שאלה למכונאים?

gunta3

New member
שאלה למכונאים?

פתאום שמתי לב שהפדלים ממשיכים להסתובב גם כשאני לא מפדל (למשל כשאני הולך עם האופניים לאוטו, הגלגל האחורי מסתובב ופתאום גם הפדלים). אומנם לא בקצב גבוה אבל עדיין מסתובבים. כשאני רוכב אני לא מרגיש בכך, ככל הנראה משום שהכוח שנוצר הוא מאוד נמוך. מה יכולה להיות הסיבה לבעיה? לדעתי אני כבר צריך להחליף שרשרת. יתכן שזו הסיבה? אולי זו הקסטה האחורית? הנבה? יש כאן בעיה בטיחותית? ברור לי שעדיף להכניס את אופניים למכונאי, אבל השבוע לא אגיע לכך ולכן חשוב לי להבין מה הסיכון... בכמה הנזק יכול להסתכם? אני אהיה בחו"ל בקרוב...

aabramovich

New member
אולי יש לך מנוע

טוב אני לא מכונאי אבל אני היתי מהמר שהפריילופ בקסטה צריך מבט. אמרתי שאני לא מכונאי?

בעייה ידועה בגלגלים הנ"ל

שלח את האופניים לחנות עם מכנופן טוב. למוויק יש אטם בין הפריילוף לגוף לנאבה שכאשר הוא מתייבש סיבוב הפריילוף נעשה לא רציף. סיבה נוספת היא יובש של השיניים שתופסות את הפריילוף, יש לפתוח את הנאבה ולשמן אותה בשמן מיוחד (שמנים כבדים או סמיכים מידי יגרמו להחלקה של השיניים ולקרנק שמסתובב יחד עם נאבה). עוד סברה קטנה היא שהאוקולון (חומר שתפקידו פה הוא למנוע חיכוח יתר בין גוף הנאבה לפריילוף) נשחק ובשל כך יש חיכוח גבוהה בין השניים. הכי חשוב לזכור שזאת בעייה של הגלגלים הנ"ל ויש לטפל בהם לעיתים קרובות... בהצלחה

Tamir Eshel

New member
תקלה קטנה עם סיכון גדול! ../images/Emo243.gif

יש לך חיכוך גבוה מהמותר הלב של הנאבה. אם החיכוך יעבור סף מסויים אז בזמן רכיבה, כאשר תפסיק לדווש, הלב ימשיך להסתובב קדימה תוך שהוא מושך איתו את השרשרת, אבל מכיוון שהקראנק לא יסתובב אז השרשרת תאבד מתיחות בחלק העליון ותצלול כלפי מטה. עקב כך היא תימשוך את המעביר האחורי אל מעבר לקצה יכולתו להימתח, עד שישבר. המעביר השבור והשרשרת יצנחו אל תוך הגלגל האחורי והתוצאה: שלדה שבורה באזור האוזן, גלגל אחורי שבור, מעביר אחורי שבור, שרשרת עקומה או קרועה ויש אפשרות לנזקים גם לקרנק ונזקים נוספים כתוצאה מאבדן שליטה ונפילה אפשרית. בקיצור: מהר למעבדת שירות של מאויק לתיקון / החלפת הלב. לא יקר מדי ויחסוך את הסיכון.

Tamir Eshel

New member
אפשרות אחרת:

כמה טיפות שמן אל תוך הלב והעסק כמו חדש... זה מש שהייתי עושה כטיפול חירום אם הייתי נתקע באמצע הדרך, אבל ממש לא הייתי ממליץ לפסוח על הביקור במעבדת השירות של מויק.

gunta3

New member
איפה יש "מעבדת שירות של מויק" באיזור ת"א?

תודה על ההסבר.

למעלה