שאלה לסטודנטים מהטכניון

שאלה לסטודנטים מהטכניון

בשעה טובה פתחו את ההרצאות באינטרנט לציבור הרחב ולא רק למי שיש מנוי. אבל בפועל, ההורדה איטית מדי ולא ניתן לראות את ההרצאות ישירות בצורה רציפה. האם מישהו מכיר דרך להוריד את הקבצים למחשב או לראות את זה בצורה יותר נורמלית?

SPnage

New member
אי אפשר

הטכניון לא מאפשר הורדה של הרצאות, ואנשים שניסו לעשות זאת בעבר כבר נחסמו וקיבלו אזהרות. אם הרבה אנשים יעשו את זה הם פשוט יחסמו את זה שוב. הסיבה שפתחו את זה עכשיו לכולם זה בגלל שהרבה סטודנטים שברחו מחיפה ביקשו מהם. אבל מרוב עומס השרת עמוס מידי ואף אחד לא יכול לראות. והם פתחו את זה לסטודנטים מהטכניון ולא לכל העולם, אז זה לא לעניין שאתה מפרסם את זה פה לכולם, כשסטודנטים שבאמת צריכים את זה בקושי מצליחים להכנס.

H20

New member
מסכימה

חבל שלא אפשרו גישה רק עם סיסמה.

C H 4

New member
יש סיכוי שתמחקו את הקישור הזה?

חשבתי להעלות את העניין בגלל נקודה אחרת והחלטתי שזה נורא מכוער כי זה יביא לניצול של כוונות טובות של הטכניון וזה לא הוגן.

אין שם סרטי פורנו

זה סה"כ הרצאות, והדרך היחידה לראות את זה כמו בן-אדם זה להוריד את זה למחשב. באותה מידה אפשר לשכור את ההרצאות בדי-וי-די, ואז לצרוב. הבעיה שבשביל זה צריך לנסוע לטכניון. נראה לי שאתם קצת מגזימים, לא?

epitaph

New member
אם זה יועד רק לטכניוניסטים...

אז הם לא מגזימים, אחרי הכל זה דבר שפוגע בהם.

SPnage

New member
מה הבעיה?

אם אתה לומד בטכניון אז שלחו לך את הקישור במייל. אם לא, אתה לא זכאי לראות את ההרצאות על חשבון הסטודנטים שלומדים שם וכרגע לא יכולי להגיע לקמפוס בגלל סיבות מובנות. בכל מקרה את הדיסקים יכולים להשאיל רק סטודנטים מהטניון. אני לא רואה במי זה פוגע אם מוחקים את הקישור, אני כן רואה מי נפגע אם כולם ינסו להכנס.

giladt02

New member
ידע פתוח

מאוד יפה מצד הטכניון לאפשר לסטודנטים שלו לצפות בהרצאות ברשת, אבל אני חושב שהגיוני לפתוח אופציה כזו גם למי שלא לומד באותו מוסד. אפשר למצוא קורסים של MIT באינטרנט, וסיכומים שלמים של מרצים לקורסים באוניברסיטה העברית (לפחות בקורסים מסויימים). אם מדובר בקורס מתקדם של מרצה שמעברי את המחקר שלו, אפשר להבין את חוסר הרצון לפתוח את הנושא לכלל הציבור, אבל לרוב זה ידע ישן ואין שום סיבה הגיונית למנוע אותו. אני בעד לאפשר גישה חופשית לסיכומים ולהרצאות של אוניברסיטאות, אולי לא לכל הקורסים, אבל לבסיסיים לפחות.

H20

New member
כן, אבל כרגע רוחב הפס מוגבל ואין

אפשרות להוריד את ההרצאות למחשב- מה שאומר שצפייה של אנשים מחוץ לטכניון תבוא על חשבונם של סטודנטים מהטכניון. סיכומי הרצאות וחוברות עזר אפשר להוריד מאתרים מסוימים או לקנות מאגודת הסטודנטים. ואפרופו האוניברסיטה העברית- אני זוכרת שהיו מספר מרצים שדרשו להפסיק להפיץ סיכומי הרצאות שלהם בין הסטודנטים.

SPnage

New member
גם אם אתה צודק

זה לא משנה את העובדה שהשירות נפתח עקב המלחמה בצפון, ונועד לאפשר לסטודנטים שעזבו את חיפה ללמוד. עקב העומס הרב על האתר הוא קרס ואף אחד לא יכול לראות הרצאות. עם כל הכבוד, אני חושב ששימוש בשירות הזה ע"י סטודנטים מהמרכז הוא לא לעניין ופוגע בסטודנטים מהצפון שגם ככה עוברים ימים לא קלים.

Kiru

New member
אז מה אתה רוצה שסטודנטים

מהמרכז יעשו, יסעו עכשיו לטכניון הסגור?

SPnage

New member
לא

בדיוק בשביל זה פתחו את ההרצאות ברשת. ואגב הטכניון לא סגור, החלטה שלך אם להגיע לשם או לא...

C H 4

New member
קודם כל הוא פתוח

חוץ מזה מה יש לסטודנטים מהמרכז שלא לומדים בטכניון לחפש בהרצאות של הטכניון?

Kiru

New member
דיברתי על סטודנטים מהמרכז

שלומדים בטכניון. אם הכוונה לסטודנטים ממקומות אחרים אז אתם צודקים, בהתחשב בעומס על האתר באמת עדיף לא להיכנס אליו.

Only Tango

New member
באמת פתחו את זה לציבור?

שאגיע לבית אני אבדוק. אולי בשעות הלילה אין עומס ורואים חלק בלי תקיעות?

duduamar

New member
גם לא...

ממה שראיתי בפורומים של אס"ט - אין שום דקה ביממה שבה אפשר לראות באופן נורמלי.

fighter21

New member
טעות גדולה וחבל!!!

היה צריך לחלק לכל הסטודנטים סיסמא אישית ושם משתמש וגם הגבלה על כמה סרטים אפשר לראות כל אחד בזמן מסוים, כדי למנוע עומסים וכדי למנוע מצב שמי שלא סטודנט יוריד את הסרטים ויפריע למי שהוא כן סטודנט.

למעלה