שאלה למבינים בנושא !

oketz1

New member
שאלה למבינים בנושא !

לפני כמה זמן שמעתי שמועה שכשמתקינים מערכת הפעלה רצוי ליצור שני פרטישנים : הראשון פרטישן דיי קטן רק לקבצי סיסטם של מערכת ההפעלה והפרטישן השני לכל ההתקנות . דבר אשר גורם למחשב לעבוד בצורה מהירה וטובה יותר מאשר עם פרטישן אחד. א´ - האם נכון הדבר ? ב´ - אם אכן כך הדבר , האם זה נכון גם לגבי מערכת הפעלה XP PRO ? ג´ - אם אני משתמש ב- DUAL BOOT האם גם אז יש צורך לחלק כל מערכת הפעלה לשתי מחיצות ??

oketz1

New member
jumpgate - אתה מוכן קצת לפרט

כי לא שמעתי את זה מבן אדם אחד ! הרבה פעמים הציעו לי לפעול כך ...

jumpgate

New member
אז ככה

רצוי מאוד לחלק דיסק למחיצות - אבל לא למטרה שאותה שמעת. המטרה שציינת רלוונטית רק במקרה שמדובר בשני דיסקים פיסיים שונים ולא בשתי מחיצות לוגיות באותו דיסק. במקרה של שני דיסקים פיסיים אכן יש שיפור בביצועים ובשרידות המערכת. במקרה של שתי מחיצות לוגיות אין שיפור בביצועים (למעשה יש ירידה היות וראש הקריאה/כתיבה של הדיסק נאלץ לנדוד ממחיצה למחיצה באופן בלתי פוסק). כמו כן, אין שיפור באמינות היות וכשל פיסי של דיסק יגרום לאובדן כל המחיצות על אותו דיסק. איזה יתרון יש לחלוקה למחיצות? 1) לפעמים זה הכרחי (מגבלות של מערכת קבצים או מערכת הפעלה) ואז זו לא שאלה של כדאי או לא כדאי אלא עניין של הכרח. 2) הפרדה בין תוכנות לנתונים. זו הפרדה שאני ממליץ בחום ליישם. למשל, את מערכת ההפעלה וכל התוכנות מתקינים ב :C ואת ה MP3, קבצי התקנה שהורדנו מהאינטרנט, סרטונים, מסמכים וכו, מתקינים ב :D. הפרדה בין מערכת ההפעלה לתוכניות אינה רלוונטית היות וברגע שתפרמט את מחיצת מערכת ההפעלה ותתקין אותה מחדש, תצטרך בכל מקרה להתקין מחדש גם את כל התוכניות. העובדה שהן יושבות על כונן נפרד לא תורמת כלום. אם אתה מתכוון להתקין שתי מערכות הפעלה (למשל 98 ו XP) אני ממליץ לך: לחלק את הדיסק ל 3 מחיצות להתקין את 98 וכל התוכנות שלה בכונן C להתקין את XP וכל התוכנות שלה בכונן D להקדיש את כונן E לקבצי נתונים ומידע משותף עבוד שתי המערכות.

oketz1

New member
DUAL BOOT

כן , זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות ,אבל עדיין הייתי רוצה לשמוע כיצד ליישם זאת ? יש לי 40 ג´יגה הארד דיסק , כמה ג´יגה להקצות לכל פרטישן והאם לפרמט את הפרטישן המשותף כ- NTFS או פורמט אחר ? ועוד משהו אחד - כשאתה אומר XP וכל התוכנות שלה , האם אתה מתכוון גם למשחקים כשאתה אומר תוכנות ?

jumpgate

New member
הצעה לחלוקה

12.5G עבור C 12.5G עבור D 15.0G עבור E אני ממליץ על FAT32 עבור כל המחיצות. החלוקה שהצעתי לך דואגת שלכל מחיצה לא יהיה גודל CLUSTER גדול מ 8KB כך שהשטח המבוזבז בדיסק לא גדול במיוחד. כשאני אומר XP וכל התוכנות שלה אני מתכוון ל XP עצמה וכל דבר אחר שאתה מתקין תחת אותה מערכת ההפעלה (דרייברים, תוכנות, משחקים וכו)

oketz1

New member
למה לא להשתמש ב- ntfs

ידוע שאפילו מומלץ לפרמט בפורמט הזה . בייחוד כשמדובר ב- XP

jumpgate

New member
למי בדיוק ידוע?

לכל שיטה יש את מקומה. NTFS היא שיטה מאובטחת שאף מנהל רשת לא יעז לא להשתמש בה עבור השרתים שלו FAT32 היא שיטה חסכונית ומהירה שמותאמת למחשבים אישיים היות ואתה מדבר על מחשב אישי ביתי ולא על חלק מרשת מחשבים שחשופה לאינטרנט, אין סיבה מיוחדת להשתמש ב NTFS. את יתרונות האבטחה שלה לא סביר שתזכה לממש בסביבת העבודה שלך. לעומת זאת, את הירידה בביצועים לעומת FAT32 תרגיש היטב.

למעלה