שאלה לד"ר גלעד

esperansa

New member
שאלה לד"ר גלעד

שלום, אבקש לדעת לגבי תרופה חדשה, שעד כמה שידוע לי צריכה לקבל את אישור הFDA, התרופה היא למעשה ZORAC שמיועדת לשימוש פנימי. האם זה נכון, שהתרופה יכולה להיות שימושית לנשים בגיל הפוריות. כך שמידה והן מעוניינות להכנס להריון, עליהם להפסיק ליטול את התרופה, חודש או יותר לפני? במידה והתרופה תאושר בארה"ב, האם נראה אותה כאן בארץ? ואם כן מה תהיה עלותה? אשמח לקבל תגובות. תודה.

מלח

New member
ושאלה נוספת לד"ר גלעד, כתוב לי על

המרשם של דייבונקס שיש משחה חלופית זולה יותר. האם אתה יודע מהי? האם כדאי לנסות אותה? אישית אני מאד אוהבת את הדייבונקס. אבל מאז שהעלו את מחירה ל 140 ש"ח אני אוהבת אותה קצת פחות.
תודה גלי

leong

New member
שלום רב ../images/Emo150.gif

לצערי לא ברור לי על איזה תרופה את מדברת. ככל הידוע לי אין לזורק נגזרת סיסטמית אם כי רטינואידים בהחלט נמצאים במחקר ומתקדמים כל הזמן.

esperansa

New member
האמת היא שלמעשה מדובר...

בתרופה שטרם נמצאת בשימוש, אלא צריך לקבל את אישור ה FDA. רצ"ב קישור. ותודה על התגובה. שבוע טוב

leong

New member
Tazarotene לשימוש סיסטמי

שלום, זה רק מוכיח כמה אני עייף. בחיפוש במאגרי הספרות הרפואיים לא מצאתי מאמרים המתייחסים לשימוש סיסטמי בתרופה. מהקישור ששלחת לי עולה שאכן מדובר ברטינואיד עם פינוי מהיר מהגוף ולכן זמן ההמתנה לפני כניסה להריון יכול להיות קצר (חודש או מחזור אחד) בדומה למה שקורה עם רואקוטן כבר היום. יחד עם זאת - ככל תרופה חדשה קרוב לוודאי שהעלויות יהיו כבדות וכן עוד צפויים גילויים ושינויים עם הזמן ועם שיפור הכרת התרופה. למשל - נאוטיגסון פותחה ע"י רוש כתחליף לטיגסון שהיה אמור להיות עם זמן מחצית חיים קצר בהרבה בגוף. בדיעבד התברר כי אכן הפירוק של אציטרטין - החומר הפעיל בנאוטיגסון מהיר הרבה יותר, רק שחלק מהתוצרים הם etretinate, החומר הפעיל של טיגסון המתפנה לאיטו במשך כשנתיים... מה שכן החברה לא הפסידה כי הם הפסיקו את ייצור הטיגסון ועברו לנאוטיגסון - עם פטנט חדש וכך הם יכולים להוסיף ולגבות מחירים גבוהים על תרופה שבעצם הפטנט שלה פג והיא די ישנה... חג שמח, ד"ר גלעד

rinatrizk1

New member
אני לא כ"כ מעודכנת אבל..

שלום, אני חדשה פה למרות שיש לי את המחלה כבר בערך 4 שנים ואני רוצה להדגיש שאני ס"ה בת 16 <יש לי יומולדת בעוד שבועיים וחצי>. אני משתמשת בZORAC כבר קרוב לשנה, אבל במה שאני משתמשת-זוהי תרופה חיצונית-משחה. אני מאוד מרוצה מהתרופה כי בערך לאחר חודשיים של שימוש הפסוריאזיס נעלם כמעט לגמריי, למרות שזה אינדיבידואלי כמובן, אני ממליצה לנסות אותה. כעת אני כמעט 'נקייה' לגמרי מלבד כמה נגעים בגפיים שנעלמים מדי פעם. אני ממליצה למי שיתחיל להשתמש בתרופה הזאת, למרוח הרבה קרם לחות במהלך היום וכאשר הולכים לישון, לפני המריחה יש לשים קרם לחות ולחכות עד שהוא ייספג ואז לשים את המשחה ZORAC, להתמקד רק בנגעים ולא למרוח על אזורים לא נגועים כי זה מגרה את העור ומחמיר את המצב, כי הוא בעצם בולם את התחדשות העור. בהצלחה ומקווה שחידשתי! תלחמו, תחלמו ותחלימו!

למעלה