עוד שאלה לחן האם היה תחנתשאלה לחן האם הקו הרכבת של תל אביב
ראש עין הופך לשני מסילות
בקשר לק.אריה בפ"ת האם באמתעוד שאלה לחן האם היה תחנת![]()
![]()
קרית אריה
אני זוכר בתור ילד רכבת משאבקשר לק.אריה בפ"ת האם באמת
הייתה שם תחנה אי פעם עכשיו באמת נזכרתי שבאזור תעשיה קרית אריה בפ"ת ברחוב יגיע כפיים יש מסילה שנשארה עד היום שחוצה את הכביש במקום. לא זכור לי שעברה שם רכבת לפחות לא בתקופה שלי. האם ידוע למישהו מה פשר שרידי המסילה ולמה שימשה??
תחנת קרית אריהעוד שאלה לחן האם היה תחנת![]()
![]()
קרית אריה
האם יש למישהו תמונות בקריתתחנת קרית אריה
לא מוכרת לי מבחיינה הסטורית 'תחנת קרית אריה', אבל כמו שכתוב באתר 'חדשות הרכבת', הרי מתוכננת הקמת תחנה יפה בשם זה לאורך קו תל ברוך-ראש העין. אינני מכיר היטב את האיזור, אבל אני מניח שהתכוונת לשלוחה שהייתה קיימת בעבר באיזור התעשייה של קרית אריה, שלוחה שנקראת 'שלוחת עץ הזית', התחילה בקצה תחנת בני ברק ושימשה לרכבות משא בלבד.
הייתה גם תחנת רכבת ברח' פינסקרתחנת קרית אריה
לא מוכרת לי מבחיינה הסטורית 'תחנת קרית אריה', אבל כמו שכתוב באתר 'חדשות הרכבת', הרי מתוכננת הקמת תחנה יפה בשם זה לאורך קו תל ברוך-ראש העין. אינני מכיר היטב את האיזור, אבל אני מניח שהתכוונת לשלוחה שהייתה קיימת בעבר באיזור התעשייה של קרית אריה, שלוחה שנקראת 'שלוחת עץ הזית', התחילה בקצה תחנת בני ברק ושימשה לרכבות משא בלבד.
הייתה גם תחנת רכבת ברח' פינסקרתחנת קרית אריה
בקרית אריה היה המסעףתחנת קרית אריה
צומת עולמית, שלוחות עץ הזית ופ"תבקרית אריה היה המסעף
שניקרא צומת עולמית מישם הרכבת היתה מגיעה לעץ הזיית.ישנה עוד תחנה בפתח תיקווה ששימשה את עץ לבוד ואת קופסאות פח .
הפנייה מיזרחה בין בני ברק לסגולהצומת עולמית, שלוחות עץ הזית ופ"ת
אני חושש שקצת בלבלת את העניין: צומת עולמית היא הצומת שבין קו תל ברוך-ראש העין לבין השלוחה לתחנת פתח תקוה (שלוחה שכבר לא קיימת). בשלוחה זו גם נמצאת השלוחה למפעל 'עץ לבוד', שלוחה שהתחילה בתחנת פתח תקוה. שלוחת עץ הזית היא שלוחה אחרת שהתחילה בקצה המזרחי של תחנת בני ברק (כלומר, מערבה מצומת עולמית). יש נקודה אחרת שלא ברורה - אני לא מכיר, בהקשר הרכבתי את המושג 'מסעף' - אני מכיר צומת, מסוט/מפלג ומחלף - לאיזה מהם התכוונת בדיוק?
צומת עולמיתהפנייה מיזרחה בין בני ברק לסגולה
מיתחת לכביש גהה(המסילה כבר נעלמה) אכן ניקראה צומת עולמית
לדעתי לא מדויקצומת עולמית
השלוחה שיוצאת מצומת עולמית לתחנת פתח תקווה, יותר נכון יצאה בעבר, היות והיום הצומת לא קיימת, עוזבת את הקו הראשי לכיוון דרום-מערב, ולא מזרחה (הקו הראשי הוא ממילא בכיוון מזרח-מערב). שלוחת עץ הזית עוזבת את תחנת בני ברק לכיוון מזרח, ואז פונה דרומה ובסוף שוב מזרחה.
מיקום התחנה הוא ליד קרית אריה.שאלה לחן האם הקו הרכבת של תל אביב
ראש עין הופך לשני מסילות
קצת סדר. יש שני נקודות עתיקותמיקום התחנה הוא ליד קרית אריה.
ב"ה שרידי פסים נמצאים ברח' גליס. תעקוב אחרי הפסים אתה בתחנה . אפשרות אחרת היא חללכת ברחו רפפורט עד הסוף. מי שירצה אוכל לתת הסבר מדיוק איך מגיעים.
ואני אכן התכוונתי גם למסילה הזאתקצת סדר. יש שני נקודות עתיקות
נקודה אחת אכן הייתה תחנת נוסעים ששימשה לאחר מכן רק כנקודת משא קצה בסוף רחוב פינסקר פינת רחוב גיסין. המסילה נעלמה (גנבי פלדה כמובן) התחנה קיימת בשלמותה בין העצים וחשוב לתעד אותה. יש עוד נקודה שלא קשורה לשם בכלל בצד השני לגמרי של אזור התעשיה בקרית אריה ממש ליד כביש גהה . ברחוב יגע כפיים שם עדיין נשארה המסילה על הכביש. התחנה ברחוב פינסקר גיסין מוכרת לי מאד ואכן עד לפני 8 שנים בערך עוד עבדו שם רכבות משא שהיו חוצות את הכביש כשהנהג או עוזר שלו עוצרים את התנועה עם דגל אדום. אני מדבר על המסילה ברחוב יגע כפיים באזור התעשיה קרית אריה שמרוחק משם מאד בקצה העיר שליד כביש גהה. שם המסילה חוצה את רחוב יגע כפיים. על המסילה הזאת דיברתי שלא זכור לי שהיה שם אי פעם רכבת.
הכפלת הקו לכפר סבאשאלה לחן האם הקו הרכבת של תל אביב
ראש עין הופך לשני מסילות
כן יש עבודות הכפלה.שאלה לחן האם הקו הרכבת של תל אביב
ראש עין הופך לשני מסילות
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.