שאלה למעריצים השרופים

• פותח הנושא o.h
  • פורסם בתאריך

o.h

New member
שאלה למעריצים השרופים

מי פה קרא את הספר לפני שהוא נהיה ממש מפורסם? (-:

מרוב שלקח זמן להרשמה,

כמעט שכחתי מה השאלה... אני! קראתי אותו בתחילת פסח, אפילו לפני, וממש התמכרתי.. הייתי הראשונה בכיתה שקראה הארי פוטר... אני זוכרת את עצמי, בכיתה ו`, קוראת הארי פוטר 3 באנגלית מסוף פסח ולקח לי שבועיים, ישבתי כל יום בהפסקה וקראתי. ואז מיכרתי ילדה מהכיתה שלי להארי פוטר. כמובן.

אני. את הספר הראשון קראתי ב-98...

באנגלית. אבא שלי הביא לי אותו מאמריקה ואז אף אחד לא הכיר אותו בישראל. אני קוראת אנגלית כמו שאני קוראת עברית, כי חיינו כמה שנים באמריקה. שלכם תמיד, דנה שקצת סובלת מנדודי שינה.

red hot

New member
אני קראתי אותו אצל חבר שלי פרק ו

חצי ונדלקתי, וסיימתי את הראשון ביומים. והדבקתי לפחות חצי מהכיתה שלי, ובגלל שלא הייתה לי סובלנות לחקות עד שיתרגמו לעברית, קראתי את הספרים באנגלית, ואז כשיצאו צחקתי על התרגום הגרוע.וזה היה כשהייתי בתחילת ו`.

Hermione

New member
בעיירך...

כלומר, קראתי אותו ישר כשהוא יצא בעיברית, והוא לא היה מפורסם ממש אז. אמא שלי שמעה מאיזה מישהו שכתבו עליו שזה ספר טוב, אז היא קנתה, אבל עוד לא היתה כזאת מהומה עליו כמו עכשיו. ברגע שאמא שלי הביאה את הראשון (אני ישבתי באוטו), התחלתי לקרוא אותו. קראתי אותו בכל הנסיעה, ולא הפסקתי לרגע, אפילו לא בזמן שהלכתי מהמכונית הביתה. אחר כך המשכתי לקרוא עד שגמרתי את כולו, ומאז נהייתי מכורה.

S.tal

New member
אני...

רק עכשיו שמתי לב להודעות האלה... אז אני עונה עכשיו... למרות שגם את הספר הראשון קראתי בעיברית, קראתי אותו לפני כולם. אני זוכרת שבהתחלה כשרק ראיתי את העטיפה של הספר, חשבתי שלא אוהב את אותו. אבל בכל זאת קניתי אותו. וממש נהנתי ממנו! טוב..., עד היום.......! והמלצתי לכולם! טל

נעמה ע.

New member
אני...

ואני זוכרת שבתחלה חברות שלי צחקו עליי: ``הארי מה?--`` ואף פעם לא הייתי מדברת עליו כי חשבתי שספר כזה אף אחד לא יקרא...

S.Riddle

New member
וואו, זה מחזיר אותי.....

כל כך רחוק..... אני זוכרת את השבוע הראשון שהוא יצא בארץ... אמא שלי הביאה לי אותו ואני ממש לא התלהבתי.. אבל ראיתי בתקציר שזה על קוסמים ותמיד הייתי בקטע של כישוף וכאלה אז ניסיתי ותוך שבוע נהייתי מעריצה שרופה ומיכרתי את כל סביבתי...

אני התחלתי די מאוחר...

אבל אלינו הגל של ההתמכרות הגיע רק אחרי שיצא הרביעי בעיברית... בכלל בכל הכיתה שלי רק 5 קוראים אותו... ועדיין צוחקים עלי על זה שאני קוראת אותו-מטומטמים... בכל מקרה, דודה שלי כל הזמן סיפרה לי איך שהבנים שלה קוראים ``ואיזה סדרה מדהימה עם 7 ספרים מתוכננים ו... ו... את חייבת לקרוא!`` לא התכוונתי לקרוא את הסדרה אבל חברה של אמא שלי שלחה לי עותק של הגירסה האמריקאית והחלטתי לקרוא אותו... סיימתי תוך יומיים-שלושה... אפילו אמא שלי התמכרה! - כשקנינו את הרביעי לא נתתי לה לקרוא אותו אז היא קנתה עוד 1!! מאי. :p

העצלנית

New member
אני קראתי על הספר נדמה לי במעריב

במוסף תרבות כזה. נדלקתי על זה וקראתי אפילו לא ידעתי שהוא יהיה מפורסם אבל כשיצא התרגום בעיברית כולם כבר הכירו. אז חיכיתי קצת. דפנה- שרוצה לקרוא אנגלית ולא יכולה

קראתי את הרביעי באנגלית

ילדה בכיתה ו/ז` (חופש גדול) בשמונה ימים, כל יום שעה! (קניתי אותו בארה``ב, וכל הזמן נסעתי באותו... אפילו החזקתי בהגה, אבל אבא שלי לקח לי אותו אחרי שהאוטו עשה יותר מדי זגזגים בכביש הסרגל ההוא... לא אשמתי!)

Panther

New member
אני

לפני שנה-שנתיים הלכתי ליריד הספרים ואז המליצו לי לקנות את זה ``ילד אחד שגר אצל הדודים שלו כי ההורים שלו מתו, ואז יום אחד שולחים לו מכתב שהוא בעצם קוסם``. קניתי את זה עוד לפני שאף אחד ידע מה זה.

פגעסוס

Well-known member
אני...

מאוד רציתי גם להוסיף הודעה עם הכותרת ``אני``. אני שמעתי על הספר רק אחרי שהוא נהיה מפורסם, ובהתחלה לא הסכמתי לקרוא. אמרתי לעצמי שאם כולם אוהבים אותו זה חייב להיות עוד ספר רדוד ועממי שבטח לא אהנה לקרוא. למזלי הטוב, חבר שלי שאני מעריך מאוד את הטעם שלו בבחירת ספרים קרא אותו והמליץ לי עליו בחום. קראתי ואהבתי מאוד אז קראתי את כל הספרים (זה כבר אחרי שיצא הרביעי) ומאז אני מחכה לחמישי...

PopPy

New member
אני....

משועממת קשות לכן אני מוסיפה גם הודעת ``אני`` שכזו: אני מאוד לא קשורה לז`אנר המד``ב וכמעט ומעולם לא קראתי מד``ב (אנימורפס נחשב?), ובמיוחד עם כל כך הרבה ביקורות על הארי פוטר, והעובדה שהוא מכר מיליונים, ועוד שמעתי שמדובר על קוסם... בקיצור, התרחקתי מזה. חברה טובה שלי קראה את הספרים וחיבבה אותם, והמליצה לי. רציתי לקנות אותם, אבל אימי ``עודדה`` אותי בשבוע הספר הקודם שזה סתם שטויות לילדים קטנים, ונשארתי בלי הארי ובלי פוטר. בסופו של דבר נאלצתי לחכות בתור של ארבעה חודשים (!!!) בסיפרייה העירונית, אבל מה - זה היה סופר שווה. קראתי, התאהבתי, והחל מכל ספר רק הלכתי והתמכרתי. השיא היה כשהגעתי לצ`טריוויה, כשחשבתי שאני מכורה. גיליתי שטעיתי, והתחלתי לשחק ולשחק ולשחק בצ`טריוויה, עד שאם תעירו אותי באמצע הלילה, כמו כל קוסמת מקצועית אוכל לדקלם לכם את 12 השימושים לדם דרקון, את פרטיו של כל כישוף וכישוף, לצטט כל קטע בכל אחד מהספרים, ולטבל כל משפט באיזושהי אימרה מתוקה מהארי פוטר. בוא נאמר שאצלי בכיתה רק שלושה ילדים קראו את הספרים (רק אחת מהם הבינה בכלל מה הולך..), ובכלל לא התלהבו, אז ההתמכרות שלי הייתה מאוד לא מקובלת וצחקו עלי שאני קוראת את זה... באחת השיחות מישהו הציע ``לבחון`` אותי ולתת לי לצטט קטעים מהספרים בנקודות שהם בוחרים... הם נראו כאילו הרמיוני הטילה עליהם פטריפיקוס טוטאלוס..... בסופו של דבר עוד ילד בכיתה קרא את הסידרה (עכשיו הוא בשלישי), והוא דווקא התלהב, למרות שהוא לא מבין איך ולמה אני מכירה כל לחש שיקוי שם פרט קטן ועוד.... :) בילבלתי לכם במוח? דההההה :) זה חלק ממהות הפורום הזה, לא? :) אה כן, עם הישנונים שכבר נרדמו ויפספסו את כל הודעות הלילה הסליחה שהוספתי עוד הודעה אדיוטית למאגר ;-) |S| פופי |S|

שי!!!

New member
אני...

את הארי פוטר ואבן החכמים קראתי במרץ/פבואר שנה שעברה...שהוא ממש יצא בעיברית... אני לא כמו כל הטיפוסים שמתלהבים מהספר כי כולם מתלהבים...אני אהבתי אותו מההתחלה-ואני יאהב אותו שהרוב כבר לא...

למעלה