שאלה לעמיתושש או לכל התמצא בשוקולד

1הילונת

New member
שאלה לעמיתושש או לכל התמצא בשוקולד

עמיתושש, ראיתי שהתעניינת והתנסית בשוקולד על מקל (סוכריות שוקולד) בזמנו הראית תבניות וחוברת... תוכלי להסביר את התהליך? חברים קנו לי תבניות ולא ברור לי איך צובעים? האם ניתן להשתמש בצבעים של וילטון? האם מורחים שכבה ראשונה שוקלוד לבן צבוע ואז ממלאים בשוקולד מומס? תודה, מיכל

Nיכל

New member
כמה תשובות:

את יכולה לצבוע שוקולד לבן בעזרת צבעי ג'ל אבל הצבעים לא יהיו בגוונים ה"נכונים" מפני שהשוקולד אינו לבן הוא יותר צהבהב. יש צבעים מיוחדים לשוקולד- צבעים של ארנת (ארנת עינוגי שוקולד- מושב קדימה ויש אתר באינטרנט). לפעם ראשונה אני ממליצה לצבוע בצבעיפ הכי זמינים ורק לאחר התנסות ורצון להמשך לעבור לצבעי ארנת היקרים יותר (יש אצל מר קייק ובארנת, אני מניחה שבעוד חנויות מתמחות). תמסי שוקולד לבןבזהירות שלא יתפרק, תוסיפי צבע ותערבבי היטב. העבירי לקונוס קטן מנייר אפיה (או שקיק זילוף קטנטן עם חור קטנטן. תכיני לך את הצבע שאת צריכה לדוגמאות שלך ותזלפי לתוך התבניות כל פעם את הצבע הרצוי. לקרר קצת ולהמשיך לצבע הבא, לקרר ולמלא בשוקולד לבן או חום כרצונך.

1הילונת

New member
ועוד שאלה

האם אפשר להשתמש בתבניות לשוקולד גם עבור בצק סוכר?

Nיכל

New member
כן, אבל לפזר על התבנית הרבה

קורנפלור ולקוות שייצא בקלות

Iris G

New member
להיפך

לשמן את התבניות, בשיכבה דקה ולהוציא שאריות. ואז להכניס את הבצק סוכר. יוצא מהתבנית בקלות (ומכיוון שיש רק שיכבונת דקה של שמן לא הורס את הבצק סוכר)

Nיכל

New member
אני מניחה שעם שמן זה עובד אבל...

נראה לי מגעיל אחר כך לאכול את זה לא?

למעלה