שאלה לרצים הוותיקים

שאלה לרצים הוותיקים

נרשמתי בפעם הראשונה שלי ל10 ק"מ במרתון ת"א. השבוע סוף סוף הצלחתי לרוץ 8 ק"מ בשני אימונים שונים במהירות של 6:35 דקות לק"מ. האם לדעתכם אני צריך לנסות להגדיל את מרחק הריצה בכל שבוע ? אני לא חושב שאני יכול לרוץ יותר מהר ולסיים 8 ק"מ. אני רץ לבד. האם לדעתכם היכולת הזו תספיק לי כדי לסיים את הריצה בת"א ? המון תודות שיאופירן

ללא ספק

אם אתה רץ באימון 6:35 לק"מ לאורך 8 ק"מ אז תצליח לסיים 10 ק"מ ובכבוד. אני הייתי מכוון לאותו קצב לאורך כל המרחק, מה שיביא אותך לשעה ושש דק - זמן מכובד שמבטיח לך שיסיימו הרבה אנשים אחריך. כמה המלצות : 1. נסה לרוץ פעם בשבוע 10 ק"מ (באותו קצב) 2. אל תגדיל משמעותית את כמות האימונים שלך ובמיוחד לא בשבוע האחרון! גם כך אנחנו מאוד קרובים לתחרות ולכן לא תספיק לעשות שינוי מהותי בכושר שלך, אבל כן תספיק להפצע\להתיש את עצמך אם תגזים. 3. ביום התחרות יש פיתוי עצום להתחיל מהר - כל מי שסביבך יתחיל מהר בגלל האנדרנלין ורובם יאטו בסופו של דבר משמעותית - לא מומלץ. ממליץ לך לרוץ את הק"מ הראשון משמעותית לאט יותר ממה שאתה חושב שהקצב הנכון בשבילך. (או אפילו למדוד אותו מראש במסלול כדי שתוכל לוודא שאתה רץ בקצב הנכון). בכל ריצה חצי-עממית כזו אני רואה את כולם עוקפים אותי בהתחלה ואז לאט לאט נעקפים בחזרה. תהנה!!

27182

New member
אתה צריך להאט באימונים

לפי מה שכתבת, אתה רץ את ריצות האימון שלך בקצב הכי מהר שאתה יכול. זוהי טעות - עליך לרוץ באימונים הרבה יותר לאט (קצב האימונים שלך צריך להיות 7:30 דקות לק"מ ברוב האימונים).

למעלה