שאלה לוותיקים

מצב
הנושא נעול.

0415

New member
שאלה לוותיקים

שאלה לוותיקים
כיודע התחנה המרכזית החדשה בתל אביב נפתחה בשנת 1993. אבל היום נודע לי כי התחילו לבנות אותה בסוף שנות ה70 או בתחילת שנות 80והבניה התכבע בגלל בעיות אישורים וקבלן שפשט את הרגל. בנוסף לזה נודע לי גם כי במלחמת המפרץ התחנה שימשה כמקלט אזרחי. שאלתי האם כל זה נכון או שזה סתם המצאה של מספר אנשים?? ועוד שאלה קטנה. מי שעובר בקומות העליונות של התחנה חש את הריצפה רועדת כאשר עובר אוטובוס האם התחנה בנויה מפל קל ואם לא האם זה מסוכן? בתודה 0415

הכל נכון (השאלות ההסטוריות)

שאלה לוותיקים
כיודע התחנה המרכזית החדשה בתל אביב נפתחה בשנת 1993. אבל היום נודע לי כי התחילו לבנות אותה בסוף שנות ה70 או בתחילת שנות 80והבניה התכבע בגלל בעיות אישורים וקבלן שפשט את הרגל. בנוסף לזה נודע לי גם כי במלחמת המפרץ התחנה שימשה כמקלט אזרחי. שאלתי האם כל זה נכון או שזה סתם המצאה של מספר אנשים?? ועוד שאלה קטנה. מי שעובר בקומות העליונות של התחנה חש את הריצפה רועדת כאשר עובר אוטובוס האם התחנה בנויה מפל קל ואם לא האם זה מסוכן? בתודה 0415
הכל נכון (השאלות ההסטוריות)
אם כי נראה לי שאת התחנה התחילו לבנות כבר בתחילת שנות השבעים ובמשך שנים היה השלד מכער את כל ת"א...

גדדו

New member
גם בירושלים הרצפה רועדת.

שאלה לוותיקים
גם בירושלים הרצפה רועדת.
כנראה הדבר אינו מסוכן.

ליילנד

New member
הדבר נכון מאוד

גם בירושלים הרצפה רועדת.
כנראה הדבר אינו מסוכן.
הדבר נכון מאוד
המבנה עמד שנים ככתם כיעור בת"א, פרחו סביב הנושא הזה המון בדיחות, ובמלחמת המפרץ השתמשו בה בעיקר העובדים הזרים שגרים באזור ובהחלט לא היו להם מקומות מוגנים. אני עוד זוכרת שהייתי נוסעת עם האוטובוס 200 מרחובות לת המרכזית דרל רח' לבנדה כשעוד הוא היה פשוט רחוב (נוסטלגיה). לדעתי התחילו עם התחנה המרכזית איפה שהוא בשנות ה-70.

בני הספל, טעית !

שאלה לוותיקים
בני הספל, טעית !
את התחנה החלו לבנות בשלהי 67' או תחילת 68' !!! היא היתה כמעט מוכנה, כולל הקרמיקה האדומה ברח' לוינסקי כבר בשנת 70'. אני זוכר שבתור ילד קטן (לפני 75') נסעתי עם הורי ברחוב ושאלתי אותם מה זה, ואז הכרתי לראשונה את המונח "פיל לבן". לא הבנתי זאת היטב, שכן המבנה היה בצבעים אפור ואדום (הקרמיקה...).

פתרון מדוייק לשאלה:

שאלה לוותיקים
פתרון מדוייק לשאלה:
טקס הנחת אבן הפינה לתחנה המרכזית התקיים ביום שלישי, כ"ו באלול, 09.09.1969, שעה: 12:30 בצהריים. הבניה החלה בפועל ביום 02.01.1970. אבא שלי ז"ל קיבל כמובן הזמנה לארוע והיה נוכח. בזה אני מקווה לסיים את הסאגה.

נו..אז לא כל כך טעיתי...

פתרון מדוייק לשאלה:
טקס הנחת אבן הפינה לתחנה המרכזית התקיים ביום שלישי, כ"ו באלול, 09.09.1969, שעה: 12:30 בצהריים. הבניה החלה בפועל ביום 02.01.1970. אבא שלי ז"ל קיבל כמובן הזמנה לארוע והיה נוכח. בזה אני מקווה לסיים את הסאגה.
נו..אז לא כל כך טעיתי...
ועכשיו גם אני אצרף שלושה סימני קריאה !!!

השגתי לך סוף-סוף את כרטיס הטלכרט

נו..אז לא כל כך טעיתי...
ועכשיו גם אני אצרף שלושה סימני קריאה !!!
עם האוטובוס. כמובן שהוא חדש ואני לא מוכן לקבל ממך כסף עבורו. השבוע זה בדרך אליך הביתה על-פי כתובתך המצויה אצלי זה מכבר. כרטיס הרכבת יושג בעבורך בקרוב. לא טעית הרבה בתאריך. אני בסה"כ ידעתי את התאריך המדוייק גם על פי ההזמנה וגם משום שביום 09.09.1969 יצא לאור השיר הנפלא: "HE AIN'T HEAVY HE'S MY BROTHER" של ההוליס עם ההפקה הנהדרת של ALAN PARSONS מס' 1. השיר מדבר על מלחמת וויטנאם כמובן ואני מטורף על השיר הזה. שבת שלום אדון בנימין.

אז מדוע שכשחנכו את התחנה

עם האוטובוס. כמובן שהוא חדש ואני לא מוכן לקבל ממך כסף עבורו. השבוע זה בדרך אליך הביתה על-פי כתובתך המצויה אצלי זה מכבר. כרטיס הרכבת יושג בעבורך בקרוב. לא טעית הרבה בתאריך. אני בסה"כ ידעתי את התאריך המדוייק גם על פי ההזמנה וגם משום שביום 09.09.1969 יצא לאור השיר הנפלא: "HE AIN'T HEAVY HE'S MY BROTHER" של ההוליס עם ההפקה הנהדרת של ALAN PARSONS מס' 1. השיר מדבר על מלחמת וויטנאם כמובן ואני מטורף על השיר הזה. שבת שלום אדון בנימין.
אז מדוע שכשחנכו את התחנה
הזאת בשנת 93' (רבין, אגב, היה בטקס) הראו קטעי ארכיון מיומני כרמל-גבע שהזכירו שבשנים 67-70 בנו את התחנה, כלומר בשנת 70' היא היתה גמורה ?

תודה אביתר..וליענקלה

אז מדוע שכשחנכו את התחנה
הזאת בשנת 93' (רבין, אגב, היה בטקס) הראו קטעי ארכיון מיומני כרמל-גבע שהזכירו שבשנים 67-70 בנו את התחנה, כלומר בשנת 70' היא היתה גמורה ?
תודה אביתר..וליענקלה
אבדוק מחרתיים באוניברסיטה. יש לי הרגשה שגם אתה צודק..אבל זה רק באינטואיציה

ליילנד

New member
איפה אפשר להשיג את

תודה אביתר..וליענקלה
אבדוק מחרתיים באוניברסיטה. יש לי הרגשה שגם אתה צודק..אבל זה רק באינטואיציה
איפה אפשר להשיג את
הטלכרטים הללו
כמה אני מחפשת ולא מוצאת.

מצב
הנושא נעול.