שאלה לידע כללי

sugarcube

New member
שאלה לידע כללי../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif../images/Emo168.gif../images/Emo142.gif

מה בעצם ההבדל בין דיסק שהוא cd לבין דיסק שהוא dvd ??? האם רק בגודל שלו 700 מגבייט לעומת 4 ומשהו ג'יגה, או שיש עוד הבדלים ??? כי למעשה על שניהם אפשר לצרוב גם סרטים, גם תמונות, גם מוסיקה וגם קבצים כתובים... ועוד שאלה בנושא - כשצורבים למשל מוסיקה (או על cd או על dvd), אפשר לצרוב כאודיו או כ- data, וכך גם לגבי סרט - כווידאו או כ- data אז מה בעצם ההבדל בין הצריבות, בסופו של דבר זה יוצא אותו דבר ??? תודה

הMפצח

New member
בעיקר רק המקום הרב יותר שיש ב- DVD

אבל יש סוג צריבה שאי אפשר לצרוב על DVD וזה דיסק מוסיקה (CDA נידמה לי שקוראים לו)

sugarcube

New member
בדרך כלל...

בדרך כלל מה שיש לצרוב זה: סרט מוסיקה מסמכים כתובים תמונות אז מה כדאי לכל אחד? ושאלה אחרונה-כדי לצרוב גיבוי שיחזיק לאורך זמן איזה דיסק הכי טוב-איזה חברה? האם עדיף cd או dvd? האם דיסק rewritable פחות יציב? וזהו, גמרתי עם השאלות המעצבנות...

כללי-אצבע לשיטת הצריבה...

אם המידע שאתה רוצה לצרוב מיועד להקרא בסופו של דבר בעזרת מחשב, אז צרוב אותו בתור DATA, גם במקרה של צריבת סרטים מסוג AVI ו-MPG ניתן לצרוב בתור DATA אם המכשיר DVD שלך יודע לקרוא DIVX. כמובן שקבצים המיועדים לשימוש במחשב כמו מסמכי WORD או אקסל או תמונות דיגיטליות וכדומה צריך לצרוב כ-DATA. בצריבה של AUDIO-CD יש להשתמש כאשר רוצים לצרוב דיסק שאמור להתנגן בנגן דיסקים רגיל (נגן קומפקט-דיסק). בצריבה בתור VCD יש להשתמש במקרה שה-DVD שלך אינו תומך ב-DIVX ואתה בכל-זאת רוצה לצפות בסרט מסויים. מכיוון שצריבה זו דורשת גם תהליך המרה מקדים, אז עדיף לצרוב בתור DATA אם ה-DVD שלך תומך ב-DIVX. SVCD אותו רעיון כמו VCD, איכות סרט יותר טובה אבל הקבצים יותר גדולים אז בדרך-כלל חייבים להשתמש לפחות ב-2 דיסקים בשביל סרט אחד. אם יש לך סרט קצר יחסית (נניח שצילמת בעצמך במצלמת וידאו) אז זה נוח להמיר ל-SVCD כדי לשמור ככל האפשר על איכות וגם אפשר אח"כ לנגן אותו בנגני DVD שאינם תומכים DIVX (אבל תומכים ב-SVCD). לגביי גיבויים: אין הבדל גדול באמינות בין CD ל-DVD ככל שאני יודע, באחסון מתאים (ללא אבק, ללא חום או קור קיצוני ועדיף כשהדיסק "בעמידה") אז אפשר להגיע ללא בעיות לזמני אחסון של 10 שנים. נדמה לי שיצרנים מכריזים על עמידות למשך כ-70 שנה, אבל אני עוד לא נתקלתי בדיסק שהחזיק יותר מ-10 שנים בערך.. בקשר לדיסקים הניתנים למחיקה (Rewritable) - מהניסיון שלי הם פחות אמינים לאורך-זמן ולאחר כמות מסויימת של מחיקות (כמה עשרות), הם מתחילים ל"זייף". בקשר לחברות של דיסקים - לי אישית היה ניסיון טוב עם דיסקים של SilverLine ושל Verbatim. דווקא TDK שיש להם שם טוב, הם עשו לי בעיות... אני מניח שזה גם עניין של מאיזה יצרן ה-DVD-ROM שלך, לי יש DVD של NEC ושל LG והמכשיר של NEC עושה בעיות עם צריבה של חלק מהדיסקים ואת האחרים הוא צורב מעולה ללא בעיות (אז אני פשוט קונה רק דיסקים מהיצרן שהצורב אוהב...
) בברכה גיליוטין

sugarcube

New member
תודה על הפירוט והסבלנות

סוף סוף עשית לי סדר בבלגאן...

למעלה