שאלה למכחישי הר סיני

Alon16

New member
שאלה למכחישי הר סיני

אם מעמד הר סיני לא היה ולא נברא, כיצד קיבל על עצמו עם ישראל קיום מצוות הספרים בראשית-דברים? מה המדע אומר על תהליך קבלת התורה למחייבת? נ.ב. בבקשה לא לענות לי ב"איך המוסלמים קיבלו את הקוראן או הנוצרים את הברית החדשה" או דברים מהסוג הזה, כי זה לא משנה כי הוא זה מן אחריות ההוכחה שמוטלת על מכחישי הר סיני.

טעות

חובת ההוכחה מוטלת על מי שרוצה לטעון שמעמד הר סיני אכן היה. טפשי לנסות להוכיח שדבר לא היה/קיים כמו שטפשי לנסות להוכיח שלא היה ולא נברא חזיר מעופף...

צבצב

New member
בנאס"א לא מסכימים איתך../images/Emo112.gif

אם מה שאת אומרת נכון, איך את מסבירה את זה שנאס"א השקיעה מיליוני דולרים כדי לשלוח לירח צוות של חוקרים אסטרונאוטים שיפריך את הטענה לפיה הירח עשוי מגבינה צהובה?

zeevms

New member
בנאסא כן מסכימים

הם השקיעו עשרות מיליוני דולרים כדי לטוס לירח ולהוכיח שהוא כן עשוי מגבינה צהובה, אבל כשהם הגיעו וניסו לאכול אותו, הייתה להם הפתעה... בדיוק כמו שאם הדתיים ינסו באמת להוכיח את מעמד הר סיני, תיהיה להם הפתעה...

Alon16

New member
אני מצטער על הבורות אבל

אתה רציני שנאס"א שלחו צוות של אסטרונאוטים לבדוק אם הירח עושי מ...גבינה צהובה???

צבצב

New member
ראה בכרטיס האישי שלי../images/Emo8.gif

אני רציני באותה מידה שבה הייתי רציני כאשר ביקשתי עזרה לאחר שהפכתי בחלום לצב עקב כישוף מטמורפוזה שלא הצלחתי לסתור לאחר מכן. בכל אופן, נראה לי שמן התגובות האחרות להודעה שלי יכולת ללמוד שאין לקחת אותה יותר מדי ברצינות. מצד שני, אצלי באמת לפעמים אי אפשר לדעת.

Alon16

New member
הסתכלתי וראיתי שאתה

מיסטיקן ומכשף, אסטרולוג ועוסק באמונות תפלות.... רק אל תהפוך אותי לצפרדע. מה אני יכול להבין מזה? היה או לא היה?

צבצב

New member
b2 or not b2

להיות או לא להיות, זאת השאלה... והתשובה בשבילך: לא להיות, לפחות עד כמה שידוע לי. אם כי אתה מוזמן להציע את עצמך לתפקיד.

Alon16

New member
לא הבנת את כוונתי

התכוונתי שעל המכחישים ישנה חובת הוכחה להסבר כיצד עם ישראל קיבל על עצמו את התורה כמחייבת, במידה ולא היה מעמד הר סיני.

עידו10

New member
לדעתי

צריך קודם להבין את המצב שהייתה בו ארץ ישראל לפני "אלהים". "אלהים" לא היה מושג שפתאום נחת על ארץ ישראל. תמיד היו אלהים רבים ותמיד היה מצב שאנשים התווכחו "האל שלי יותר טוב מהאל שלך", כיום, אתם רואים שהאל שניצח בהתערבות הזאת הוא יהווה. אני לא מכחיש את מעמד הר סיני, לדעתי פשוט משה עלה להר, עשה כמה טריקים וטררם אחד גדול, ירד עם שני לוחות וכולם התלהבו, אבל מכחישי הר סיני יכולים להגיד שהתנועה שנקראת יהדות פשוט התפתחה עם הזמן, כשיותר ויותר אנשים השתכנעו ש"יהווה" יותר טוב מהבעל או מהאשרה.

Alon16

New member
נשמע מאד הגיוני

האם יש לך איזה ממצאים שמאמתים את התיאוריה שלך?

גוססי

New member
כנראה שלא היתה להם ברירה

השלטון המרכזי כפה עליהם דת כבחירתו, ולמתנגדים היה רע ומר. כך הופצה הנצרות באירופה במאה הרביעית ע"י הקיסר הרומאי קונסטנטין הראשון שגילה את הדת החדשה, הפך אותה לדת המדינה והתנכל לכופרים.

גוססי

New member
לא שידוע לי

מצד שני אנחנו יודעים שעבודת האלילים הכנענית הקדומה התקיימה לצידה של היהדות במשך תקופות ארוכות. אפילו השם "יהוה" הוא שמו של אליל כנעני. נראה שהיהדות הטמיעה כמה דברים מהדתות האליליות שקדמו לה.

zeevms

New member
עדיין אין חובת הוכחה

כי למי שלא מקבל על עצמו את התורה כמחייבת זה פשוט לא משנה, זה כמו שתבקש ממני להוכיח לך כיצד קיבלו על עצמם המוסלמים את האיסלם. אבל בכל זאת הנה כמה אפשרויות לשאלתך: א- אדם או מספר אנשים כתבו את התורה והציגו אותה לעם ישראל כתורה מאלוהים למרות שכל התורה הייתה פרי המצאתם. ב- עם ישראל הלך במדבר ויום אחד מצא ספר... העם החליט שספר זה הוא קדוש ומכיל את האמת ולכן אימץ אותו. ג- חייזרים ירדו לכדור הארץ ונתנו את התורה לעם ישראל, והעם היה בטוח שזהו האלוהים שלו. אני חושב שהבנת את הרעיון הכללי... כל האפשרויות האלה סבירות בדיוק באותה מידה שמעמד הר סיני סביר, אבל לאף אחד מהם אין הוכחות. נקודה! ואגב לגבי החייזרים- כיום יש אנשים רבים שמאמינים שחייזרים בנו את הפירמידות והם אפילו מנסים להוכיח את זה בכל מיני דרכים. סתם נקודה למחשבה...

אנדרי ז

New member
תגיד, אתה רציני?

שאני אטיל עליך באותה דרך את החובה להסביר כיצד הנוצרים קיבלו את אמונתם בהנחה שישו לא היה באמת הבן של אלוהים ולא חזר לחיים ועלה לשמיים 40 יום אחרי צליבתו?

Alon16

New member
ובכן:

ידוע הדבר, שבמאה ה-4, כשהנצרות הפכה לדת רשמית ברומא, כפו את הדת על כולם, ואוי ואבוי למתנגדים לדת... אצל היהדות, הדבר לא כל כך ידוע (לפחות לי...) אולי יועיל כבודו להסביר לי כיצד הפכה קיימו וקיבלו עליהם היהודים את התורה?

למעלה