בבקשה: פלודה - ברד פרסי ושאלה לי:
חייבים את מי השושנים? כי גם אין לי בבית וגם אני יודעת שהריח יגביר לי את הבחילות
האמת? בחיים לא טעמתי את זה, אבל זה עשה עלי רושם מגניב ביותר מתכון: פלודה - ברד פרסי רכיבים: ליטר מים 1 ק”ג סוכר ½ חב’ אטריות אורז שבורות 2-3 כפות גלוב (מי ורדים פרסים) אופן הכנה: מרתיחים ליטר מים עם קילו סוכר, תוך כדי בחישה מתמדת. כאשר הסירופ רותח, מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהם מתרככות (עניין מהיר ביותר). מוסיפים את הגלוב, מכבים את האש מחכים שהתערובת מתקררת. מכניסים לפריזר ללילה שלם. כאשר הכל קפוא, מוציאים, מערבבים במזלג כדי ליצור מרקם של ברד, טועמים, שופכים עוד טיפה מי ורדים לפי הטעם ואוכלים. הערה: מומלץ לסחוט לימון שירז מעל. הערות: מקור המתכון: דרך האוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2