תחנת גני אביבשאלה לחן מילינג ולא רק לו
האם ידוע מתי תאריך להתחלת בנית תחנת הרכבת גני אביב בלוד? ומראש עבור תשובתכם..
חן מלא תודות אבל אולי שעכשיותחנת גני אביב
למרות שבעיתונות דובר על חודש יולי (כלומר, עכשיו), למיטב ידיעתי התכנון הקיים ברכבת ישראל הוא להתחיל בבניית התחנה לקראת סוף השנה הנוכחית. אני יכול לנחש שהתחנה פשוט לא נראית מאוד דחופה לרכבת ישראל בסדרי העדיפות, ובתור משקיף מהצד (לא עובד ברכבת, לא תושב של האיזור) אני חושב שאני יכול להבין למה.
סיבותחן מלא תודות אבל אולי שעכשיו
יש בחירות לראשות העיר לוד אולי משהו יתן דחיפה לזה .
תמונה של 1999תחנת גני אביב
למרות שבעיתונות דובר על חודש יולי (כלומר, עכשיו), למיטב ידיעתי התכנון הקיים ברכבת ישראל הוא להתחיל בבניית התחנה לקראת סוף השנה הנוכחית. אני יכול לנחש שהתחנה פשוט לא נראית מאוד דחופה לרכבת ישראל בסדרי העדיפות, ובתור משקיף מהצד (לא עובד ברכבת, לא תושב של האיזור) אני חושב שאני יכול להבין למה.
גם במצע של ראש עיריית נשרתמונה של 1999
לפני כל בחירות לראשות העיר מבטיחים לנו תחנה
תחנת רכבת נשרגם במצע של ראש עיריית נשר
בשנת 1998 הוזכרה תחנת רכבת. האם הוא נקף אצבע כדי לממש את ההבטחה?
לדעתי תחנה במקום הזה תהיה מיותרת.תחנת רכבת נשר
דווקא כאן קל מאוד לבנות תחנה, ותוכנית המתאר של נשר מחזקת זאת, לרכבת זכויות דרך המתבססות על מסילת הרכבת החיג'זית ואפילו חלק מהתחנה המנדטורית קיים עדיין. כך שיש רק לדחוף קדימה ולצור סדר קדימויות אחר. מי שרוצה לבקר במקום יש לנסוע בכביש הפנימי שבין מתחם יוניברס למפעל שיש אלוני, בין הבתים יש מעבר צר עד לבנין התחנה שבנו האנגלים. אז קדימה שמישהו יתן קפיצה ויביא תמונה.
ותודה לך על המידע, TDRלדעתי תחנה במקום הזה תהיה מיותרת.
מי צריך תחנה באיזור התעשיה, שממילא סמוך לצ'ק פוסט? אם כבר בונים תחנה, אז במרכז העיר.
מאה אחוזותודה לך על המידע, TDR
אתה בטוח שיש שם מבנה של תחנה? עברתי שם הרבה פעמים ולא שמתי לב למבנה.
מעניין.מאה אחוז
יש במקום מספר אקליפטוסים, מבנה אבן ישן שכל הרעפים כבר נגנבו ממנו ורציף באורך של 15-20 מטר שהיה מורכב ממשטחי בטון, אמנם לא היתי במקום כבר 30 שנה, אבל את המבנה ההרוס ניתן לראות מכביש 75 בין צומת קישון לצומת יגור. אגב עיקר השימוש של התחנה היה לחיבור וניתוק קרונות הספקה של הצבא האנגלי שהיו לו בסיסים רבים באזור נשר
מקור השם צ'ק פוסטמעניין.
אני אשים לב בפעם הבאה. אה, ואם כבר בסיסי צבא אנגלי באיזור נשר, האם ידוע לך מה מקור השם צ'ק פוסט?
תחנת בלד אלשיח'תחנת רכבת נשר
דווקא כאן קל מאוד לבנות תחנה, ותוכנית המתאר של נשר מחזקת זאת, לרכבת זכויות דרך המתבססות על מסילת הרכבת החיג'זית ואפילו חלק מהתחנה המנדטורית קיים עדיין. כך שיש רק לדחוף קדימה ולצור סדר קדימויות אחר. מי שרוצה לבקר במקום יש לנסוע בכביש הפנימי שבין מתחם יוניברס למפעל שיש אלוני, בין הבתים יש מעבר צר עד לבנין התחנה שבנו האנגלים. אז קדימה שמישהו יתן קפיצה ויביא תמונה.
לא בלד אלשיח' אלא בלד א-שיח' עלתחנת בלד אלשיח'
אם אני מבין נכון את תיאורך, הרי שאתה מתכוון למבנה האבן המצוי ליד החנייה המערבית של ה-'יוניברס קלאב' בתל חנן. במידה ואני צודק, אזי עלי לתקן ולומר שהמבנה אמנם שימש בעבר תחנת רכבת, אבל הוא אינו המבנה העיקרי של התחנה אלא מגורי העובדים, והוא נבנה על-ידי הרכבת החג'אזית בזמן התורכים, ולא על-ידי הבריטים בזמן המנדט. שמה של התחנה היה בלד אלשיח' ותפקידה העיקרי היה כתחנת צומת בהתפצלות הקו לעכו מקו חיפה-דרעא' (היה שם משולש מסילות). מבנה התחנה האמיתי נהרס לכל המאוחר בשנות ה-30, וכנראה שעוד לפני כן. רכבת ישראל אמנם השתמשה במשך זמן מה במבנה המגורים לצרכי דיור עובדים, אבל היום הוא במצב כה הרוס, עד ששחזור שלו עשוי לדרוש עבודות בהיקף של יותר מ-50 אחוז מזה שהושקע בבנייתו המקורית (וזה כמובן לא מנוע מונע ממני לשאוף לשחזורו ושימורו). אם אתם כבר מחפשים מקום לתחנת רכבת חדשה באיזור, אתם בסך הכל צריכים ללכת מאה מטר מזרחה, ולהיות בלבה של התחנה התפעולית תל חנן של רכבת ישראל, שכיום משמשת בעיקר לאחסון קרונות ישנים ושהקשר המסילתי אליה נותק לאחרונה במסגרת עבודות שדרוג צומת הקריות. שם יש לרכבת ישראל כמה שטח שהיא רוצה להקמת תחנת רכבת (או להקמת מתקן דיור לקרונות נוסעים, לדוגמא, במקום לגזול מסילות ממויזאון הרכבת ולעשות קומבינות תכנוניות בתחנת חיפה מזרח).
בלד אלשיח'לא בלד אלשיח' אלא בלד א-שיח' על
שמו של הכפר הערבי שישב על הגבעה שעליה בנויה היום שכונת " בן דור " שהיא חלק מנשר , ואשר שלט על הדרך מחיפה לעמקים . הכפר היה עויין מאוד וידוע לשמצה בהתקפותיו הפרועות על התנועה היהודית בכביש שלמרגלותיו . כשעלו סבי וסבתי ארצה בזמן מאורעות 1936 והיו צריכים להגיע מנמל חיפה לקיבוץ יגור , נאלצה המונית שאספה אותם לעשות עיקוף גדול ולהגיע לקיבוץ מכיוון קריית אתא , בשל חסימת הכביש וההתקפות עליו מצד ערביי בלד א-שיח'. במלחמת השחרור התקיים קרב עקוב מדם במקום , בעקבותיו גורשו/ברחו ממנו כל תושביו ועל חורבותיו הוקמה שכונת " בן דור " .
תחנת "בן דור" (פתרנו את ההגיה)תחנת בלד אלשיח'
אם אני מבין נכון את תיאורך, הרי שאתה מתכוון למבנה האבן המצוי ליד החנייה המערבית של ה-'יוניברס קלאב' בתל חנן. במידה ואני צודק, אזי עלי לתקן ולומר שהמבנה אמנם שימש בעבר תחנת רכבת, אבל הוא אינו המבנה העיקרי של התחנה אלא מגורי העובדים, והוא נבנה על-ידי הרכבת החג'אזית בזמן התורכים, ולא על-ידי הבריטים בזמן המנדט. שמה של התחנה היה בלד אלשיח' ותפקידה העיקרי היה כתחנת צומת בהתפצלות הקו לעכו מקו חיפה-דרעא' (היה שם משולש מסילות). מבנה התחנה האמיתי נהרס לכל המאוחר בשנות ה-30, וכנראה שעוד לפני כן. רכבת ישראל אמנם השתמשה במשך זמן מה במבנה המגורים לצרכי דיור עובדים, אבל היום הוא במצב כה הרוס, עד ששחזור שלו עשוי לדרוש עבודות בהיקף של יותר מ-50 אחוז מזה שהושקע בבנייתו המקורית (וזה כמובן לא מנוע מונע ממני לשאוף לשחזורו ושימורו). אם אתם כבר מחפשים מקום לתחנת רכבת חדשה באיזור, אתם בסך הכל צריכים ללכת מאה מטר מזרחה, ולהיות בלבה של התחנה התפעולית תל חנן של רכבת ישראל, שכיום משמשת בעיקר לאחסון קרונות ישנים ושהקשר המסילתי אליה נותק לאחרונה במסגרת עבודות שדרוג צומת הקריות. שם יש לרכבת ישראל כמה שטח שהיא רוצה להקמת תחנת רכבת (או להקמת מתקן דיור לקרונות נוסעים, לדוגמא, במקום לגזול מסילות ממויזאון הרכבת ולעשות קומבינות תכנוניות בתחנת חיפה מזרח).
אניתחנת "בן דור" (פתרנו את ההגיה)
לפי ידיעותי ממבנה התחנה התורכי לא נשאר דבר למעט גשרונים ששימשו כמעבירי מים, והמבנה שבשטח מאוחר יותר מימי הבריטים.
תחנת ראש העין - מתקדמת במהירותשאלה לחן מילינג ולא רק לו
האם ידוע מתי תאריך להתחלת בנית תחנת הרכבת גני אביב בלוד? ומראש עבור תשובתכם..
גם תחנת 'עד הלום' נמצאת ב'שומקום'!תחנת ראש העין - מתקדמת במהירות
עברתי שם אתמול, התחנה יפהיפיה, אבל מנותקת לגמרי מהעיר. מה הרעיון העומד מאחורי הקמת תחנות שכאלה? מלבד מבנה אדריכלי מיוחד, האם הן לא צריכות להיות שימושיות? כנ"ל תחנות סגולה, הוד"ש-כפ"ס, הרצליה, נתניה ואני מניח שיש עוד.
אמנם קירבה לשכונת מגורים הוא פקטורגם תחנת 'עד הלום' נמצאת ב'שומקום'!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.