבשיטות גידול אחרות אפשר אחרת.

b0redavid

New member
"גדלות בתנאים טובים עד השחיטה"!../images/Emo6.gif

ממש עמי ותמי!

אם כבר למות אז בתנאים טובים....

אבל יש גם אפשרות פשוט לא למות. יש עוד שאלות כאלה. אם פרה הייתה רועה לה באחו והיה נופל עליה אגוז קוקוס והיא הייתה מתה, מסיבות טבעיות, בלי שחיטה, והבשר שלה יכול להזין הרבה יצורים רעבים. הייתם אוכלים אותה? כי אני לא. אני לא רוצה לאכול משהו שהיה פעם יצור חי, כי זה ממש דוחה. ואני לא חושבת שאם הורגים מישהו זה משנה לו עם היו לו חיים טובים קודם. אני מאמינה שהוא יעדיף תנאים רעים אבל להמשיך לחיות. אני אישית גם לא רוצה לאכול דברים שיצאו מחיות. (כולל דבש) ואני לא מאמינה שיכול להיות תהליך חליבה תעשייתי בתנאים טובים. גם עצם המחשבה של להחזיק יצורים בשבי בשביל לחלוב אותם לא משנה באיזה תנאים זה לא משהו שצריך להיות קיים.

ט ב ע ו ל

New member
חשבתי על זה הרבה פעמים

קודם כל הגעתי למסקנה שזה ממש לא הומני לגדל תרנגולת\פרה כל החיים שלה לקחת ממנה אפילו בלי כאב את הביצים\חלב שלה ואז להרוג אותה כי אין לי צורך בה יותר, זה ניצול וגזילת זכויות ממדרגה ראשונה. אבל... אם תיהיה לי פרה אישית שלי ואני אספק לה את כל תנאי המחיה המתאימים והיא תהיה מאושרת, אני לא חושבת שארגיש רע אם פעם ביום אני אקח כוס שתיים חלב לשוקו שלי או משהו.

dirty boots

New member
כמובן שלא.

אנשים משוכנעים לפעמים שאנחנו בעד רווחת בעלי החיים, כמו שגיל מציין, רק לשיפור התנאים של בעלי החיים במשקים, ולא שאנחנו נגד משקים מתועשים בכלל. אין לאדם זכות לקחת חיים מיצור חי כל עוד הוא יכול להימנע מזה.

למעלה